Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ: ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;

Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ελονοσία, φυματίωση, τυφοειδή πυρετό και ηπατίτιδα.

23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων:
"Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες".




Υψηλό λοιμογόνο «φορτίο» μεταφέρουν στις «αποσκευές» τους, οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας. Ασθένειες θεωρούμενες ως εκριζωμένες και «ξεχασμένες», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, επανακάμπτουν με σταθερό ρυθμό μετατρέποντας την Ελλάδα σε επικίνδυνο θύλακα νοσηρότητας. (Φυματίωση: 1.300 κρούσματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με έρευνες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ένας στους δύο λαθρομετανάστες (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, μια σοβαρή μεταδιδόμενη ασθένεια του αναπνευστικού που τείνει να εκλείψει στον ελληνικό πληθυσμό, αλλά που «ζει και βασιλεύει» στον πληθυσμό των αλλοδαπών που ζουν παράνομα στη χώρα μας.
Εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) μεταναστών είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, λαθρομετανάστες στην περιοχή του Έβρου διαγνώστηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, 60%, με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται γρήγορα μέσω της λήψης τροφής και νερού. Δεν είναι γνωστό εάν γίνονται εμβολιασμοί σε καταυλισμούς μεταναστών.
15 Στρατιωτικοί κόλλησαν πέρυσι φυματίωση από λαθρομετανάστες σε “Hot Spot”.

Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. 

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου Σωτηρία, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Εργοερευνητική» και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ) που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.



  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ  ΕΥΡΗΜΑΤΑ.
ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Από το 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας. 

Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που ήταν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση, δεν προσήλθε στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ειδική θεραπευτική αγωγή.

Στην έρευνα χαρακτηρίζονται τρομακτικά υψηλά τα επίπεδα των λαθρομεταναστών που παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση, σε σύγκριση με τον ελληνικό πληθυσμό.
Η λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι επιβεβλημένη, καθώς απειλείται η δημόσια υγεία καθώς ανάμεσα στους υγιείς πολίτες κυκλοφορούν ελεύθερα λαθρομετανάστες με ενεργό νόσο.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο  Τσίπρας,  ο  Μητσοτάκης,  ο  Δένδιας,  όλα  αυτά  τα  βρωμερά  καθίκια,  δεν  θέλουν  απλώς  να  μας  αντικαταστήσουν  με  μωαμεθανούς.  Το  σχέδιο  είναι  να  μας  εξοντώσουν  αργά  και  βασανιστικά  με  οδυνηρές  αρρώστιες. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/