Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

Έφυγε ο Κώστας Βουτσάς τα ξημερώματα


Μετά από μάχη 19 ημερών στην Εντατική του Αττικόν, ο Κώστας Βουτσάς άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή. Ήταν 88 ετών.

Ο “αιώνιος έφηβος” του ελληνικού κινηματογράφου, ο άνθρωπος που με το γάργαρο γέλιο του, με την αγάπη του για τη ζωή και τον έρωτα δεν “γέρασε” ποτέ, ο Κώστας Βουτσάς,
δεν είναι πια εδώ.

Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε στις 04:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2020) την τελευταία του πνοή μετά από πολυήμερη μάχη που έδινε στην Εντατική του νοσοκομείου Αττικόν.

Επί 19 μέρες ο Κώστας Βουτσάς έδινε τη μεγάλη μάχη, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να βγεί κι από αυτή νικητής.

Η είδηση πως ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο με τις ατάκες του, όπως το “Κατίνα, σαλαμάκι” και το “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”, άρχισε να γίνεται γνωστή τα ξημερώματα.

Η ηθοποιός και φίλη του Κώστα Βουτσά, Χριστίνα Αλεξανιάν, ήταν από τους πρώτους που τον αποχαιρέτισαν μέσα από ανάρτηση στο Facebook.

“Έφυγες λατρεμένε… πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το θέατρο και τους ανθρώπους, θα σε κρατούν στην μνήμη όλων μας! Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε κοντά σου και μοιραστήκαμε την σκηνή μαζί σου! Κρατώ τον τελευταίο μας χορό στην σκηνή-εκείνο το βαλς-που αδημονούσα κάθε βράδυ να έρθει! Στην υπόκλιση σου, ένα ολόκληρο θέατρο σε αποθέωνε! Μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή! Μοναδικέ έφηβε καλό ταξίδι… Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Πολύτιμο φυλαχτό στην ψυχή μου η απλότητα, η καλοσύνη, ο σεβασμός, οι συμβουλές σου, η διακριτικότητα και το μεγαλείο σου!”, έγραψε η Χριστίνα Αλεξανιάν.





Δεν ήταν η μόνη. Όσοι λάτρεψαν τον Κώστα Βουτσά μέσα από τις ταινίες του, μέσα από τις ατάκες του, μέσα από τη φιλοσοφία ζωής που είχε, πενθούν για τη μεγάλη απώλεια.



Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή μόλις μερικές εβδομάδες μετά το θάνατο της πρώην συζύγου του, Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία είχε αποκτήσει την κόρη του Σάντρα.



Πριν πέσει η αυλαία

Ο Κώστας Βουτσάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αττικόν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου και μπήκε στην Εντατική, όπου διασωληνώθηκε καθώς είχε λοίμωξη του αναπνευστικού.



Μέχρι και την τελευταία στιγμή, σχεδόν, λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο, ο Κώστας Βουτσάς έκανε αυτό που λάτρευε: έπαιζε στο θέατρο, στην παιδική παράσταση “Σταχτοπούτα” του Σαρλ Περώ, στο θέατρο Broadway.

https://www.newsit.gr/