Σάββατο, Φεβρουαρίου 29

΄΄Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ΄΄ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνονται οι Καστανιές - Γυναίκες & παιδιά φεύγουν προ του κινδύνου διάρρηξης της αμυντικής διάταξης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνονται οι Καστανιές - Γυναίκες & παιδιά φεύγουν προ του κινδύνου διάρρηξης της αμυντικής διάταξης

Εκκενώνεται από τους Έλληνες κατοίκους του το χωριό Καστανιές στον Έβρο, λόγω της διάχυτης ανησυχίας να διαρραγεί τη νύχτα η ελληνική άμυνα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύονται συνέχεια οι αλλοδαποί από την άλλη πλευρά των συνόρων και μέσα στη νύχτα θα πραγματοποιήσουν την τελική επίθεσή τους.



Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν και αυτές ενισχυθεί, αλλά οι φόβοι είναι διάχυτοι, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται παλέτες-αυτοσχέδιες πλατφόρμες γεφύρωσης και μοιράζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες στους αλλοδαπούς (η συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικίας 20-35 ετών, όπως μετέδωσε χθες πρώτο το pronews.gr).

Το ζήτημα είναι ότι ο αντικειμενικός τους στόχος είναι να μπουν απλά στην Ελλάδα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί αν δεν υπάρξει έναρξη προειδοποιητικών πυρών που θα διαλύσει τις συγκεντρώσεις και δεν ξεκαθαριστεί ότι όποιος εισέρχεται θα επιστρέφεται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία, «ακόμα και με αλεξίπτωτο» που λέει ο λόγος.

Στις Καστανιές ο φόβος των κατοίκων είναι τέτοιος που παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι μετακινούνται σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού Έβρου.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πριν λίγο προχώρησε σε δραματική δήλωση:

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η ελληνική συνοριοφυλακή δίνουν την μάχη τους. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με όπλο παράνομους μετανάστες, Προσευχόμεθα για όλους εκείνους που δεν είναι λίγοι, που δίνουν τη μάχη υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η τοπική κοινωνία σύσσωμη συμπαρίσταται σε όσους υπερασπίζονται τα σύνορα μας».


Δείτε στο βίντεο τι επικρατεί στην ανατολική πλευρά των Καστανέων από την πλευρά των επιτιθέμενων. Προσέξτε την ξύλινη παλέτα που ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί για την γεφύρωση του συρματοπλέγματος την νύχτα.

Θα απελευθερωθούν πυρά; Αν διαρραγεί εντελώς η άμυνας ποιος θα σώσει τον άμαχο πληθυσμό από αυτό που βλέπουμε στο βίντεο;

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
https://lalipouli.blogspot.com/2020/02/blog-post_29.html