Πέμπτη, Μαρτίου 12

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ : Τα πρώτα συμπτώματα ενός οικονομικού Αρμαγεδδώνα. Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση εξαιτίας του κορονοϊού βυθίζουν τις ευρωπαϊκές αγορές. Βασικός "παίχτης" η μουσουλμανική αδελφότητα με τις πλάτες της Γερμανίας σε βάρος της Δύσης...


Ακούστε τι λέει ο Γ.Αδαλής από το 52:30 και μετά για την Οικονομική Κρίση που επέρχεται από την πανδημία τού κορωναϊού :
*"Δεν μπορούν να ελέγξουν το τί συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία"
*"Βασικός "παίχτης" στον πόλεμο της ενέργειας,η μουσουλμανική αδελφότητα με τις πλάτες της Γερμανίας σε βάρος της Δύσης"...

Ακούστε πολύ προσεκτικά,από το 52:30 και μετά, ΕΔΩ
-Ο φόβος για τον κορονοϊό δεν αποτελεί την αιτία, αλλά, απλώς, τη σπίθα, που μπορεί να τινάξει στον αέρα την άρρωστη παγκόσμια οικονομία και μια υπερήλικη Ευρώπη
Ο κορονοϊός και ο ιός του φόβου: Τα πρώτα συμπτώματα ενός οικονομικού Αρμαγεδδώνα
Όταν οι χρηματιστές αρχίζουν να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «λουτρό αίματος» και «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», καταλαβαίνεις ότι, μάλλον, πρέπει να βγάλεις τη νοσοκομειακή μάσκα και να φορέσεις το κράνος σου.

Η πρόσφατη «βουτιά» στις αμερικανικές προθεσμιακές αγορές (futures), η κατάρρευση του πετρελαίου (από την ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης) και η αναζήτηση καταφυγίου στον χρυσό ήταν τα τελευταία στοιχεία που σκιαγραφούν τη μαύρη εικόνα που εξαπλώνεται σταδιακά στην παγκόσμια οικονομία.

Όσοι μπορούν να κοιτάξουν με ωμό ρεαλισμό τα στοιχεία, καταλαβαίνουν ότι οι επιπτώσεις από τον φόβο του κορονοϊού μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο επικίνδυνες (και εν δυνάμει θανατηφόρες) από τον ίδιο τον ιό. Γιατί,
ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξηγούσε προ ημερών ότι ο ιός δεν έχει υποστεί ακόμη κάποια σημαντική μετάλλαξη,
δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και τα για τα βασικά δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως και ο κορονοϊός, έτσι και ο ιός του φόβου για την παγκόσμια οικονομία ξεκίνησε στην Κίνα. Ενώ όμως οι περισσότεροι σχολιαστές παρακολουθούσαν την πορεία των μεγάλων βιομηχανιών πολλοί λιγότεροι πρόσεχαν τη σφαγή που πραγματοποιείται στη βάση οικονομίας. Οι μικρές επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζεται το 80% του πληθυσμού, αντιμετωπίζουν ήδη τρομακτικά προβλήματα ρευστότητας και ενδέχεται να στερεύσουν σε διάστημα λίγων μηνών, αφήνοντας εκατομμύρια νοικοκυριά στον αέρα.

Η παγκόσμια οικονομία περιμένει αυτές τις ημέρες το πρώτο μεγάλο «καρδιογράφημα» της κινεζικής παραγωγής. Οι δηλώσεις, όμως, του κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ότι ο «κορονοϊός θα έχει σχετικά μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία», έδωσαν μια πρόγευση της καταστροφής.

Όπως είναι φυσικό σε ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο τραντάζεται ακόμη και φήμες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, μια πραγματική κρίση σε μια χώρα με τραπεζικό σύστημα 40 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ψυχολογικός παράγοντας, όμως, πλήττει άμεσα και την πραγματική οικονομία. Τα πρώτα «συμπτώματα» μιας παγκόσμιας κρίσης έγιναν αντιληπτά στους αιθέρες, όταν η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ανακοίνωσε ότι η ετήσια ζημιά στον κλάδο θα φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες αναθεωρημένα στοιχεία για την κερδοφορία τους και, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, μιλούν για αισθητή πτώση στις μετακινήσεις.

Προφανώς,
ο φόβος για τον κορονοϊό δεν αποτελεί την αιτία, αλλά, απλώς, τη σπίθα, που μπορεί να τινάξει στον αέρα την άρρωστη παγκόσμια οικονομία. Οικονομολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια ότι η αστάθεια και τα χαρακτηριστικά «φούσκας» έχουν οδηγήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρισκόταν πριν από την μεγάλη κρίση του 2007-2008. Ενώ όμως η αστάθεια είναι μεγαλύτερη, οι μηχανισμοί ελέγχου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν περιοριστεί (μια προσφορά της κυβέρνησης Ομπάμα, την οποία ακολούθησε η Ευρώπη και ολοκληρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ).

Πολύ πιο κοντά σε εμάς, η ευρωζώνη - και μαζί της η ελληνική οικονομία - απολαμβάνουν μια φαινομενική σταθερότητα, χωρίς όμως να έχουν επιλύσει κανένα από τα δομικά προβλήματα που την έφεραν στο χείλος της ολοκληρωτικής κατάρρευσης την τελευταία δεκαετία. Οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι θα ήθελαν πολύ να μπορούν να αποδώσουν όλα τα προβλήματα στον κορονοϊό, η αλήθεια, όμως, είναι ότι η σχεδόν μηδενική ανάπτυξη που σημείωσε η Γερμανία και ολόκληρη η ευρωζώνη στο τελευταίο τέταρτο του 2019 έχει άλλα αίτια. Η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία έβλεπαν την βιομηχανική τους παραγωγή να μειώνεται, πολύ πριν ακουστεί η λέξη «κορονοϊός» σε κάποιο δελτίο ειδήσεων.

Με τον ίδιο, λοιπόν, τρόπο, με τον οποίο ο ιός είναι θανατηφόρος για υπερήλικες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού με χρόνια νοσήματα, έτσι και ο ιός του φόβου θα χτυπήσει μια άρρωστη παγκόσμια οικονομία και μια υπερήλικη Ευρώπη.

ΠΗΓΕΣ: 1 , 2
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.


Κορονοϊός: Επιδημία στην Κίνα, πανδημία στις αγορές

Κορωναϊός, Οικονομία, Γεωπολιτική και ελληνικά κενά εξωτερικής πολιτικής


Υπάρχει όμως μια "σύμπτωση" ακόμη, στο σήμερα.
Και εμείς εδώ δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις !


Παρατηρώντας την εξέλιξη του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το πανεπιστημιακό ίδρυμα φαρμακευτικής Τζον Χοπκινς (βλέπε εδώ), παρατηρούμε δύο περίεργα σκέλη "συμπτώσεων" :

α σκέλος : η ασθένεια σχεδόν έπαψε να εξαπλώνεται πληθυσμιακά στην Κίνα (σ.σ. έπαψε να εξαπλώνεται ή έπαψαν να δίνουν πλέον στοιχεία οι Κινέζοι ; ),
χώρα από την οποία, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ξεκίνησε η ασθένεια. Η θνησιμότητα δε ανέρχεται στο 4%

β σκέλος : μετά την Κίνα, στον πίνακα κατάταξης της εξάπλωσης της ασθένειας εμφανίζονται οι εξής χώρες :
ΙΤΑΛΙΑ, με ραγδαία και τεράστια εξάπλωση της νόσου στην Β. Ιταλία !!! και ποσοστό θνησιμότητας στο 5%,
η N. ΚΟΡΕΑ όπου κανείς λογικός άνθρωπος ηλικίας πάνω από 5 ετών δεν μπορεί να δώσει βάση και σημασία σε όσα στατιστικά στοιχεία αναφέρονται από αυτή την γείτονα της Β. Κορέας χώρα ... και το
ΙΡΑΝ με ποσοστό θνησιμότητας ~3%.
Η σύμπτωση στο Β' σκέλος των αποριών μας ;

Και η Β. Ιταλία και το Ιράν αλλά και η Ν. Κορέα (που δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από την Β. Κορέα στην "φιλοσοφία"), όπως και η Κίνα, αποτελούν σημαντικοί "εχθροί" της Νέας Τάξης Πραγμάτων (που την που ευαγγελίζονται οι ΗΠΑ και ίσως και η Ρωσία).

"Εχθροί" όπου :

η Ιταλία έχει εξωτερικό χρέος πλέον του 1 τρισ € (σ.σ. που τα χρωστάει άραγε ;) και ειδικά η Β. Ιταλία απειλεί πως θα φύγει από την Ε.Ε. και το € της (κίνηση που θα προκαλέσει παγκόσμια κατάρρευση των τραπεζών),
το Ιράν δεν αποδέχεται το "σκάσε διότι μιλάω εγώ" των ΗΠΑ και η
Ν. Κορέα έχει μόνιμα στο πλάι της Β. Κορέα όπου ο Κιμ έχει μόνιμα το χέρι του στο "κουμπί" (των πυρηνικών ...)
Αν κάποιος σπεύσει να πει : στην Κίνα είναι βρομιάρηδες και τρώνε ... μυστήριες τροφές, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ και για τους ΙΤΑΛΟΥΣ ;;;

Κάλλιστα θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος λίγο πιο πονηρεμένος :
γιατί δεν υπάρχει θανατηφόρα εξέλιξη στην Ελλάδα που είναι το πειραματόζωο της υφηλίου ;

Η απάντηση είναι πως, για την ώρα, στην Ελλάδα "παίζεται ένα άλλο δολοφονικό σενάριο" όπου ο ιός λέγεται Ερντογάν (+ΗΠΑ + Γερμανία) κατά Μακεδονίας (που θέλουν οι Γερμανοί ως έξοδο στη Μεσόγειο) και Αιγαίο (που έχει ατέλειωτους υδρογονάνθρακες ...)

Κι αυτά, ενώ, στην Γαλλία, υπάρχει τόση αστυνομοκρατία και τόση αστυνομική τρομοκρατία στις μάζες, όσο δύσκολα θα μπορούσε περισσότερο ... (βλέπε κάνοντας κλικ εδώ).



Τέλος, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στις δηλώσεις της δεκαετίας του '80 των Τζ. Μπους & Κίσινγκερ για την "λύση" στον υπερπληθυσμό της Γης, όπου σύμφωνα μ' αυτούς "ο πλανήτης Γη μπορεί να ταΐσει μόνο 200.000.000 κόσμου".


Πατήρ & υιός Μπους με Κίσινγκερ Πούτιν με Κίσινγκερ


Όμως για την ώρα δεν θα το κάνουμε. Όπως δεν θα αναφερθούμε και στις σχέσεις Πούτιν με Κίσινγκερ ...

Τέλος, ας παρατηρηθεί ότι η Τουρκία μαζί με τις όμορες σ' αυτή μουσουλμανικές χώρες ... δεν έχει ούτε έναν που να ασθενεί από τον ιό, σύμφωνα με το ινστιτούτο.


Μνήμων
Αντιπρύτανης ΑΠΘ : O κοροναϊός είναι κατασκευασμένος και μάλιστα, υπάρχει εμβόλιο από πριν την εξάπλωσή του και η ανακοίνωσή του θα εξαρτηθεί από τους λόγους σκοπιμότητας

Το όραμα Γερμανίας-Τουρκίας -Κατάρ για την άλωση και έλεγχο της Ευρώπης

«Event 201» - Η άσκηση προσομοιώσεως πανδημίας, του Ιδρύματος 'Bill and Melinda Gates', ένα χρόνο ΠΡΙΝ...

anatropitora
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/03/blog-post_972.html

https://kyklwpas.blogspot.com/2020/03/blog-post