Πέμπτη, Μαρτίου 12

Ξεχάστε τους όρους εισβολείς και λαθρομετανάστες, «Απελπισμένοι» Αυτός είναι ο νέος τίτλος των παράνομων μεταναστών από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και πολιτικών της Ελλάδας

«Απελπισμένοι»: Αυτός είναι ο νέος τίτλος των παράνομων μεταναστών
Περίεργες «συμπτώσεις» στο ελληνογερμανικό φόρουμ, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισαν ως «απελπισμένους» τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες πολιορκούν την Ελλάδα. 

Καλό θα ήταν να συνηθίσουμε αυτή τη νέα «ορολογία» η οποία κάτι μας λέει πως θα υιοθετηθεί σύντομα από το σύνολο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και φυσικά των πολιτικών της κυβέρνησης.
Πλέον οι παράνομοι μετανάστες δεν θα χαρακτηρίζονται ούτε «παράτυποι», ούτε «πρόσφυγες», ούτε «αιτούντες άσυλο», ούτε φυσικά «εισβολείς» αλλά... «απελπισμένοι».
Τώρα τι «απελπισμένοι» είναι αυτοί που πετούν μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα στη χώρα που θέλουν να τους υποδεχθεί, αυτό το ξέρουν όσοι τους χαρακτήρισαν έτσι συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού και της ΕΕ η οποία όχι μόνο έχει «νήψει τας χείρας της» αλλά κάνει υποδείξεις και κριτική για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται οι «οι απελπισμένοι».
Όσοι πιστεύουν πως αυτή είναι απλά μία λεκτική σύμπτωση ίσως δυσαρεστηθούν ιδιαίτερα όταν μεγάλο μέρος των «απελπισμένων» έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στις γειτονιές τους για να «ανακουφιστούν», κι αν ποτέ απελπιστούν ξανά μπορεί να τα ξανακάνουν όλα «λίμπα» στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, μόνο που τότε δεν θα υπάρχει... φράχτης.