Δευτέρα, Μαρτίου 23

Άκυρα τα μέτρα, τελειώνει ο χρόνος

Άκυρα τα μέτρα, τελειώνει ο χρόνος
zougla.gr
Άκυρα τα μέτρα! Η ευρηματικότητα του Έλληνα, η νοοτροπία και φυσικά το γονίδιο του Οδυσσέα, τα κατέστησαν άκυρα μέσα σε δύο λεπτά.
Αρκεί να κοιτάξετε τις κάμερες της «Ζούγκλας» για να καταλάβετε.  Όλοι κυκλοφορούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ανακάλυψαν εν ριπή οφθαλμού τη λύση. Ούτε καν τον αριθμό κωδικού δεν χρειάστηκαν. Τύπωσαν φόρμες, έγραψαν ό,τι τους κατέβηκε στο κεφάλι και ξεχύθηκαν στους
δρόμους.
Ποιος να σταματήσει τον πολυμήχανο Οδυσσέα στη θανατηφόρο εκστρατεία του; Ένας γνωστός μου μάλιστα -μου το είπε από τηλεφώνου για να καυχηθεί- τύπωσε φόρμες για όλη την Αθήνα, προκειμένου να έχει  έτοιμη εκείνη που απαιτείται για την περιοχή που βρίσκεται.
Είναι στο Κολωνάκι, έχει δίπλα του την ανάλογη φόρμα, το ίδιο για τον Πειραιά, τα Πατήσια, την Ομόνοια, το Ψυχικό, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα. Ποιος τροχονόμος να τον ελέγξει; Ρίχνει μια ματιά ο αστυνομικός στη φόρμα, ένα κωλόχαρτο του κερατά, και του λέει «Περάστε...». Πού να βρει τον χρόνο για συστηματικότερο έλεγχο; Θα κλείσει ο δρόμος…
Ας πάρει το μάθημά της η κυβέρνηση. Έναν άναρχο λαό, προπονημένο στην ανυπακοή επί σειρά αιώνων, δεν τον κάνεις ζάπι -που έλεγαν στο χωριό- με τέτοια μέτρα. Απαιτούνται δρακόντεια! Μέτρα ικανά να φιλτράρουν την πονηριά,την ευρηματικότητα και τη φθηνή δικαιολογία.
Κύριοι της κυβέρνησης, έρχονται μέρες που δεν έχετε διανοηθεί κι αν ακολουθήσει το οικονομικό κραχ που επικαλούνται οι επαΐοντες, τότε απλά θα πάψετε να υπάρχετε.
Ψήφισαν τόσα αισχρά νομοσχέδια οι προγενέστεροι για να τα οικονομήσουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους. Ψηφίστε επιτέλους και ένα για τη σωτηρία αυτού του λαού. Ναι, σκληρά μέτρα εφ’ όσον δεν υπάρχει άλλη λύση.
Δεν είναι δυνατόν, ανεύθυνα πρόβατα που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, να καθορίζουν τις τύχες όλων.
Μέσα με το ζόρι. Δεν είναι φασιστικό μέτρο αλλά σωτήριο. Θα σωθούν και οι μαλάκες; Δεν πειράζει, άνθρωποι είναι κι αυτοί και θα ταξιδεύουν μαζί μας ό,τι κι αν γίνει. Η Δημοκρατία  χωράει τους πάντες, η ατολμία όμως και η έλλειψη αποφάσεων τούτες τις ώρες μπορεί να μας τελειώσει όλους μαζί κι αν νομίζετε ότι το σχήμα λόγου που χρησιμοποιώ είναι υπερβολικό, απευθυνθείτε σε μεγέθη όπως ο Ιωαννίδης στο Πανεπιστήμιο του Stanford, να σας εξηγήσουν τι λάθη έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Να σας διαβεβαιώσουν ως απόλυτοι διαχειριστές κρίσεων ότι εάν δεν προχωρήσετε με επιστημονικές μεθόδους, ενδεδειγμένες για την ανίχνευση των πραγματικά νοσούντων, σε μικρό χρονικό διάστημα από την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θα τρέχετε να κρυφτείτε.
Τέλος ο χαβαλές και οι αυτοσχεδιασμοί, πρόκειται για την υγεία του ελληνικού λαού και την ευημερία του. Για την υγεία και την ύπαρξη των παιδιών μας.