Κυριακή, Μαρτίου 8

Κορωνοϊός: “Σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο 66χρονος”! Αρνήσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν το καθήκον τους

1060738-asthenoforo-696x419
Σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο 66χρονος”

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των νοσηλευόμενων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, είπε ότι ο ένας ασθενής, ο 66χρονος, παραμένει σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση.
Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, ‘Αννα Μαστοράκου ανέφερε ότι «ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας έχει υπογράψει προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας,
του «Αγίου Ανδρέα», αλλά και της περιφέρειας για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει».
Όπως εξήγησε, «κάποιοι συνάδελφοι γιατροί, αλλά και νοσηλευτές βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα, λόγω της επαφής με την αρχική ομάδα των εκδρομέων από Ισραήλ και Αίγυπτο».
Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχει σχέδιο για την συγκρότηση μίας εθελοντικής ομάδας γιατρών σε όλους τους νομούς που πλήττονται, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους και ευελπιστούμε ότι θα γίνει και μία διαχείριση στην κοινότητα», κάτι που το χαρακτήρισε, ως «πολύ σημαντικό».
Αρνήσεις από γιατρούς και νοσηλευτές
Στην συνέχεια η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου σημείωσε ότι «πράγματι έχει διαπιστωθεί και στους χώρους της υγείας ότι υπάρχει μία φοβία σε σχέση με κοροναϊό» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περιπτώσεις άρνησης γιατρών και νοσηλευτών να υπηρετήσουν το καθήκον τους, φοβούμενοι τον κοροναϊό.
Αυτό που ειπώθηκε στην σύσκεψη με ξεκάθαρους όρους είναι ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να έχουν μία σοβαρή ενημέρωση, διότι ουσιαστικά αυτό είναι το όπλο μας κατά αυτής της φοβίας που υπάρχει.
Γνωρίζουμε όλοι από τα παγκόσμια δεδομένα, ότι πράγματι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών που πλήττονται και έχουν πεθάνει από την νόσο και επομένως αυτή η φοβία είναι δικαιολογημένη. Όμως, εμείς είμαστε εδώ για να χαράξουμε μία στρατηγική ενημέρωσης και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλο τον εξοπλισμό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κοροναϊό.»
Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δήλωσε ότι «δυστυχώς το νοσοκομείο μας μετρά απώλειες, αφού δύο γιατροί είναι υπό παρακολούθηση σε καραντίνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί.»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε ότι «είναι περίοδος που πρέπει να έχουμε έργα» και συμπλήρωσε: «Το εθνικό σύστημα υγείας δούλευε οριακά. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, δηλαδή όλα αυτά που ζητούσαμε χρόνια ολόκληρα για να θωρακιστούν τα νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν πρέπει ούτε να τρομοκρατούμε, ούτε να εξωραΐζουμε. Είναι ώρα για να ληφθούν μέτρα.»
Σε δηλώσεις που έκανε ο εθνικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, είπε ότι «προσπαθήσαμε από την περασμένη Τετάρτη να συνδράμουμε σε ότι πρόβλημα αντιμετώπιζε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμαλιάδα και μαζί με τους δημάρχους και τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων ενημερώσαμε όλον τον κόσμο και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας.»makeleio.gr