Κυριακή, Μαρτίου 8

Τα σύνορα του μυαλού σας να ανοίξετε σύντροφοι, όχι της χώρας!

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνορα φωτο

Γράφει ο χρήστης του Forum του Capital drastis
Εδώ και μερικές ημέρες ζούμε κάτι που είχε να συμβεί στη χώρα για πολλές γενιές. Υπάρχει ζωντανή απειλή στα σύνορα της Ελλάδας μας. Δεν είναι αυτή η απειλή που νιώθουμε στον αέρα όταν ακούμε για υπερπτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών ή όταν ανεβαίνουν οι τόνοι από την άλλη μεριά του Αιγαίου. Δεν είναι η ανησυχία από το πέρασμα ενός πλοίου από τα νερά μας, που γίνεται για να δοκιμάσει την υπομονή μας.




Αυτήν τη φορά πρόκειται για πραγματική επίθεση. Για προσπάθεια ανθρώπων να εισβάλουν με το "έτσι θέλω" στη χώρα μας, ακόμη και μετά από μάχη σώμα με σώμα. Μπορεί να είναι μάζες μεταναστών που δεν κουβαλούν οπλισμό, όμως δεν είναι μερικές εκατοντάδες, αλλά πολλές χιλιάδες και έρχονται και άλλοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά, αλλά ο συντριπτικά κύριος όγκος είναι άνδρες νεαρής ηλικίας που οι περισσότεροι κατάγονται από χώρες όπου οι δυτικές αξίες και ο ανθρωπισμός δεν ευημερούν και πολύ.

Όλοι αυτοί, στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν παράνομα στη χώρα μας, υποστηρίζονται φανερά από το Τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν. Τους παρέχονται καθοδήγηση, μεταφορικά μέσα, επιχειρησιακή υποστήριξη και κάλυψη. Είναι μία ξεκάθαρα οργανωμένη επιχείρηση από το γειτονικό Κράτος. Δεν είναι αυτό που προσπαθούν ορισμένοι να μας πουν, ο αγώνας κάποιων απελπισμένων να βρουν στον ήλιο μοίρα. Είναι μία επιθετική ενέργεια εις βάρος της χώρας.

Ευτυχώς, ως τέτοια αντιμετωπίστηκε εξαρχής από την Κυβέρνησή μας. Η αντίδραση υπήρξε άμεση, η κινητοποίηση ήταν γοργή και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματική. Δεν κατάφεραν αυτοί που οργάνωσαν την επιχείρηση να επιτύχουν το στόχο τους που ήταν η μαζική εισβολή ξένων υπηκόων στην Ελληνική επικράτεια. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, διότι φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα και νέα επεισόδια.


Η επόμενη φάση της επιχείρησης εισβολής θα διεξαχθεί από θαλάσσης από ό,τι λένε οι υπεύθυνοι για την αποτροπή. Θα είναι πιο δύσκολο το έργο όσων αναλάβουν να αποτρέψουν τις ενέργειες στην επόμενη φάση. Είναι κατά πολύ δυσκολότερη η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από ότι αυτή των χερσαίων.

Επειδή λοιπόν η απειλή δεν έπαψε να υφίσταται, επειδή ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είναι δύσκολος, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα πράγμα για τη συνέχεια. Πίστη στον αγώνα. Πρέπει όλοι μαζί να υποστηρίξουμε την προσπάθεια μέχρι ο κίνδυνος να απομακρυνθεί.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίπλα του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, στον αγώνα που δίνει για να κρατήσει τα σύνορα της χώρας απαραβίαστα. Σε όλα τα μέσα, αλλά και στις ιδιωτικές συζητήσεις οι περισσότεροι συμπαρίστανται και δηλώνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν.

Είναι ελάχιστες οι φωνές που κατηγορούν την Κυβέρνηση για κακούς χειρισμούς, που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και να υποδεχθούμε όλους τους κατατρεγμένους σαν να ήταν αδέλφια μας. Πρόκειται για τους γνωστούς αριστερούς με την τσίχλα στο μυαλό, αυτούς που κατοικούν στο ροζ συννεφάκι, πάνω και πέρα από την πραγματικότητα του κόσμου αυτού. Αυτούς που πιστεύουν ότι θα αλλάξουν το σύμπαν με τις ευχές τους και την επαναστατική γυμναστική τους.

Αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται ότι αγαθά όπως η ελευθερία, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια δεν είναι στα αλήθεια δωρεάν και απεριόριστα, αλλά κάποιος πλήρωσε και πληρώνει για να τα έχουμε ως κοινωνία. Αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνική συνοχή επιτυγχάνεται μόνο μεταξύ ανθρώπων που νιώθουν ότι έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη, τον τόπο τους, και όχι μεταξύ ξένων.

Ας ανοίξουν λοιπόν τα σύνορα του μυαλού τους οι συγκεκριμένοι, αντί για τα σύνορα της χώρας, να φανταστούν πώς θα γίνει η ζωή τους αν κάνουν πραγματικότητα αυτά που ονειρεύονται. Σε ποια χώρα θα ζουν και ποια θα είναι η ταυτότητά τους. Αν έχουν τόσα πολλά οι ίδιοι να συνεισφέρουν, ώστε να μη λείψει τίποτε από κανέναν μετά. Αν θα είναι τελικά ασφαλείς δίπλα σε ένα γείτονα που ορέγεται να πάρει το μισό Αιγαίο και όλη τη Θράκη για αρχή.

Και ύστερα να βγάζουν τις ανακοινώσεις τους περί αλληλεγγύης και ανοικτών συνόρων, και να κατηγορούν αυτούς που τους εξασφαλίζουν τις συνθήκες για να ζουν σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.

Drastis
πηγή