Σάββατο, Φεβρουαρίου 22

Εμφανίστηκε ο "Μάξιμος Σαράφης"...με κουκούλα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ – ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Εμφανίστηκε ο "Μάξιμος Σαράφης"
Μετά από ένα σίριαλ που κράτησε αρκετά 24ωρα και ύστερα από την καταλυτική παρέμβαση του Αρείου Πάγου με την οποία ξεκαθάρισε νομικά το θεσμικό τοπίο, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», κατά κόσμον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Νovartis, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν στο zougla.gr ότι το τμήμα προστασίας μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε συνεννόηση με μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και τον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει με τον μάρτυρα και για τον χρόνο κατάθεσής του.
Ο «Μάξιμος Σαράφης» ήταν άφαντος τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε εμφανιστεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  κατά το συμπεφωνημένο ραντεβού. Έκτοτε αναζητήθηκε από την αστυνομία η οποία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει ενώ εκδόθηκε και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του από την Προανακριτική Επιτροπή η οποία διαθέτει αρμοδιότητες εισαγγελέα.
Το απόγευμα της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, απεφάνθη πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή με τον τρόπο που αυτοί οι ίδιοι θα επιλέξουν. Προηγουμένως ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με την ΓΑΔΑ. Σχεδόν αμέσως μετά την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο προστατευόμενος μάρτυρας εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής για να καταθέσει.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα. Η κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ προσδιορίστηκε για τις 16:00 μ.μ. ενώ θα γίνει με αλλοιωμένη φωνή και ηλεκτρονικά μέσα, σε διαφορετικό δωμάτιο. Ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως.
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
Σήμερα (21-02-2020) και ώρα 18:45 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Μάξιμος ΣΑΡΑΦΗΣ» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Από την επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 18-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και άρθηκε η ισχύς αυτού, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.
Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε.
zougla.gr