Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

Πλατεία Ομονοίας. Ξέχασε την Ηχητική Ρύπανση το χαζό Μωρό της Ρόζμαρυ!


ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ
Οταν πνίγηκε η περιφέρεια του Κακογιάννη απο τις βροχές κανένας δεν το πρόσεξε αφού τα ΜΜΕ ελέγχονται απο Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη και τη Γαλλική Κόκκαλης. Το ίδιο φαίνεται πως συνέβη και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο δεν αντελήφθη λόγω έλλειψης ευαισθησίας και μόρφωσης το πρόβλημα της ηχητικής ρύπανσης απο τον όγκο και το ύψος του νερού στην Ομόνοια που θα ανεβαίνει και θα πέφτει.

Κλειστοί χώροι απο κτίρια, όπως αυτός την Ομόνοιας δεν ενδείκνυνται για τέτοιου τύπου έργα, αφού θα δρούν σαν μεγάφωνα που θα παράγουν θόρυβο αλλά και ρύπανση σε συγκεκριμένες ηχητικές συχνότητες που θα δημιουργούν και πονοκεφάλους σε μεγάλη περιοχή της Αθήνας.
Αυτό δεν σημαίνει πως τέτοια έργα είναι άσχημα να γίνονται. Απλά πρέπει να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους και με χρήση μικρού όγκου νερού. Ενα γνωστό επιτυχημένο παράδειγμα είναι τα ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΑΝ επι Σκυλίτση στον Πειραιά. Το ύψος τους ήταν μικρό και ο χώρος που βρισκόντουσαν ήταν ανοιχτός προς τη μεριά της παραλίας. Ετσι δεν υπήρχαν έντονα ηχητικά φαινόμενα κατά τη λειτουργία τους.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ
image
Παρατηρείστε πως στο Κερατσίνι το ύψος των νερών είναι γενικά μικρό, όπως και ο όγκος τους. Δεν χρησιμοποιείται επίσης λεκάνη για την σύλληψη τους όταν πέφτουν, ώστε να παράγονται έντονα ηχητικά φαινόμενα. Η κατασκευή αυτή είναι αποδεκτή και το αποτέλεσμα ωραίο και με σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον.
DUBAI, TΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Οχι τόσο ψηλά νερά, τα κτίρια πολύ ψηλά και σε μεγάλη απόσταση απο τα νερά και μεταξύ τους. Μια αποδεκτή λίγο κάτω απο τα όρια κατασκευή. Το συνολικό  αποτέλεσμα δείχνει γενικά σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον.
ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Εδώ έχουμε ψηλά νερά και τα κτίρια πολύ ψηλά και σε μεγάλη απόσταση απο τα νερά και μεταξύ τους. Εδώ η κατασκευή είναι αποδεκτή και το αποτέλεσμα πανέμορφο. Μια κατασκευή με σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον.
ΑΘΗΝΑ. ΧΑ ΧΑ. ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΛΑΛΑ ΟΛΟΙ.
Στην Αθήνα, γίνεται ένα έργο του Καραγκιόζη. Από την ηχητική ρύπανση θα υποφέρει ΟΛΗ η Αθήνα και οι μετέπειτα γενεές.
Το ότι όλη η Αθήνα είναι περήφανη με αυτό το έργο δεν με προβληματίζει. Είναι γνωστό το γιατί. Ο λαός δεν ενημερώνεται και κοιμάται όρθιος ενώ οικονομάνε οι εργολάβοι της κακιάς ώρας.

https://zcode-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_22.html