Σάββατο, Μαρτίου 7

21 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 66! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ, ΘΕΑΤΡΑ – ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στα 66 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

21 νέα κρούσματα κορονοϊού καγράφηκαν στην χώρα μας.
21 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το υπ. Υγείας.
Πρόκειται για 13 κρούσματα στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.
Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).
Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Νέα συνεδρίαση λόγω κορωνοϊού πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου στο υπουργείο Υγείας η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.
Εν αναμονή ανακοινώσεων σχετικά με το προληπτικό κλείσιμο σχολείων, την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων και άλλων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, η Επιτροπή εξειδικεύει τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.Νωρίτερα, σύσκεψη για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις οικονομικές επιπτώσεις του πραγματοποιήθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ εκτιμήθηκαν
οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι αποφάσεις του υπουργείο Υγείας

Από το υπουργείο Υγείας, ύστερα από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων.
Θα εξεταστεί, επίσης, πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους.
Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο, Κυριακή.

Μέτρα για την Οικονομία

Την ίδια ώρα, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ για τον κορωναϊό

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Σάββατο, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Παράλληλα, κι ενώ ο κοροναϊός Covid-19 εξαπλώνεται στη χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προχώρησε σε αναθεώρηση των κριτηρίων με βάση τα οποία χαρακτηρίζονται οι ασθενείς ως «ύποπτα» ή «πιθανά» κρούσματα λοίμωξης από αυτόν.
Ο ΕΟΔΥ συνέταξε τους σχετικούς ορισμούς με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο -όπως επισημαίνει- ο ορισμός κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί, καθώς η επιδημία εξελίσσεται.
makeleio.gr