Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ : ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ...

Μέτρα προστασίας κατά του covid-19 μετά την επιβολή καραντίνας.
Θεωρούμε ότι τα συνήθη μέτρα προστασίας είναι αρκετά.
Οι απλοί κανόνες υγιεινής είναι υπεραρκετοί από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Αν και προσωπικά ΔΕΝ εμπιστευόμαστε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,
καμία Ελληνική Μνημονιακή κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο, ότι μας φλόμωσαν στο ΨΕΜΜΑ για να πάρουν την καρέκλα, τι θα τους σταματήσει ώστε να γίνουν ξαφνικά ειλικρινείς... 
Και τώρα που ακόμη και οι ΑΦΕΛΕΙΣ φιλελέδες ελπίζουμε κατάλαβαν την απάτη του Cούλη... μετά και τα δυσάρεστα γεγονότα στα νησιά του Αιγαίου, δεν τους έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη!!!
Έτσι κι αλλιώς, οι άγιοι αρκετά χρόνια ΠΡΙΝ, μας προειδοποίησαν :
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.... Γέρ. Αμβρόσιος Λάζαρης. 
Όταν όμως αρχίσουν τα κρούσματα επειδή ακριβώς η χώρα είναι «ένα απέραντο ξέφραγο αμπέλι» η όποια κυβέρνηση, δεν θα έχει άλλη επιλογή πλην της επιβολής καραντίνας, προκειμένου να περιορίσει όσο είναι δυνατόν την εξάπλωση του ιού.
Υπολογίζουμε λοιπόν πως ... από τη στιγμή που ξεσπούν τα πρώτα κρούσματα σε μια περιοχή (δεν μιλάμε για τυχαία μεμονωμένα περιστατικά), εκτίμηση μας είναι ότι το αργότερο το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχουμε τα πρώτα μέτρα περιορισμού, δλδ μια άτυπη καραντίνα.
Όσο το θύματα θα αυξάνονται τόσο τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά.
Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς…
Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν τρόφιμα για τουλάχιστον 1 μήνα.
Αν έχουμε την δυνατότητα να αποφεύγουμε τα τρόφιμα που χρειάζονται οποιαδήποτε συντήρηση και ει δυνατόν και τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία.
Ο λόγος που θέλουμε να έχετε την αποθήκη μας έτοιμη, είναι γιατί την κρίσιμη ώρα, πρέπει να μην μας απασχολεί το θέμα διατροφή (που αποτελεί το 90% της επιβίωσης) αλλά το 10% που είναι λύσεις για την επόμενη μέρα.
Πρέπει να μην τρέχουμε στο super market που είναι βέβαιο ότι θα πέσουν όλοι σαν τις ακρίδες, αλλά ΕΜΕΙΣ να ξεκινήσουμε όσα θα περιγράψουμε...
Σύμφωνα με τον γενικό σχεδιασμό σε περίπτωση κρίσεων, τα super market εφοδιάζονται μεν, αλλά τίθενται χρονικοί ή ποσοτικοί περιορισμοί.
ΔΕΝ σκεφτόμαστε καν απο τώρα, τι θα γίνει με την παραγωγή των ειδών σε περίπτωση καραντίνας…
Εμείς στην περίπτωση αυτή πάντως, ψωνίζουμε τα έξτρα που επιμηκύνουν το χρόνο των αποθεματικών μας και όχι τι θα φάμε σήμερα…
Όπως είδαμε και σίγουρα κάποιοι πάθαμε με τις μάσκες, που πλέον δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά, το ίδιο ακριβώς θα γίνει σε πολύ πιο έντονο ρυθμό όταν "σκάσει" το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Όσο λοιπόν οι άλλοι θα ψάχνουν για τρόφιμα, εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με την προστασία ημών και των οικογενειών μας και κυρίως όσων μένουν μαζί μας ή για κάποιους γείτονες, που γνωρίζουμε την κακή οικονομική  τους κατάσταση και είμαστε εις θέσιν να τους βοηθήσουμε κατά το δοκούν...
Επιστημονικά δεδομένα για τον covid-19
1)ο ιός είναι αερομεταφερόμενος μεν, αλλά ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ μόνο με σταγονίδια.
Που σημαίνει ότι, απαιτείται να έρθουμε σε επαφή με αναπνοή ή βήχα νοσούντα (σε απόσταση μέχρι 2 μέτρα που πετάγονται τα σταγονίδιά μας).
2) Θα πρέπει ήδη να έχουμε προμηθευτεί μάσκες FFP3 ή έστω FFP2 ενεργού άνθρακα ή στη χειρότερη περίπτωση χειρουργικές μάσκες, αλλά κατηγορίας Ν95.
ΕΜΕΙΣ στο παρόν ιστολόγιο, γράψαμε γι’ αυτά πριν αρκετές μέρες… όπως και ΠΩΣ ΘΑ τις χρησιμοποιούμε ΣΩΣΤΑ εκείνες τις δύσκολες ώρες...
Εφόσον λοιπόν γνωρίζουμε ότι ο covid-19 μεταφέρεται με σταγονίδια, αυτό σημαίνει ότι μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα!!!
Εάν όμως λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας περιορίζουμε τον ΚΙΝΔΥΝΟ στο ελάχιστο…
ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ…
Τα μέτρα ασφαλείας ξεκινούν από τη στιγμή που κάποιος βγήκε έξω και επιστρέφει σπίτι του.
Καλό είναι να έχουμε στην είσοδο του σπιτιού μας, λίγη χλωρίνη σε spray
Ραντίζουμε με μικρή ποσότητα στο πατάκι ή σε ένα χαρτόνι πάνω από το πατάκι ΕΙΣΟΔΟΥ και πατάμε καλά επάνω, ώστε να σκοτωθούν τα μικρόβια από την σόλα των παπουτσιών, που εκείνες τις ημέρες καλόν θα ήταν να φοράμε παπούτσια με λεία σόλα... δηλ. εύκολες στο καθάρισμα...
Πρέπει ακριβώς δίπλα στην πόρτα μας, να υπάρχουν ΚΑΙ γάντια μιας χρήσης ή γάντια κουζίνας πολλαπλών χρήσεων, όμως σημαδεμένα, ώστε να ξέρουμε κάθε φορά ποια είναι η εξωτερική πλευρά και ένα μεγάλο καλάθι ή μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών…
Τα παπούτσια τα βγάζουμε χωρίς να τα αγγίζουμε έξω από το σπίτι.
Εν συνεχεία -αν δεν φοράμε γάντια- (σε καραντίνα εννοείται ότι δεν τα βγάζουμε…) βάζουμε γάντια και αφαιρούμε όλα μας τα ρούχα.
Τα ρούχα μπαίνουν στον κάδο και αν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και αύριο τα αφήνουμε εξωτερικά από το σπίτι, αλλιώς αμέσως στο πλυντήριο για πλύσιμο σε θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς…
Τα γάντια εφόσον είναι μιας χρήσης τα απορρίπτουμε στη σακούλα σκουπιδιών.
Αμέσως μετά πάμε για ένα ΚΑΥΤΟ μπάνιο!!!
Εναλλακτικά -όσοι διαθέτουμε ατμοκαθαριστή- μπορούμε να περάσουμε τα ρούχα με ατμό, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να έχει πιάσει την σωστή θερμοκρασία -δηλαδή να μην πετάει υγρά αλλά μόνον ατμό- και φυσικά να καλυφθούν καλά όλες οι επιφάνειες.
Στην Κίνα πολλοί ομιλούν για τριπλή είσοδο του ιού στον οργανισμό μας, δηλαδή Μύτη, Στόμα και Μάτια….
Γι’ αυτό το λόγο, προτείνουμε όταν τυχόν εφαρμοσθεί καραντίνα, να  βγαίνουμε έξω με γυαλιά που καλύπτουν καλά τα μάτια, σαν της κολύμβησης, ή σαν του σκί, ή μάσκα ψαρέματος (εννοείται χωρίς αναπνευστήρα, ή τα απλά γυαλιά που πουλούν σε μαγαζιά με «εργαλεία» που πιάνουν το μισό πρόσωπο, σαν αυτά δηλαδή που μοιάζουν με μάσκες θαλάσσης (σε καραντίνα είμαστε δεν μας ενδιαφέρει αν μας πάρουν για τρελούς).
Προτιμούμε να βγαίνει ΕΝΑΣ έξω από το σπίτι (για προμήθειες-φάρμακα κλπ).
Αυτός ο ένας πρέπει να είναι ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ και όχι ο άνδρας ή ο νεότερος ή οτιδήποτε άλλο.
Εννοείται δεν βγαίνουν ΕΞΩ οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά για κανέναν απολύτως λόγο.
ΣΩΣΤΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΩΝ
Όσοι μένουν σε μονοκατοικίες ή μονοκατοικίες με τουλάχιστον 3 μέτρα απόσταση από τον διπλανό τους, μπορούν να αερίζουν τα σπίτια άφοβα.
Όλοι οι υπόλοιποι μην ανησυχείτε ΠΑΝΤΑ υπάρχει λύση.
Βαμβακερά σεντόνια στο παράθυρο που θα ανοίξουμε (χωρίς όμως κενά, εφαρμόζοντας με χαρτοταινία ή καφέ ταινία ώστε να μην μπαίνει αέρας) ούτως ώστε να μπει μεν εξωτερικός φρέσκος αέρας αλλά όχι τυχόν αιωρούμενα σταγονίδια.
Το σεντόνι το μαζεύουμε ΠΑΝΤΑ με γάντια και το βάζουμε απευθείας στο πλυντήριο για πλύση > 40οC.
Στην 1 ώρα περίπου, που θα αερίζουμε το κάθε δωμάτιο δεν κυκλοφορούμε μέσα σ’ αυτό.
Αφού το αερίσουμε καλά, κλείνουμε το παράθυρο και μετά ανοίγουμε την πόρτα να πάει ο καθαρός αέρας στο υπόλοιπο σπίτι.
Προσοχή ! τα δωμάτια τα αερίζουμε ΕΝΑ-ΕΝΑ, για να μην δημιουργηθεί ρεύμα και σε ώρα που το τάμπερ του τζακιού είναι κλειστό και ο απορροφητήρας ή τυχόν εξαεριστήρας επίσης κλειστός
Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί καθόλου οποιαδήποτε βεβιασμένη κυκλοφορία αέρα.
Ένα ένα τα δωμάτια και σε μερικές ώρες θα είμαστε έτοιμοι και φρέσκοι.
Όσον αφορά τις μάσκες FFP3 ή FFP2 που έχουμε προμηθευτεί οι περισσότεροι, που σίγουρα είναι ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ –για λόγους οικονομίας- δεν είναι απαραίτητο μετά από κάθε χρήση να τις πετάμε.
Μπορούμε να τις ξαναχρησιμοποιήσουμε μέχρι να μας δυσκολεύουν στην αναπνοή (αυτό ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής θα γίνει μετά από περίπου 100 ώρες χρήσης τουλάχιστον και κάποιες καλύτερης κατασκευής και κόστους, φθάνουν ακόμα και τις 250 ώρες).
Απλά κάθε μέρα αν τις χρησιμοποιούμε για όσες ώρες, επιστρέφοντας σπίτι, τις περνάμε είτε με ατμό του ατμοκαθαριστή, ή με καυτό πιστολάκι με υπομονή ή τις ψεκάζουμε με spray Dettol... άοσμο... και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά...
ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ…. ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;;;
Οι Κινέζοι για να μην πάθουν ψυχολογικά, επειδή ΕΚΕΙ το διαδίκτυο είναι περιορισμένο, το έριξαν στο διάβασμα και στα οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια, όπως η Μονόπολη που δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ…
ΕΜΕΙΣ έχουμε θεωρητικά ΚΑΙ την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ή Πατερικά βιβλία που θα είναι ευκαιρία να ξεσκονίσουμε
Το θέμα φυσικά δεν εξαντλήθηκε εδώ.
Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία/συμβουλές σύντομα.
Με πληροφορίες από ... ΠΗΓΗ
Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ Σώσον ΗΜΑΣ…
Ο Άγιος Θεός να σκεπάζει όλους τους καλοπροαίρετους και να φωτίζει όλους τους άλλους σε Μετάνοια, με πρώτους τους πολιτικούς μας!!!
Κωνσταντίνος Μίχος