Βίτσας: «Με ποιο δικαίωμα κάνει δηλώσεις ο Μηταράκης ότι θα κόψει τα επιδόματα στους αλλοδαπούς, εμείς κάναμε το νομοσχέδιο να παίρνουν 500 ευρώ μηνιαίως και όλα τα άλλα επιδόματα»

Πρέπει όλοι οι αλλοδαποί νόμιμοι ή μη νόμιμοι να παίρνουν όλα τα επιδόματα και ότι δικαιώματα έχουν οι Έλληνες πρέπει να έχουν κι αυτοί και κάτι παραπάνω, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι.--Συνεχίζουν να λένε τα δικά τους στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την φορά ο Δημήτρης Βίτσας εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου,
Νότη Μηταράκη, για την απόφαση να «κοπεί» το επίδομα, όσον έχουν άσυλο.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός αναφέρει: «Αν γίνεις υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, οφείλεις να μελετήσεις την σύμβαση της Γενεύης, το πρωτόκολλο της Ν. Υόρκης, τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο. Ετσι, για να μάθεις που κινείσαι. Αν ούτε αυτό σε νοιάζει οφείλεις να ξέρεις τον προϋπολογισμό και τα δικαιώματα του Υπουργείου σου. Έστω και έτσι θα ανακάλυπτες ότι δεν δίνεις κανένα επίδομα. Τα επιδόματα τα παρέχει ο ΟΗΕ και η ΕΕ κύρια μέσω της Ύπατης Αρμοστείας κλπ.  Όταν παρέλθει ο χρόνος ενίσχυσης όσοι έχουν άσυλο, άρα διαμένουν πλήρως νόμιμα, έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε πολίτη στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική πρόνοια, άρα και τα κοινωνικά επιδόματα, και συντάξεις, αλλά και αυτά δεν έχουν να κάνουν με το υπουργείο σου αλλά με το υπουργείο εργασίας. Άρα με ποιο δικαίωμα κάνεις δηλώσεις ότι θα κόψεις και θα ράψεις; Μήπως θέλεις να μείνεις ως ο υπουργός ασύλου που εχθρεύεται αυτούς που έχουν δικαιωματικά άσυλο; Ας συνεννοηθούμε πριν παρεξηγηθούμε άσχημα. Με την πρόσφατη τροπολογία μπορεί άνθρωποι να οδηγηθούν σε διαμονή σε πλατείες, με τις σημερινές δηλώσεις και στη λιμοκτονία».