Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20

Με φλάτ φορολόγηση μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις


Τις προτάσεις του για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη οικονομίας της χώρας μας, κατέθεσε στην συχνότητα του Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Πρόεδρος της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνος Τζήμερος, προτείνοντας φλατ φορολόγηση για φυσικά και νομικά πρόσωπα και ενιαίο ΦΠΑ στο 15% και 9 %. 
Αναγκαία για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους η μειωμένη κρατική εργασιακή προστασία


Αν θες μεγάλο μισθό θα πρέπει η δουλειά σου να έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία κι η επιχείρηση να έχει κέρδη, ωστόσο αυτό δεν ξέρω κατά πόσο συμβαίνει στη χώρα μας κάτι τέτοιο καθώς έχουμε ένα σύστημα εργασιακής προστασίας. Τα κράτη που οι επιχειρήσεις τους προσφέρουν υψηλούς μισθούς στους εργαζομένους τους δεν έχουν το σύστημα εργασιακής προστασίας που εφαρμόζει η χώρα μας.
Αντικίνητρο στην Εργασία η επιδοματική πολιτική
Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα ως προς τα εργασιακά της χώρα μας σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο αποτελεί το γεγονός εφαρμογής της επιδοματικής πολιτικής. “Όταν ακολουθείται μία επιδοματική πολιτική, αυτή αποτελεί αντικίνητρο στην εργασία, γι αυτό παρατηρείται άλλωστε και το φαινόμενο της επιλεκτικής ανεργίας.”
Για να μειωθεί η ανεργία χρειάζονται όμως θέσεις εργασίας πράγμα που σημαίνει επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες δεν χρειάζονται να τις κυνηγά ο πρωθυπουργός για να τις προσελκύσει, χρειάζεται να περιορίσει την γραφειοκρατία και να πατάξει την διαφθορά.
Με φλάτ φορολόγηση μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις
«Αν μειωθεί η φορολογία στο 12% με γραμμικό φόρο χωρίς κλίμακα και  γενικό ΦΠΑ σε όλη τη χώρα, μιλάμε για ΦΠΑ στο 15% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης, έφτιαξες ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα αποδώσει κέρδος, θα πατάξει την φοροδιαφυγή και θα προσελκύσει επενδύσεις.  Με το συγκεκριμένο μοντέλο θα πατάσσονταν και η φοροδιαφυγή και σε αυτό θα βοηθούσαν και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.Η φοροδιαφυγή θα πάψει να υπάρχει αν καταστεί ασύμφορη. Αν το κράτος αναγνωρίζει τα έξοδα που κάνει ο εκάστοτε πολίτης προκύπτει φόρος ο οποίος πληρώνεται», τόνισε ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά».
Άρση της μονιμότητας δημοσίων Υπαλλήλων ζητά ο κ. Τζήμερος
«Προτείνουμε την κατάργηση του περιττού δημοσίου για να διασωθεί το αναγκαίο. Άρση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων  και αξιολογήσεις ώστε αυτοί που δεν κάνουν να φεύγουν.Θα αξιολογούνται πρώτα οι δομές και μετά οι άνθρωποι. Υπάρχουν δομές που είναι παντελώς άχρηστες», υπογράμμισε ο κ. Τζήμερος.
Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:https://www.politica.gr/kriti/me-flat-forologisi-mporoume-na-proselkusoume-ependuseis/?fbclid=IwAR2ZSmgK8ynISSl4DiBiFOCYmMRgdoueK1VO4Sf2CHVCJ9CEOYCMtCLq5_g

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου