Τρίτη, Μαρτίου 10

Γ. Τράγκας: Καλπάζουν οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης

giorgos_tragkas
Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Ιταλία έως τις 23 Μαρτίου. Η γειτονική χώρα είναι σε καραντίνα τύπου Γιουχάν. Έχουμε άλλα 11 κρούσματα στη χώρα μας και ο κος Κικίλιας συνιστά οικειοθελή απομόνωση σε όλα τα μέλη των ευπαθών ομάδων. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε 1,2 εκατομμύριο διαβητικούς και εκατοντάδες χιλιάδες καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς ή έχοντες άλλα προβλήματα, ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστά
με εύσχημο τρόπο να μπουν σε καραντίνα περίπου το 25% του πληθυσμού της χώρας.
Οι Ιταλοί θρηνούν καθημερινά δεκάδες νεκρούς. Στην ψύχραιμη Μεγάλη Βρετανία έχουμε πάνω από 300 κρούσματα και 4 νεκρούς. Η χθεσινή μέρα ήταν η μαύρη Δευτέρα για όλα τα χρηματιστήρια.
Έχουμε σύγκρουση μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και της Αρχιεπισκοπής. Η Επιτροπή Υγείας υπογραμμίζει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι κατά τη Θεία Κοινωνία. Όπως και στις δημόσιες συναθροίσεις, όπως και αυτή του εκκλησιάσματος. Οι ιεράρχες υποστηρίζουν ότι η πίστη αναχαιτίζει τον ιό και σε τελική ανάλυση όποιος θέλει μπορεί να μεταλάβει ή να εκκλησιαστεί.
Το Υπουργείο Εργασίας προωθεί ευέλικτο ωράριο και τηλεργασία. Ακυρώνεται ένα πλήθος εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών οι συναυλίες της Μαντόνα στο Παρίσι αλλά και … η συγκέντρωση των swingers, δηλαδή των ομαδικών οργίων στην Κρήτη.
Ο Τραμπ προσπαθεί να διασκεδάσει την κατάσταση, ενώ εξαπλώνεται ο ιός στις ΗΠΑ.
Καλπάζουν οι 4 ιππότες της αποκάλυψης του Ιωάννη. Η Κατάκτηση, ο πόλεμος, ο λιμός και ο θάνατος. Το λευκό, το κόκκινο, το μαύρο και το πράσινο άλογο. Όσα έγραψε ο Άγιος Γέροντας στο ιερό σπήλαιο της Πάτμου, είτε το θέλουμε, είτε όχι βγαίνουν το ένα μετά το άλλο. Ο πόλεμος που δεν σταμάτησε ποτέ σε διάφορα σημεία της Υφηλίου, η κατάκτηση που κυριαρχεί στα μυαλά της πολιτικής και της ανθρώπινης δραστηριότητας, η πείνα που βασανίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρωπότητας και ο θάνατος που θερίζει εκατομμύρια. Ο Κορονοϊός, ο covid -19 – όπως τον έχουν βαφτίσει- , σαρώνει την παγκόσμια οικονομία.
Είτε ξεπήδησε από το εργαστήριο βιολογίας της Γιουχάν, είτε προέρχεται από μυρμηγκοφάγο, φίδι ή νυχτερίδα σαρώνει την παγκόσμια οικονομία και σχηματίζει λόφους νεκρών. Για μια ακόμη φορά η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τιμωρία που επιβάλλεται για την παραβίαση της φυσικής τάξης πραγμάτων. Όλες οι μάστιγες των ασθενειών οφείλονται στη δράση, στα πάθη και στις αδυναμίες του ανθρώπου. Είναι η τιμωρία που θέλει με αυτό τον τρόπο να παραλύσει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε όλη την Υφήλιο. Τώρα καλπάζει ο λοιμός με ΟΙ. Δεν ξέρω ποια ακριβώς σφραγίδα έσπασε ή ποια σάλπιγγα σάλπισε ή ποιο κύμβαλο έπεσε, αυτό που ξέρω είναι ότι για πολύ μεγάλο διάστημα ο κόσμος θα μπει σε απομόνωση και η τάση του ανθρώπου να φτάσει το Θείο και να ξεπεράσει το Θεό τιμωρείται με την καταστροφή του πύργου της Βαβυλώνας.
Η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρίες διακόπτουν τις γραμμές τους προς τις χώρες που υπάρχει ο κορονοϊός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ταξιδεύουμε σε δεκάδες χώρες μέχρι νεοτέρας. Τα χρηματιστήρια, οι τιμές πετρελαίου, τα ομόλογα και οι μετοχές κατέρρευσαν. Ένα ακόμη ισχυρότατο χτύπημα σε όλους εμάς τους οπαδούς του μαμμωνά. Τίποτα από όλα αυτά δεν προφυλάσσει από τον κορονοϊό που δεν είναι γρίπη και παραμένει άγνωστος ακόμη για τα ερευνητικά εργαστήρια.
Η γειτονική Ιταλία μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα, όπως η Γιουχάν και ορισμένες άλλες κινέζικες πόλεις. Οι Ιταλοί έχασαν τον έλεγχο και αυτό πρέπει να δώσει μαθήματα στην ελληνική κυβέρνηση και σε όλους μας. Οι Ιταλοί θρηνούν δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα. Ο ιός δολοφονεί όλους τους ηλικιωμένους, κυρίως τους έχοντες διάφορα προβλήματα Υγείας. Οι γείτονες έχουν πλέον στην πλειοψηφία τους αυτοαπομονωθεί, βρίσκονται σε καραντίνα και οι ιστορικές πόλεις της Ιταλίας, όπως το Μιλάνο και Βενετία θυμίζουν έρημες πόλεις – φαντάσματα. Έχουμε πλέον επιδρομές σε σούπερ – μάρκετ, μαύρη αγορά και αδυναμία να ελεγχθεί η κατάσταση. Ο ιός αποδεικνύεται πλέον καθαρά, δεν είναι γριπούλα και προσβάλλει χιλιάδες σε ολόκληρη της Υδρόγειο. Όλοι πλέον, ακόμα και οι χώρες που έχουν ισχυρότατα συστήματα Υγείας μετράνε πλέον νεκρούς ή δεν τους ανακοινώνουν γιατί αυτοί δεν έχουν δηλωθεί ως νοσήσαντες. Σχεδόν όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν κρούσματα. Και ήδη υπάρχουν προγνώσεις και προβολές για το πόσα δισεκατομμύρια ή μάλλον τρισεκατομμύρια θα απωλεστούν. Η Μεγάλη Βρετανία, με τους ψύχραιμους και φλεγματικούς Άγγλους, μετράει πλέον εκατοντάδες κρούσματα και αρκετούς θανάτους. Το ίδιο και η Γαλλία. Παντού κορονοϊός. Σε όλη τη γηραιά ήπειρο, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στις περισσότερες χώρες της Αφρικής. Η ταχύτητά του είναι μεγαλύτερη και από εκείνη του Έμπολα. Μπορεί να λένε εφησυχαστικά ότι δεν αφήνει πίσω του μεγάλο αριθμό νεκρών ή ότι χτυπάει μόνο τους μεγάλους αλλά λένε ψέματα ή μέχρι στιγμής δεν μπορούν να το απαντήσουν. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν απολείπει ανοσία ή όχι. Τα φάρμακα που δοκιμάζονται είναι πολλά αλλά κυρίως, δοκιμάζονται εκείνα που δίνονται για το Aids, για τον αιμορραγικό πυρετό, δηλαδή για τον ιό Έμπολα και για την Ελονοσία. Όλοι περιμένουν ένα θαύμα αποτελεσματικής ίασης, από συνδυασμούς φαρμάκων γιατί το εμβόλιο θα έρθει στην αγορά τουλάχιστον μετά από 2 έτη. Οι προβολές του ρυθμού μετάδοσης είναι εφιαλτικές. Σύμφωνα με κάποιους καθηγητές και όχι σεναριογράφους του Χόλυγουντ, θα νοσήσει περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό δεν είναι ΜΟΝΟ εφιάλτης, είναι ο καλπασμός των 4 ιπποτών της Αποκάλυψης.
Εδώ στην Ελλάδα λαμβάνονται από την κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη όσα μέτρα ανακοινώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και όσα ενδεχομένως δεν πρόλαβαν άλλες χώρες. Εκτιμώ ότι είμαστε ήδη καθυστερημένοι ή αλαλούμ σε διάφορα απαραίτητα μέτρα. Το χειρότερο είναι ότι έχουμε μια νοοτροπία που μπορεί να φέρει την πανδημία σε εκατομμύρια ανθρώπους στην πατρίδα μας. Υπάρχει μία ανευθυνότητα που δεν είναι μόνο κρατική, δεν είναι μόνο κυβερνητική αλλά κυρίως ατομική. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, με μικρό πληθυσμό και δεν έχει την πολυτέλεια να ισοπεδώνεται οικονομικά και να θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς. Αρκετό ήταν το μνημόνιο και οι επιδράσεις του στη ζωή μας και στα εθνικά μας θέματα.
Αυτή την εποχή έχουμε μια υψίστη απειλή στα σύνορα του Έβρου και στα ακριτικά μας νησιά και θα πρέπει να είμαστε νουνεχείς, σοβαροί και αποφασισμένοι να λειτουργούμε by the book, με πρωτόκολλο για να επιβιώσουμε και να μπορέσουμε να κρατήσουμε ακέραια την κρατική μας οντότητα.
Έχω την αίσθηση ότι το ταξίδι του κου Μητσοτάκη στη Γερμανία ήταν τσάι και συμπάθεια. Πήραμε την προφορική στήριξη της κας Μέρκελ για Έβρο και νησιά, ακούσαμε την καγκελάριο να λέει ότι είναι απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας. Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες είπαν στον Ερντογάν να απομακρύνει τους μετανάστες από τα σύνορά μας, αλλά η κατάσταση στον Έβρο παραμένει ως έχει. Και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε έναν ευρωπαίο να έρχεται σε συμπαράσταση των Ελλήνων στρατιωτών και αστυνομικών. Ο κος Κουρτς από τον οποίο περιμέναμε κάτι παραπάνω, θα στείλει ένα εκατομμύριο, δηλαδή όσα χρήματα χρειάζονται για τα σάντουιτς των υπαρχόντων μεταναστών για μία ημέρα. Το εκπληκτικό είναι, ότι η χώρα αντιμετωπίζοντας ένα νέο κύμα φτώχειας λόγω κορονοϊού, ακούει από διάφορα αριστερά χείλη να λένε ότι κακώς κόπηκαν τα επιδόματα των 500 ευρώ στους μετανάστες. Την ώρα που κύματα Ελλήνων φεύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να ζήσουν.makeleio.gr