Κορωνοϊός, Ιταλία: Οι επιστήμονες ζητούν νέα μέτρα πρόληψης - Να αποφεύγονται «ζεστοί» χαιρετισμοί

051_XxjpbeE007489_20200225_PEPFN0A001

Τις επόμενες 30 ημέρες θα πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών - Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων, με χρόνιες παθήσεις, καλούνται να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του κορωνοϊού ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης, ενώ οι νεκροί φτάνουν τους 79.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων (ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις) η οποία προβλέπει:

Την συμβουλή προς τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους.

Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί.

Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.

Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων με χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, μέχρι να μειωθούν αισθητά τα νέα κρούσματα του ιού.