Παρασκευή, Μαρτίου 6

Κορονοϊός: Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στην Πάτρα

Απολύμανση για κορονοϊό
Απολύμανση για κορονοϊό
Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός έφτασε τα 45 συνολικά. Νόσησαν και άλλα άτομα από όσους ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους. Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο.
Γιώργος Σακκάς--news247.gr

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 14 νέες περιπτώσεις της νόσου, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλεον τα 45 σε όλη την Ελλάδα.

Από τα 14 νέα περιστατικά, τα 11 ανήκαν στην εκδρομή πολιτών από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου και 3 ήταν επαφές του που εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία αεροσυνοδό, μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα των εκδρομέων, μια 60χρονη από τη Δάφνη και ένας επαγγελματίας υγείας -μάλλον γιατρός- από το νοσκομείο της Αμαιλιάδας όπου απευθύνθηκε αρχικά ο 66χρονος.
Από το σύνολο των 34 νέων περιπτώσεων της νόσου που αφορούν στους συμμετέχοντες στην εκδρομή, μόνο ο 66χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και το πρωί διασωληνώθηκε. Η υγεία των άλλων είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία.
Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα και με βάση τους αριθμούς των κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα στους 3 πληττόμενους νομούς για 2 εβδομάδες. Επίσης απαγορεύονται οι εκδρομές από και προς τις περιοχές.
Αναστέλλονται δε όλες οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και για μετά τις 13 Μαρτίου. Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.