Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17

Σχέδιο αλλοίωσης της Ελλάδας από την Τουρκία μέσω του προσφυγικού

Εκατοντάδες νησιώτες άφησαν τα σπίτια τους σε Σάμο, Λέσβο και Χίο και ήρθαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τη κατάσταση στα νησιά τους.
Οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου και φορείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ενάντια στη δημιουργία κλειστών κέντρων. Αυτός ήταν και ο λόγος που στη σημερινή εκπομπή ο Γιώργος Τράγκας είχε ως
κεντρικό θέμα της εκπομπής του το προσφυγικό και τη διαμαρτυρία των νησιωτών στην Αθήνα.

Όπως είπε ο Κώστας Ιατρίδης Αντιπτέραρχος ε.α. ” Το προσφυγικό είναι ένα  τεράστιο πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε με τη δέουσα σοβαρότητα και υποτιμήθηκε.  Μετά την εν λόγω υποβάθμιση ερχόμαστε τώρα να το διαχειριστούμε και αυτό με λάθος τρόπο Από τη στιγμή που δεν ελέγχεις τις ροές των μεταναστών  ό, τι και να κάνεις τα νησιά θα γεμίζουν  Όπως πολύ σωστά είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν θα υπάρχει τουρισμός και δη θρησκευτικός που είχε η  Μυτιλήνη.

Εάν δεν κλείσουν τα σύνορα να ελέγξουμε τις ροές όπως προβλέπεται ό,τι και να κάνουν τα νησιά θα γεμίζουν.

Πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο της Τουρκίας θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Το εν λόγω  σχέδιο εποικισμού αν  το συνδυάσουμε με το δημογραφικό πρόβλημα τότε καταλαβαίνετε πως δημιουργεί πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.

Αντί να γίνουν κλειστά κέντρα  στη Μυτιλήνη ή τα νησιά του Β. Αιγαίου μήπως θα ήταν καλό να γίνουν σε ακατοίκητα νησιά;

Οι μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες Άλλωστε το 10% είναι πρόσφυγες οι υπόλοιποι είναι παράνομοι μετανάστες.  Εδώ μιλάμε για κοινωνική συνοχή δεν θα τους έχουμε τους μετανάστες να κάνουν διακοπές Θα πρέπει να αποσταλούν άμεσα πίσω στην πατρίδα τους.

Οι νησιώτες ζητούν την αποσυμφόρηση των υπαρχόντων κέντρων αλλά και τη μεταφορά των μεταναστών σε ηπειρωτικές περιοχές” .