Δευτέρα, Μαρτίου 23

Bιο-τρομοκρατία / Υπήρχε πρόβλεψη: ''ο Γ΄Παγκόσμιος θα είναι βιολογικός….

Οι ΗΠΑ το 2001 αρνήθηκαν να υπογράψουν το Σύμφωνο ανανέωσης της συνθήκης απαγόρευσης των βιολογικών όπλων του 1972. Οι ΗΠΑ μετά την 11/9 καθήλωσαν 3.000 ψεκαστικά αεροπλάνα ενώ έλεγξαν μήπως τα αεροπλάνα που έριξαν τους Πύργους απελευθέρωσαν και βιολογικά όπλα….Υπάρχει μόνο Τράνζιτ θανάτου μέσω ταξιδιωτών ή….;;;;;;

Αυτό που ζούμε σήμερα αποτελεί μια πραγματικότητα που Αμερικανοί αναλυτές είχαν προαναγγείλει από το 2001.«Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος σφραγίστηκε από τη χρήση των χημικών, ο δεύτερος από τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών, ο τρίτος θα είναι ο πόλεμος των βιολογικών όπλων», υποστηρίζουν Αμερικανοί αναλυτές. Ο λόγος είναι ότι συνδυάζουν τεράστια καταστροφή σε εξαιρετικά… φτηνή τιμή. Η πληροφορία αυτή αναφέρεται σε άρθρο του Γιάννη Ελαφρού στις 30.09.2001 στην Καθημερινή που επιγράφεται ”Η βιο-τρομοκρατία προκαλεί υστερία”…
Το άρθρο ξεκινάει εντυπωσιακά καρφώνοντας τους περιβόητους ψεκασμούς που κάποιοι βιάστηκαν ν΄ αθωώσουν..”Ενα μικρό ψεκαστικό αεροπλάνο πετά και ψεκάζει χημικό ή βιολογικό θάνατο.” Αναφέρεται επίσης στο σύγχρονο Τράνζιτ θανάτου καθώς ”Μια σακούλα με ιούς απελευθερώνεται σε ένα πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο, μετατρέποντας τους επιβάτες που θα μολυνθούν σε μυστικά βιολογικά όπλα, που μεταφέρουν τους ιούς σε όλο τον κόσμο.” Αυτά είναι όπως λέει ”μερικά μόνο από τα τρομο-σενάρια που έχουν κυριολεκτικά πανικοβάλει τους κατοίκους των ΗΠΑ και όχι μόνο. Οι αρχές της υπερδύναμης περιόρισαν τις πτήσεις των 3.000 ψεκαστικών αεροπλάνων, ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που θέλουν άτομα, που φέρονται ως μέλη του δικτύου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για θανατηφόρους… ψεκασμούς. ενώ οι μάσκες χημικής και βιολογικής προστασίας έχουν πια εξαντληθεί... Στο Λονδίνο οι περιπολίες της αστυνομίας έχουν πυκνώσει, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.”
Τα όπλα μαζικής καταστροφής, δηλαδή τα πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα, έχουν πια τόσο εξελιχθεί και διαδοθεί, που η χρήση τους ακόμα και από τρομοκρατικές οργανώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αντίθετα, όμως από την τρομολαγνεία που καλλιεργούν πολλά ΜΜΕ, μια επίθεση με τέτοια όπλα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε έκθεσή της προς τα μέλη του σώματος, τον Δεκέμβριο του 1999, σημείωνε ότι «τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι δυσκολότερο να παραχθούν και να αποκτηθούν απ’ όσο συνήθως περιγράφεται στον Τύπο και σήμερα παραμένουν μακριά από τις δυνατότητες και τον ορίζοντα των περισσότερων τρομοκρατικών ομάδων».…..
Ο βιολογικός ή χημικός πόλεμος είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο και σύγχρονη μόνο που αυτά τα όπλα είναι κατεξοχήν κρατικά με τις ΗΠΑ να διαθέτουν το μεγαλύτερο οπλοστάσιο χημικών όπλων στον παλνήτη.
”Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι από τις ποτισμένες με ευλογιά κουβέρτες, που οι Βρετανοί στρατιώτες δώρισαν σε Ινδιάνους, μέχρι τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, όλα τα άνθη του κακού, όλοι οι σύγχρονοι φόβοι που τρομοκρατούν τους ανήμπορους πληθυσμούς των μεγαλουπόλεων δεν είναι προϊόντα κάποιου ισλαμιστή ή άλλου τρομοκράτη, αλλά των πολεμικών μηχανών και της τεχνολογίας των πιο ανεπτυγμένων και πολιτισμένων (όπως αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνται) κρατών. Χημικά και βιολογικά όπλα, μίνι πυρηνικές βόμβες, η ζωή έχει δείξει ότι η τρομοκρατία αντιγράφει τα οπλικά συστήματα των κυρίαρχων κρατών. Πρόκειται για ένα φαινόμενο Φρανκενστάιν, που είναι τόσο αποκρουστικό όσο και ο δημιουργός του.”
Βιολογικά: ‘Υπουλα όπλα σε πολύ φθηνή τιμή
Ο θάνατος έρχεται από απόσταση και από αέρος;; Oι ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι τ΄αεροπλάνα που χτύπησαν τους δίδυμους Πύργους απελευθέρωσαν και κάποιο θανατηφόρο ιό.
”Λίγη ώρα μετά τα τρομερά πλήγματα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, σχεδόν ταυτόχρονα με τα συνεργεία διάσωσης, μία ομάδα 22 ανδρών με στρατιωτικές στολές, μάσκες και ανιχνευτές υψηλής τεχνολογίας απλώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο και άρχισε να πραγματοποιεί μετρήσεις. Αργότερα, τα μέλη της έδειχναν κάπως ανακουφισμένα παράξενο θέαμα μέσα στην εικόνα της γενικής καταστροφής και αλλοφροσύνης. Ο λόγος ήταν ότι οι ειδικοί της ομάδας βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ, αυτή ήταν η ιδιότητα των 22 στρατιωτικών, βεβαιώθηκαν ότι τα αεροπλάνα – βόμβες δεν απελευθέρωσαν, μαζί με την οδύνη, και κάποιον καταστροφικό ιό.
Και πάλι θανατηφόροι ψεκασμοί
Μια μελέτη του Γραφείου Τεχνολογικής Αποτίμησης των ΗΠΑ υπολόγισε το 1993 ότι εάν ένα αεροπλάνο έριχνε, σε μορφή αεροζόλ, 100 κιλά άνθρακα –ενός βακτηρίου που πολλαπλασιάζεται ταχύτατα στον οργανισμό, δημιουργώντας τοξίνες και προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία- μια ήσυχη, καθαρή νύκτα πάνω από την Ουάσιγκτον θα μπορούσε να σκοτώσει μεταξύ ενός και τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, 300 φορές περισσότερο απ’ ό,τι εάν το αεροπλάνο έριχνε σαρίν, ακόμα και δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα.” Τι αποκλείει αυτό να συνέβη κατά περίπτωση και σήμερα σε εστιασμένες περιοχές με χειρουργικά χτυπήματα ακριβείας;;;;;Άλλωστε οι ΗΠΑ έχουν βάσεις παντού.…Είναι ένας πόλεμος διακρατικός μια σύγκρουση υπερδυνάμεων ή ένας πόλεμος υπερδυνάμεων ή υπερδύναμης κατά πληθυσμών;;;;;
Η διεστραμμένη και καταστροφική σύλληψη πάνω στην οποία στηρίζονται τα βιολογικά όπλα είναι ακριβώς η διοχέτευση στον ανθρώπινο πληθυσμό ιών και μικροβίων που έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα. Εκτός του άνθρακα, που θεωρείται ο πιο καταστροφικός, στο χημικό «οπλοστάσιο», έχουν καταγραφεί ο ιός της ευλογιάς, της βουβωνικής πανώλης, της νευροτοξίνης Μποτουλίνουμ. Κι ακόμα χολέρα, τύφος, κίτρινος πυρετός, τουλαρεμία και ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει στον χειρότερο εφιάλτη σας…” και γιατί όχι και του covid19;;;;
Ένα φονικό ντόμινο…
Ο βιολογικός πόλεμος είναι εξαιρετικά ύπουλος, καθώς η πρόσληψη του ιού δεν γίνεται αντιληπτή. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται έπειτα από αρκετές μέρες και συνήθως μοιάζουν με γρίπη ή άλλες μορφές συνηθισμένης αδιαθεσίας. Μόνο το μέγεθος των κρουσμάτων μπορεί να κάνει το ιατρικό προσωπικό να ανησυχήσει. ‘Ηδη όμως κάθε άνθρωπος που έχει προσβληθεί, μετατρέπεται χωρίς τη θέλησή του, σε ένα βιολογικό όπλο, που διαδίδει τον ιό! Κυριολεκτικά, σιωπηλό φονικό ντόμινο… Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλα τα βιολογικά όπλα. Ο άνθρακας, που είναι και ο πιο θανατηφόρος, αφού σκοτώνει το 90% όσων προσβάλλει, δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η ευλογιά όμως, με 30% θανατηφόρα κρούσματα, μεταδίδεται.
”Μπορεί τώρα ένα τέτοιο όπλο να βρεθεί στα χέρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης; Σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 1999, «μια τρομοκρατική οργάνωση που εργάζεται έξω από ένα κρατικά οργανωμένο και σύγχρονο εργαστήριο πρέπει να υπερνικήσει εξαιρετικές δυσκολίες για να μπορέσει να μετατρέψει σε όπλο και μάλιστα μεταφερόμενο με επιτυχία μια πηγή βιολογικού κινδύνου». Η έκθεση υπογραμμίζει την αποτυχία της ιαπωνικής σέχτας Αούμ Σινρίκγιο να κατασκευάσει βιολογικά όπλα, παρά το ότι το επιχείρησε, χρησιμοποιώντας χημικούς και βιολόγους, καταφεύγοντας τελικά στο χημικό σαρίν.”Οπότε ο εχθρός δεν μπορεί να είναι μια οργάνωση αλλά ένα ή περισσότερα κράτη……
Σε κρατικά χέρια.. Η ευθύνη των ΗΠΑ που το 2001 αρνήθηκαν να υπογράψουν το Σύμφωνο που ανανέωνε και ενίσχυε τη συνθήκη απαγόρευσης των βιολογικών όπλων του 1972..
Αλλά, το σίγουρο είναι ότι επικίνδυνα βιολογικά οπλοστάσια υπάρχουν σε κρατικά χέρια. Τον φετινό Μάϊο, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να υπογράψουν το σύμφωνο που ανανέωνε και ενίσχυε τη συνθήκη απαγόρευσης των βιολογικών όπλων του 1972, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών. Το πρωτόκολλο του Μαΐου προέβλεπε τη δημιουργία ανεξάρτητου διεθνούς σώματος ελεγκτών που θα επιβλέπει την τήρηση των όρων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάιμς» στις 5 Σεπτεμβρίου του 2001, κατασκευάζουν σε μυστικό εργαστήριο στη Νεβάδα τροποποιημένα βακτηρίδια άνθρακα, σε ποσότητες ικανές να προκαλέσουν τον θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους! Η Κίνα, το Πακιστάν, η Ινδία και το Ιράν έχουν επίσης κατηγορηθεί για προγράμματα βιολογικού πολέμου, ενώ τεράστιο πονοκέφαλο αποτελεί και το γιγαντιαίο βιολογικό οπλοστάσιο του πρώην «Κόκκινου Στρατού», που κινδυνεύει να μετατραπεί σε ντισκάουντ σούπερ – μάρκετ…”
…………………………..
Και τα χημικά προκαλούν πνευμονικά οιδήματα,ασφυξία, παράλυση μυών πνευμόνων,αναπνευστική ανεπάρκεια…
Χημικά: Φρικτός θάνατος σε χιλιάδες ανθρώπους
Τα χημικά όπλα, «οι πυρηνικές βόμβες των φτωχών», μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές. Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, μερικά γραμμάρια αερίου μπορούν να σκορπίσουν φρικτό θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. Ποια χημικά όπλα υπάρχουν σήμερα;
– Πρώτον, αυτά που προσβάλλουν το δέρμα, δημιουργώντας πληγές, εκζέματα, πρήξιμο στα μάτια και τελικά πνευμονικά οιδήματα και καρκίνο. Τέτοια είναι ο υπερίτης, τα αέρια μουστάρδας που θεωρούνται πιο παλιάς «τεχνολογίας».
– Δεύτερον, αέρια που εμποδίζουν την οξυγόνωση του οργανισμού και προκαλούν τελικά θάνατο από ασφυξία, όπως το χλώριο και το φωσφογένιο.
– Τρίτον, μείγματα που δηλητηριάζουν το αίμα όπως το υδροκυάνιο, που προβλέπονται για πιο εξειδικευμένη ή και εξατομικευμένη χρήση.
– Τέταρτον, τα αέρια που μπλοκάρουν το νευρικό σύστημα και δεν επιτρέπουν τη μετάδοση πληροφοριών από τα νεύρα στους μυς, οδηγώντας τους τελευταίους σε παράλυση και τελικά σε θάνατο από ασφυξία. Τέτοια είναι το VX και το σαρίν, που μέσω της εισπνοής, κτυπά το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μόλις 100 μικρογραμμάρια αρκούν για να οδηγήσουν σε θάνατο.
– Τέλος, τη δεκαετία του ’70 αναπτύχθηκαν τα δυαδικά χημικά όπλα. Τα όπλα αυτά περιέχουν δύο χημικές ενώσεις διαχωρισμένες στο εσωτερικό τους, που όσο δεν έρχονται σε επαφή, παραμένουν ακίνδυνες. Με μία έκρηξη, όμως, η οποία μπορεί να γίνει με τηλεχειριστήριο ή χρονοδιακόπτη, τα αέρια αναμιγνύονται και τότε παράγουν θανατηφόρο μείγμα. Τα δυαδικά έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν ελάχιστους κινδύνους για όσους τα μεταφέρουν, καθώς μπορούν να απομακρυνθούν πολύ πριν γίνει η έκρηξη.
Εύκολο να βρεθούν
……..
Η παραγωγή και χρήση του δηλητηριώδους αερίου νεύρων σαρίν από την ιαπωνική θρησκευτική σέχτα Αούμ Σινρίκγιο στο μετρό του Τόκιο το 1995 (με θύματα 12 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες) απέδειξε ότι μπορούν τρομοκρατικές ομάδες να αποκτήσουν χημικά όπλα. Πόσο μάλλον που εκφράζονται φόβοι ότι μπορούν να «βάλουν χέρι» σε αποθέματα κρατών. Πρόσφατη έκθεση της CIA σημείωνε ότι η παραγωγή και η διακίνηση επικίνδυνων χημικών ουσιών δεν είναι δυσκολότερη απ’ ό,τι η αντίστοιχη της ηρωίνης και των άλλων ναρκωτικών.
Πραγματικά, θανατηφόρες χημικές ουσίες μπορούν σχετικά εύκολα να διακινηθούν καθώς δεν ανιχνεύονται από τις συνήθεις συσκευές σε αεροδρόμια και στα σύνορα, εκτός εάν εντοπιστεί το συγκεκριμένο δοχείο μεταφοράς και γίνει ειδική εξέταση.”
Σε κλειστούς χώρους
Από κει και πέρα βέβαια η εκτεταμένη επιτυχία μιας επίθεσης δεν είναι τόσο εύκολη. Οι συνέπειες της επίθεσης στο μετρό του Τόκιο, παρά το ότι δεν μπορείς να «μετράς» ψυχρά τις ανθρώπινες ζωές, κρίνονται από ειδικούς «σχετικά μικρές», κάτι που οφείλεται στη χαμηλή τεχνογνωσία εκείνων που κατασκεύασαν τις συσκευές ψεκασμού του αερίου, με αποτέλεσμα να «μπουκώσουν».
Σε κάθε περίπτωση τα χημικά, καθώς επηρεάζονται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον άνεμο, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά σε κλειστούς χώρους.
Ας σημειωθεί πάντως ότι τεράστιες ποσότητες χημικών όπλων έχει αποθηκευμένα και ο στρατός των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Αμερικανική Χημική Εταιρεία, οι ΗΠΑ έχουν χημικό οπλοστάσιο 50.000 τόννων, ικανό να καταστρέψει τη ζωή στη Γη… 5.000 φορές.
Πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Πώς αντιμετωπίζεται μια επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής; Καταρχήν, με την αποτροπή της! Οι υπηρεσίες ασφαλείας, η συγκέντρωση πληροφοριών, η φρούρηση και ο έλεγχος κρίσιμων χώρων, αποτελούν σύμφωνα με τους Αμερικανούς του FBI στρατηγικά σημεία.
Εάν η επίθεση εκδηλωθεί, τα όποια μέτρα προστασίας είναι… ασπιρίνες για τον καρκίνο. Παρ’ όλα αυτά ο έλεγχος, η διαρκής ανίχνευση της ποιότητας του αέρα, του νερού και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος μπορεί να περιορίσει κάπως τις συνέπειες της επιδημίας. Μια μάσκα αερίου και ειδική στολή είναι απαραίτητη σαν κατ’ αρχήν άμυνα. Ο αμερικανικός, αλλά και άλλοι στρατοί χάι-τεκ, έχουν συσκευές οι οποίες μπορούν να αισθανθούν μια βιολογική επίθεση και να προειδοποιήσουν. Το Biological Integrated Detection System, για παράδειγμα, μπορεί να «πιάσει» την παρουσία μιας σειράς ιών. Επίσης, διαθέτει το Wide Area Tracking System (WATS), το οποίο ενημερώνει το πεζικό και τον στρατό ξηράς για ραδιενέργεια και πιθανή επίθεση πυρηνικών όπλων. Το ερώτημα είναι βέβαια εάν εκδοχές των συστημάτων αυτών μπορούν να αναπτυχθούν σε πόλεις.
Πολύ σημαντικό κρίνεται από τους ειδικούς η ύπαρξη ασφαλών καταφυγίων, φυσικών ή τεχνικών. Ο άνθρακας βέβαια μπορεί να παραμείνει ενεργός ακόμα και 40 μέρες!
Η άμεση ιατρική φροντίδα μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η ατροπίνη και άλλα αντίδοτα αντιμετωπίζουν τα αέρια νεύρων. Βιολογικά όπλα, όπως ο άνθρακας, είναι ευπαθή στην ενέργεια αντιβιοτικών. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι για να υπάρχουν ελπίδες, αυτά πρέπει να δοθούν το πολύ 12 ώρες μετά την προσβολή (στην περίπτωση του άνθρακα) και 24 ώρες σε άλλες περιπτώσεις. Αλλιώς θα είναι αναποτελεσματικά. Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή πιθανόν η ύπαρξη του ιού να μην έχει διαπιστωθεί.
Πάντως, στις ΗΠΑ η ανησυχία για την αδυναμία του νοσηλευτικού συστήματος να ανταποκριθεί σε μια πιθανή επίθεση βιολογικών ή χημικών όπλων κορυφώνεται. Ο Μίκαελ Οστερχομ, διευθυντής του Κέντρου Μεταδοτικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, προειδοποιεί ότι «το αμερικανικό σύστημα Υγείας μοιάζει σαν ένα τσόφλι, άδειο από μέσα. Τα εφόδια αντιβιοτικών και εμβολίων είναι θλιβερά λίγα και σε άθλιες συνθήκες συντήρησης». Ο δρ. Ο’ Τουλ από το κέντρο Τζον Χόπκινς τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν εμβόλια για μόνο 12 από τους 50 παθογόνους ιούς. Αυτή τη στιγμή η υπερδύναμη διαθέτει μόνο 7,5 εκατομμύρια εμβόλια για την ευλογιά. Βέβαια, ένα συμβόλαιο για την παραγωγή άλλων 40 εκατομ. τεμαχίων έχει καταλήξει πέρυσι.
Τι μέτρα που έλαβαν κάποτε οι ελληνικές αρχές ίσχυαν ως σήμερα; ή καταργήθηκαν και η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη;;;;;
Οι νέες μορφές που έχει πάρει η τρομοκρατία, έχουν απασχολήσει και το ελληνικό υπουργείο Υγείας Πρόνοιας, το οποίο για το λόγο αυτό έχει συστήσει από τον περασμένο Μάιο ένα Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων, στο πλαίσιο του νόμου 2889/2001 «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ». Το συμβούλιο αυτό έχει γνωμοδοτικές αρμοδιότητες για την πρόληψη και προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού από βιολογικούς και τοξικούς παράγοντες σε περίπτωση πολέμου, ατυχήματος, φυσικών καταστροφών, επιδημιών.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Πρόνοιας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, το Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων πρόκειται να συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να προτείνει μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας βιολογικής ή χημικής μορφής, όπως άλλωστε συμβαίνει με αντίστοιχα συμβούλια εμπειρογνωμόνων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε τονίσει ότι «βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου η τρομοκρατία παίρνει νέες μορφές, βιολογικές και χημικές», επισημαίνοντας ότι η καταπολέμησή τους είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει όλες τις κυβερνήσεις.
Σημειώνεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς και καθηγητές των ΑΕΙ, που καλύπτουν τα γνωστικά αντικείμενα, το γενικό διευθυντή Υγείας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπους των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας.
Ενα από τα πιο ευαίσθητα «σημεία» σε ενδεχόμενο βιολογικό πόλεμο είναι το πόσιμο νερό. Η ΕΥΔΑΠ αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο φύλαξης των ταμιευτήρων, των αγωγών και των μονάδων επεξεργασίας νερού επικαλούμενη ουσιαστικά θέμα ασφάλειάς τους, καθώς μια ενδεχόμενη «διαρροή» πιο συγκεκριμένων πληροφοριών θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει την προσπάθεια περιφρούρησής τους, η οποία θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του 2004. «Οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ήταν και είναι φυλασσόμενες». Με αυτή την λιτή επεξήγηση, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ύδρευσης της πρωτεύουσας έρχονται να δώσουν οριστική απάντηση στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και στη χώρα μας, σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσε να εκδηλωθεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά σώματα ασφαλείας έχουν ήδη αναλάβει την προστασία και των ταμιευτήρων Ευήνου, Μόρνου και Υλίκης, όσο και των μονάδων επεξεργασίας νερού της Αθήνας (Γαλάτσι, Κιούρκα, Μενίδι κ.α.), ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο τρόπος φύλαξης των ανοιχτών -στο μεγαλύτερο μήκος τους- αγωγών. Ειδική μέριμνα έχει επίσης ληφθεί και για τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΕΥΔΑΠ.”
Ερωτάται η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο ως την εκδήλωση της κρίσης αρχές 2020 υπήρχε το Αρμόδιο όργανο που θεσπίστηκε το Μάιο του 2001 το Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων, στο πλαίσιο του νόμου 2889/2001 «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ»; Περιέπεσε σε αχρηστία αν ναι γιατί και από ποιόν. Το μεγάλο όπλο είναι η αποτροπή. Αν το όργανο ανέστειλε τις λειτουργίες του είναι επόμενο πως δεν υπήρξε κρατική μέριμνα για πολίτη, χώρα και πληθυσμό στο ενδεχόμενο που βιώνουμε σήμερα. Αν το Όργανο αυτό καταργήθηκε είναι αποτέλεσμα μόνο εγκληματικής αμέλειας;;;
Και τελικά ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος που είναι Βιολογικός κατά πρόβλεψη Αμερικανών Αναλυτών σε ανύποπτο χρόνο θα είναι ένας πόλεμος μεταξύ υπερδυνάμεων και αμυντικών συνασπισμών ή ένας Πόλεμος που κήρυξε Υπερδύναμη κατά πληθυσμών για την καθυπόταξή τους;;;; Γιατί Παγκόσμια Διακυβέρνηση χωρίς καθυπόταξη της Ανθρωπότητας δεν γίνεται….
http://aggaleto.blogspot.com