Κυριακή, Φεβρουαρίου 2

ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ! «ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΟRUC REIS» (ΒΙΝΤΕΟ)

capture (1)
Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την υπόθεση του Oruc Reis άσκησε ο ναύαρχος ε.α. και πρώην Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντώνης Αντωνιάδης, μέσα από την πρωινή εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ.
«…Αυτό που μας κάνει το Oruc Reis, που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα για 24 ώρες, δηλαδή
παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επι 24 ώρες και η Ελληνική πλευρά. το μόνο που κάνει, στέλνει ένα πλοίο να παρακολουθεί την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα προασπίζεις παρακολουθώντας την παραβίασή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σπύρου Πέτσα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά το πρωί του Σαββάτου ότι δηλαδή παρασύρθηκε από τον καιρό στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα είπε: «Αν απευθύνονται σε κρετίνους μπορείς να τους πεις, ότι ένα ωκεανογραφικό, εντεταλμένο να κάνει ωκεανογραφικές έρευνες, βρέθηκε στην υφαλοκρηπίδα λόγω καιρικών συνθηκών. και συνέχισε λέγοντας «Δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει ο καιρός, είχε μόνο 5 μποφόρ. Μόνο έναν ακυβέρνητο πλοίο μπορεί να παρασυρθεί σε χωρικά ύδατα παρασύρεται από τον καιρό. Ένα πλοίο που έχει προπέλες και πηδάλιο δεν παρασύρεται».

 makeleio.gr