Κυριακή, Μαρτίου 15

103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 331 συνολικά

ΤΑ 49 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ ΤΑ 54 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 24ΩΡΑ - 8 ΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ
Ανακοινώσεις έγιναν το απόγευμα της Κυριακής από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.
Όπως ανέφερε, διαπιστώθηκαν ακόμη 103 κρούσματα σήμερα, αριθμός που ανεβάζει τον συνολικό στα 331. Τα 49 επιβεβαιώθηκαν σήμερα, ενώ τα άλλα 54 ήταν κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.
Τα 44 είναι «εγχώρια», δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό.

Τα 51 νοσηλεύονται, οι 8 είναι διασωληνωμένοι -όλοι άνδρες- σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και δέχονται αντιϊκή θεραπεία. Συνολικά έχουν ληφθεί 4.000 εργαστηριακά δείγματα.
Το 57% των  νοσούντων είναι άνδρες με μέση ηλικία τα 60 έτη. Επίσης ανέφερε ότι «θα δούμε κατά πόσο τα περιοριστικά μέτρα θα μπορέσουν να εμποδίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού μετά από 4 εβδομάδες».
Όπως σημείωσε, οσες ευπαθείς ομάδες έχουν χρόνια νοσήματα και λαμβάνουν τακτική αγωγή δεν πρέπει να την τροποποιούν, και κυρίως οι καρδιοπαθείς και οι υπερτασικοί, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν κανονικά τα φάρμακά τους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα εν λόγω φάρμακα που παίρνουν οι ευπαθείς ομάδες ίσως να βοηθούν ώστε οι ασθενείς να μην αρρωστήσουν από τον κορωνοϊό.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες».