Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

Μας θέλoυν «πάρκινγκ» λαθρομεταναστών: Αντίθετη η EΕ στα πλωτά φράγματα!


Αντίθετη μοιάζει να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση πλωτού φράχτη μήκους 2.700 μέτρων με σκοπό την ανάσχεση του μεταναστευτικού τσουνάμι.

Κατά την σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων τύπου ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε σχετικά με το φράγμα: «Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τι σχεδιάζουν και ποιοι είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.
Η Επιτροπή θα διαδραματίσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».
Και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής: «Αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».
Για όποιον δεν κατάλαβε θα βοηθήσουμε στην μετάφραση: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη σε κάθε δική μας προσπάθεια αποτροπής και επαναπροώθησης. Είναι αντίθετη και στα κλειστά κέντρα (και αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το σχέδιο δεν προχωράει) είναι αντίθετη και στο πλωτό φράγμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει ότι θα είμαστε μιας χώρα φτηνού τουρισμού βορειοευρωπαίων και απέραντο πάρκινγκ «προσφύγων». Αν δεν αποφασίσουμε μόνοι μας να παρακάμψουμε την Ευρωπαϊκή πολιτική εφαρμόζοντας την δικιά μας, σύντομα θα γίνουμε Ισλαμαμπάντ…