Πέμπτη, Μαρτίου 12

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ;


Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020   Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.


Ο George Soros, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.  Ο πατέρας του Tivadar,  ήταν  ένας εβραίος δικηγόρος, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της γλώσσας  Εσπεράντο.  Η Εσπεράντο είναι μια γλώσσα που δημιουργήθηκε το 1887 από τον Ζάμενχοφ, ένα πολωνό γιατρό με σκοπό να
«υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα».  Ο Tivadar Soros δίδαξε στον George Soros την γλώσσα Εσπεράντο.  Το 1936, ο Tivadar άλλαξε το όνομα της οικογένειας του από Schwartz σε Soros, που στην γλώσσα Εσπεράντο (Esperanto) σημαίνει «θα πετάξει στα ύψη».





 
Τζωρτζ Σόρος.  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.
Ο Τζωρτζ Σόρος (George Soros),  που γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1930 με το πραγματικό όνομα Γκυόργκυ Σβαρτς (György Schwartz) είναι Ουγγροαμερικανοεβραίος κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, ευεργέτης και πολιτικός ακτιβιστής. Κέρδισε φήμη ως ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας», αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992.
Είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Διεδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό στην Ουγγαρία (1984-1989), και έδωσε τη μεγαλύτερη ποτέ επιχορήγηση στην ηπειρωτική Ευρώπη για τη σύσταση του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη. Αργότερα, η χρηματοδότηση που εξασφάλισε στην Επανάσταση των Ρόδων της Δημοκρατίας της Γεωργίας θεωρήθηκε από τη Ρωσία πως αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα επιτυχίας της επανάστασης αυτής. Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστός για τις προσπάθειές και τις δωρεές του στον σκοπό της μη επανεκλογής του Τζορτζ Μπους το 2004. Έχει ιδρύσει το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο.
Ο πρώην διοικητής του Ομοσπονδιακού Συστήματος Αποθεμάτων της Αμερικής Πωλ Βόλκερ, στον πρόλογο του βιβλίου του Τζωρτζ Σόρος Η Αλχημεία της Χρηματοοικονομικής έγραψε:
Ο Τζωρτζ Σόρος άφησε το στίγμα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο είναι ακόμα μπροστά στο παιχνίδι. Ο κύριος όγκος των τεραστίων προσόδων του είναι πλέον αφιερωμένος στη μετάβαση και τις προσπάθειες των αναδυόμενων εθνών να γίνουν ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές όχι μόνο με την έννοια της οικονομικής ελευθερίας αλλά, κυρίως, με την έννοια της ανεκτικότητας και του σεβασμού της ελεύθερης σκέψης και συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με διάφορους  ανεπιβεβαίωτους  ισχυρισμούς, το 1944, ο 14χρονος George Soros εργάστηκε με τους Χιτλερικούς.
Λέγεται ότι μέχρι το τέλος του πολέμου το 1945, εργάστηκε με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, βοηθώντας τον να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία από τους τοπικούς εβραϊκούς πληθυσμούς.
Σε μια συνέντευξη του το 1998 ο Soros περιέγραψε την περίοδο της γερμανικής κατοχής ως «την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου»
Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ο Soros μετακόμισε στο Λονδίνο και το 1947 γράφτηκε στο London School of Economics, όπου σπούδασε υπό τον Karl Popper, ένα  ιουδαίο  Αυστριακό-Βρετανό φιλόσοφο ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της «ανοιχτής κοινωνίας».
O Soros στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες εμπορικές τράπεζες στο Λονδίνο πριν από τη μετάβαση του στη Νέα Υόρκη το 1963. Το 1970, ίδρυσε το Ταμείο Διαχείρισης Soros και το 1973 δημιούργησε το fund Quantum σε συνεργασία με επενδυτής Jim Rogers.
To fund επιτύγχανε ετήσιες αποδόσεις άνω του 30%, αυξάνοντας την φήμη του Soros.
Στη δεκαετία του 1990, ο Soros ξεκίνησε μια σειρά από μεγάλα στοιχήματα εναντίον εθνικών νομισμάτων.
To πρώτο στοίχημα ήταν το 1992, όταν πούλησε την στερλίνα και σημείωσε ένα κέρδος 1 δισ μέσα σε μια μέρα.
Η επόμενη μεγάλη κερδοσκοπική κίνηση στα νομίσματα σημειώθηκε το 1997.
Αυτή τη φορά ο Soros ξεχώρισε το baht της Ταϊλάνδης και με επιθετικό short-selling, κατέστρεψε την τεχνητή πρόσδεση του Baht με το δολάριο ΗΠΑ οδηγώντας στην ασιατική οικονομική κρίση.
Μια ομάδα που ονομάζεται DC Leaks ανάρτησε  περισσότερα από 2.500 έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008 και αφορούν το  Open Society Foundations του Soros.

Παραδόξως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δείξει σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον για αυτό το χρυσωρυχείο των πληροφοριών.

Τι προσπάθησε να κάνει ο Soros;

Μέσω αυτού του δικτύου που έχει οργανώσει προσπάθησε να χειραγωγήσει το 2014 τις εκλογές στην Ευρώπη.
Η «Λίστα των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014» περιλαμβάνει πάνω από 90 προσπάθειες εξωθεσμικών παρεμβάσεων.

Ο Soros ακόμη και στις ΗΠΑ διάθεσε 200 χιλ δολάρια για να διεξάγει εκστρατεία σπίλωσης εναντίον συντηρητικών ακτιβιστών.
Τον Οκτώβριο του 2015 ήρθε στο φως έγγραφο που δείχνει ότι ο Soros  είχε δωρίσει 650 χιλιάδες δολάρια  σε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη για τις ομάδες φανατικών  νέγρων  όπως το  κίνημα  BlackLivesMatter.
Από τότε, αρκετές BLM διαδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε βίαια επεισόδια.
Ο Soros μέσω των ομάδων αυτών άσκησε πίεση στην κυβέρνηση Obama για να δεχθεί 100.000 πρόσφυγες  παρά τις ανησυχίες ότι ισλαμιστές τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα για τους πρόσφυγες για να διεισδύσουν στις Η.Π.Α.
Ο Soros προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να επηρεάσει δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να επηρεάσουν… τις αποφάσεις για τον νόμο περί μετανάστευσης.
Ο Soros έχει δωρίσει 7 εκατ δολάρια στην Clinton και συνολικά  25 εκατ δολάρια για τη στήριξη δημοκρατικών, σύμφωνα με το Politico.
Και όταν ο Soros μιλάει, η Clinton ακούει.
Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε από τα   WikiLeaks δείχνουν ότι ο Soros δίνει βήμα προς βήμα οδηγίες στην τότε Υφυπουργός εξωτερικών Clinton  για να ασχοληθεί με την αναταραχή στην Αλβανία στις αρχές του 2011, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου ανθρώπων που πρέπει να θεωρηθούν ως υποψήφιοι ως άνθρωποι των ΗΠΑ.
Δεν είναι πλέον μυστικό ότι το "δίκτυο Soros" έχει μια εκτεταμένη σφαίρα επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κατάλογος του Soros έχει δημοσιοποιηθεί πρόσφατα.
Το έγγραφο απαριθμεί 226 βουλευτές από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον πρώην Βέλγο πρωθυπουργό, Guy Verhofstadt, επτά αντιπροέδρους, και μια σειρά από επικεφαλής της Κομισιόν, συντονιστές και κοσμήτορες.
Αυτοί οι άνθρωποι προωθούν τις ιδέες του Soros, την ενσωμάτωση στην Ουκρανία, τους ομοφυλοφιλικούς γάμους, την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
Δεδομένου ότι υπάρχουν 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό σημαίνει ότι ο Soros επηρεάζει περισσότερο από το ένα τρίτο των εδρών, αναφέρει ο Alex Gorka του Strategic Culture Foundation.
Ο George Soros, ο ουγγρο-αμερικανός επενδυτής και ο ιδρυτής των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (ΜΚΟ), συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker «χωρίς διαφανή ημερήσια διάταξη και κεκλεισμένων των θυρών τους».
 ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΙΣΡΑΗΛ
 Ο Σόρος όμως, δεν είναι μόνον Ούγγρος αλλά και Εβραίος. Και δεν τον αποβάλλει μόνον η θετή του πατρίδα, αλλά και η μητρική. Το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε την ΜΚΟ "New Israel Fund", που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, πως ευθύνεται για την κατάρρευση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και ΟΗΕ για την απέλαση χιλιάδων Αφρικανών παράνομων μεταναστών από το Ισραήλ.
Ο Νετανιάχου είπε πως η Ρουάντα, που θα δεχόταν τους Αφρικανούς μετανάστες από το Ισραήλ, έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, μετά από πιέσεις από την ΜΚΟ "New Israel Fund" και αρνήθηκε να δεχτεί τους παράνομους μετανάστες, όπως δημοσίευσε το Cosmostatus. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ΜΚΟ "New Israel Fund" ως ξένο οργανισμό που λαμβάνει χρηματοδότηση από «ξένες κυβερνήσεις και οργανώσεις εχθρικές προς το Ισραήλ, όπως αυτές που χρηματοδοτεί ο George Soros».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/o-soros-ginete-pleon-apovlitos-akomi-ke-tou-israil
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ  ΚΑΤΑ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ: 
«Ο  Σόρος μοιράζει χρήματα σε επαγγελματίες διαδηλωτές».
Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΣΟΡΟΣ.

Σαλβίνι: "Δεν κάνουμε χάρες στον Σόρος, στον Γιούνκερ, στους κερδοσκόπους που θα ήθελαν μια φοβισμένη Ιταλία, γονατισμένη και ξεπουλημένη. Ο άνεμος αλλάζει σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπαναχωρώ ούτε χιλιοστό. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας.
Η Ιταλία ξανασήκωσε κεφάλι.
Χρησιμοποιούν τις τράπεζες, την εισβολή των μεταναστών και των ψεύτικων προσφύγων για να χτυπήσουν τις ευρωπαϊκές  χώρες με την χρηματοδότηση του Σόρος.  500 εκατομμύρια ευρωπαίοι κυβερνώνται από ανδρείκελα και μαριονέτες".

Αρχές Μαϊου του 2017 ο Σόρος συναντήθηκε μυστικά με τον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με αντικείμενο τις ΜΚΟ και τις δραστηριότητές τους. 
Η συνάντηση δεν αναφερόταν στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης ως επίσημη και το χρονοδιάγραμμα της είναι τουλάχιστον ύποπτο.
Μέγα ζήτημα που πήγαν και τι έγιναν τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία των ΜΚΟ….
Για παράδειγμα η MOAS (Migrant Offshore Aid Station), αντιμετωπίζει τις σκληρότερες κριτικές, ότι εισέπραξε μισό εκατομμύριο δολάρια από την Avaaz.
Μια άλλη ΜΚΟ, που ιδρύθηκε από την MoveOn, έλαβε δωρεές από τον ίδιο τον Τζορτζ Σόρος.
Η Save The Children, μια άλλη ΜΚΟ που ασχολείται με τη μεσογειακή μεταναστευτική ναυτιλία, απαριθμεί μεταξύ των εταίρων της το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος!
Τέλος, ακόμη και η ΜΚΟ Médicins Sans Frontiéres (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) περιλαμβάνεται στους συνεργάτες της Open Society και του δικτύου Soros.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020