Τρίτη, Φεβρουαρίου 25

Κορωνοϊός: Δύο ύποπτα κρούσματα στο Νοσοκομείο Βέροιας – Είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία

1
Δύο ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, τα οποία φέρεται να διαθέτουν συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό. Έχουν ήδη αποσταλεί τα πρώτα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ.
Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, όπου δύο άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό.

Αμφότεροι έχουν εισαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα του νοσοκομείου, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ενώ έχουν ήδη αποσταλεί τα πρώτα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι νοσούν από τον θανατηφόρο ιό
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι προσφάτως είχαν επισκεφτεί την Ιταλία. Άλλωστε, η γειτονική χώρα τις τελευταίες ώρες μετράει επτά νεκρούς και τουλάχιστον 200 κρούσματα.
Το απόγευμα της Δευτέρας, συναγερμός σήμανε και στην Πάτρα, όπου ένας 40χρονος άνδρας εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό.
Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας ήταν θετικός στην εποχική γρίπη και όχι στον Covid-2019.
Συναγερμός στην Ελλάδα
Σε κάθε περίπτωση, η έξαρση του νέου κορωνοϊού στη γειτονική Ιταλία έχει σημάνει συναγερμό και στην Ελλάδα, λόγω της αυξημένης πιθανότητας εμφάνισης κρούσματος και στη χώρα μας.
Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στο υπουργείο Υγείας διεξάγονταν συνεχείς συσκέψεις, με τη συμμετοχή επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων, με στόχο τη λήψη μέτρων για τη θωράκιση της χώρας.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μάλιστα, ενημέρωσε αναλυτικά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάνω από 2.660 νεκροί στην Κίνα
Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχεται τους 2.663, με τα νέα κρούσματα να αριθμούν σε 508.
Την ίδια ώρα, στους οκτώ αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στη Νότια Κορέα, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 900 κρούσματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος κορωνοϊός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Γουμπέι, στην Κίνα.
Έκτοτε ο θανατηφόρος ιός έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 27 χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.
 makeleio.gr