Κυριακή, Μαρτίου 1

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΕΡΝΟΓΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ --ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ !Συναγερμός στη Frontex –

  Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα

Συναγερμός στη Frontex – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα
Το ανώτερο επιτελείο της Frontex αποφάσισε να αναβαθμίσει τον κίνδυνο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, λόγω της μεταναστευτικής πίεσης, σε υψηλό. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν και αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μία εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στα σύνορα, προχωρεί σε έκτακτες διαδικασίες με πρώτη τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει στις 18:00 της Κυριακής. Οι ελληνικές αρχές με επαναλαμβανόμενα μηνύματα μέσω κινητών (sms) ειδοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες πως τα σύνορα του Έβρου έχουν σφραγιστεί και πως δεν πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα.
Αναλυτικά το μήνυμα στα Ελληνικά:
«Από το Ελληνικό κράτος: Η Ελλάδα ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της μέγιστο επίπεδο. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα».



Στην Τουρκία και στα στέκια των διακινητών κυκλοφόρησε με ένταση η πληροφορία πως επειδή τα σύνορα του Έβρου είναι σφραγισμένα, τα κύματα των μεταναστών θα πρέπει να μετακινηθούν προς τα παράλια. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη ότι εφαρμόζεται ένα δεύτερο στάδιο μεθοδευμένης και οργανωμένης προώθησης μεταναστών από τις τουρκικές αρχές και τα ελεγχόμενα από αυτούς κυκλώματα διακινητών, προς τα ελληνικά νησιά του Β. Αιγαίου.


Παραμένει η πίεση των μεταναστευτικών ροών και προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα.
Στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο παρατηρούνται όλο και περισσότερα φαινόμενα προβοκάτσιας εκ μέρους οργανωμένων ομάδων μεταναστών οι οποίοι αν κανείς ακούσει με προσοχή τα βίντεο που κυκλοφορούν, αντιλαμβάνεται πως ομιλούν την τουρκική. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για νεαρούς μετανάστες που μένουν χρόνια στην Τουρκία ή για οργανωμένες ομάδες οι οποίες είναι καθοδηγούμενες.
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet από τα ελληνοτουρκικά σύνορα


Βίντεο με μετανάστες που εκστομίζουν χυδαίες φράσεις κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων όπως, «γαμημένοι Έλληνες» ή άλλα βίντεο με νεαρούς που φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος» αλλά μεταξύ τους μιλούν την τουρκική και όχι την αφγανική ή τα φαρσί. Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας σε επίσημη ανακοίνωσή του ισχυρίζεται πως έχουν προωθηθεί προς την Ευρώπη 38.000 μετανάστες οι οποίοι έχουν περάσει τα σύνορα. Είναι προφανές πως πρόκειται για fake news με στόχο τη δημιουργία κλίματος μεταναστών προς τη Δύση.


Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου
Λόγω των εξελίξεων στον Έβρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ώρα που χιλιάδες μετανάστες καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να εισέλθουν στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις μεταναστών που κατάφεραν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Παναγιωτόπουλος: «Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα»
«Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο συνοριακό σταθμό Καστανιών, ο οποίος, μαζί με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής, στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, προκειμένου, όπως είπε «να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι».
Ο υπουργός συνεχάρη όλες τις Δυνάμεις που επιχειρούν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και σε άλλες περιοχές και του Λιμενικού, λέγοντας ότι «επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης».
Δείτε βίντεο από την άφιξή του στο τελωνείο στο βίντεο από το zougla.gr

«Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό, οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται.
Είπε ότι «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».
Τόνισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογο του.https://www.zougla.gr/politiki/article/sinagermos