Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στην Έσση

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΜΕ ΝΑΡΓΙΛΕΔΕΣ
Νεκρός ο δράστης του μακελειού στην Έσση
Έναν ύποπτο συνέλαβε η γερμανική αστυνομία μετά τη δολοφονική επίθεση που έγινε έξω από μπαρ στην Χανάου της περιοχής Έσσης το βράδυ της Τετάρτης, από την οποία σκοτώθηκαν οχτώ άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά τουλάχιστον πέντε από τους θαμώνες.
Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 (τοπική ώρα) το βράδυ της Τετάρτης, όταν άνδρες που βρίσκονταν έξω από μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο της πόλης, έγιναν στόχος πυρών από διερχόμενο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σε αυτή την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, πιθανότατα κουρδικής καταγωγής.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Χανάου της Έσσης, για τον εντοπισμό ύποπτων προσώπων που ενδεχομένως να συνδέονται με την επίθεση.
Όπως μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τα θύματα βρίσκονταν έξω από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ η Ραδιοφωνία της Έσσης μετέδωσε ότι υπάρχει και τρίτο σημείο όπου διαπράχθηκε επίθεση, στο κέντρο της πόλης.
Ο ύποπτος για τη διάπραξη των βρέθηκε «νεκρός μέσα στο σπίτι του», ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην κατοικία του βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, επισημαίνουν οι αρχές
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bilt, ο δράστης είναι Γερμανός.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική αστυνομία μέσω Twitter.

Από την πρώτη στιγμή, στην περιοχή μετέβησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και δύο ελικόπτερα, ενώ στη Χανάου έφθασαν επίσης ενισχύσεις από τη Βαυαρία.



Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο δήμαρχος της πόλης των 98.000 κατοίκων Κλάους Καμίνσκι δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε ότι η (χθεσινή) νύχτα είναι «η χειρότερη που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».
Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες της Χανάου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.