Σάββατο, Φεβρουαρίου 8

Ανθρωποκυνηγητό με πιστολίδι στην Κόρινθο

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Ανθρωποκυνηγητό με πιστολίδι στην Κόρινθο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ακροκόρινθο Κορινθίας, αστυνομικοί της ομάδας Ασφάλειας Αττικής συνεπλάκησαν με ληστές αλβανικής καταγωγής που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Στο περιστατικό τραυματίστηκαν οι δύο από τους τρεις ληστές, ενώ συνελήφθησαν και οι τρεις. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ληστών και της αστυνομίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας από τους τραυματίες προσπάθησε να ξεφύγει πηδώντας σε γκρεμό.
Ο ένας τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο Θριάσιο και ο άλλος στο νοσοκομείο Κορίνθου, αμφότεροι με τραυματισμούς στα πόδια.
Η ομάδα των αστυνομικών βρισκόταν στην περιοχή εδώ και μέρες και παρακολουθούσε τους συγκεκριμένους ληστές. Στις έρευνες για τον εντοπισμό συμμετείχαν και από αέρος δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως προέκυψε, πρόκειται για συμμορία που είχε κάνει μία μεγάλη ληστεία στην Καλαμάτα σε τράπεζα τον προηγούμενο Αύγουστο αλλά και στην Πάργα, όπου και στις δύο περιπτώσεις είχε γίνει χρήση όπλων.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου των δραστών οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ, ενώ αυτή την ώρα γίνεται εκτεταμένη επιχείρηση, για να εντοπίσουν έναν ακόμη δράστη αλλά και το κρησφύγετό τους.
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία έχει ως εξής:
«Σήμερα (08-02-2020) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Αρχαία Κόρινθο, συνελήφθησαν τρεις επικίνδυνοι ένοπλοι κακοποιοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες.
Οι τρεις κακοποιοί πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους δράστες.
Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο δεύτερος στο Νοσοκομείο Κορίνθου. 
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».



Πηγή φωτογραφιών: korinthostv.gr

 https://www.zougla.gr/greece/article/simploki