Τετάρτη, Μαρτίου 4

ΤΩΡΑ ! ΕΣΚΑΣΕ «ΒΟΜΒΑ»: Ο ΟΡΜΠΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! «ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΟΥΤΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΜΥΓΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ!

orban-salvini-ape
Οι πρωθυπουργοί των χωρών της Ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), επαίνεσαν τις προσπάθειες της Ελλάδας να εμποδίσει την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα δυτικά σύνορά της.
Αυτές οι χώρες αρνήθηκαν μετά την κρίση του 2015 ένα ευρωπαϊκό σύστημα ποσόστωσης για την ανακατανομή προσφύγων που έφτασαν μαζικά στην Ελλάδα και την Ιταλία.

«Η Ελλάδα έχει αναλάβει ενεργό δράση, έχει σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και εκτιμούμε τις προσπάθειές της για την υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων» της ΕΕ, δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις στους δημοσιογράφους.
«Η κατάσταση στα σύνορα της ΕΕ είναι πραγματικά σοβαρή και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για να αποτρέψουμε την επιστροφή στην κατάσταση του 2015», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι τέσσερις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ (V4), μέλη της ΕΕ, είναι «έτοιμες να στείλουν βοήθεια» στην Ελλάδα.
Ο Ούγγρος συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα. «Θα δώσουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε για την Ελλάδα για να το σταματήσει…», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Πρέπει να κάνουμε κάτι (για αυτούς)».
Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ήδη 130.000 μετανάστες στα Βαλκάνια από πρωτύτερες ροές μεταναστών.
«Δεν θα είναι αρκετό να υπερασπιστούμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε.
«Αυτό το πλήθος πρέπει να το σταματήσουμε όσο το δυνατόν νοτιότερα, και αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε βέβαια, όπως και το 2015, ως έσχατη λύση, οι Ούγγροι θα είναι εκεί για να τους σταματήσουν στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας», πρόσθεσε.
Ο απερχόμενος Σλοβάκος πρωθυπουργός Πέτερ Πελεγκρίνι δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει «αστυνομία και εξοπλισμό» στην Ουγγαρία, αν χρειαστεί.
Ο Όρμπαν διεξάγει για χρόνια εκστρατεία για τον σχηματισμό ισχυρότερης άμυνας της ΕΕ και την αντιμετώπιση μεταναστών στην Αφρική και την Ασία, πριν καν φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Όπως είπε, η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει τις πολιτικές που υιοθέτησε πριν χρόνια η Ουγγαρία. Το 2015, στην κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης, η ουγγρική κυβέρνηση έστησε ένα συρμάτινο φράκτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας, με αισθητήρες, προβολείς και συχνές περιπολίες συνοριοφυλάκωνν για να ανασχέσει το κύμα των προσφύγων
Η ανέγερση του φράκτη επικρίθηκε έκτοτε, όπως και η πολιτική του Όρμπαν να επιστρέφει ουσιαστικά όλους τους μετανάστες στα σύνορα, στερώντας τους αρκετές φορές την τροφή στα σύνορα.
 makeleio.gr