Τετάρτη, Μαρτίου 25

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΝΑ 100 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!

ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. ΤΟ ΦΕΚ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ!
Μας δουλεύουν κανονικά! Μπουκώνουν τις πόλεις με λαθρομετανάστες στους οποίους δίνουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έως και 100 άτομα έξω από τα hot spot (αρκεί να πηγαίνουν κατά ομάδες λιγότερες των 10 ατόμων)




Λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα
Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από
21.03.2020 έως και 21.04.2020.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΥΓΕΙΑΣ -
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

2. Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00
δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο.
Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα,σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

 Για την παροχή νομικών υπηρεσιών στους διαμένοντες στα ΚΥΤ, πρόσβαση δίδεται κατόπιν έγκρισης
της Διοίκησης του ΚΥΤ και σε ειδικό χώρο, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι εργαζόμενοι εντός του ΚΥΤ καλούνται να τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και τα ατομικά μέτρα προστασίας της υγείας τους, όπως αυτά αναφέρονται σε σχετικές ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
5. Εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

https://indobserver.gr/