Πέμπτη, Μαρτίου 19

ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ! Απίστευτο! Ασθενής νοσηλεύεται στο «Αττικόν» με επιβεβαιωμένη γρίπη ΚΑΙ κορωνοϊό – Τι γίνεται αν κολλήσουμε και τα δύο;;

1
Ασθενής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αττικόν” εμφανίζει πάσχει ταυτόχρονα με γρίπη και την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” πάσχει από σοβαρή πνευμονία. Υποβλήθηκε σε εξέταση και για τις δύο νόσους, δηλαδή και για τη γρίπη και για τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, και βρέθηκε θετικός και στις δύο.
Το περιστατικό δεν προκαλεί κατάπληξη στους επιστήμονες, όπως αναφέρει
μιλώντας στο iatropedia.gr, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής:
“Οι συννοσηρότητες υπάρχουν στους ιούς. Μπορεί να υπάρχουν και τα δύο, συμβαίνει συχνά σε ιώσεις, το να έχεις δύο ιούς μαζί. Αμα έχεις και τις δύο λοιμώξεις, όμως, έχεις πιο βαριά κλινική εικόνα. Όταν έχεις δύο ιούς μαζί, είσαι πιο βαριά”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής.makeleio.gr