Κυριακή, Μαρτίου 15

Να ξαναμιλήσουμε για έθνος, σύνορα, εθνική ταυτότητα

Φωτο: Eurokinissi/Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος
freepen.gr
Η ασύμμετρη απειλή που δέχεται η πατρίδα μας δεν θα λήξει μέσα σε λίγες ημέρες. Η Κυβέρνηση ορθώς αντιμετωπίζει τους παράνομους μετανάστες με κλείσιμο των συνόρων, με κινητοποίηση Στρατού, Αστυνομίας και Λιμενικού. Η εθνική ομοψυχία μάς συγκινεί όλους. Οι κάτοικοι του Έβρου αποδεικνύονται πραγματικοί ακρίτες γαλουχημένοι με το βυζαντινό έπος του Διγενή Ακρίτα. Φαίνεται ότι και η Ευρώπη αφυπνίζεται.


Οι Αφρικανοί, Αφγανοί και Πακιστανοί, που αποστέλλονται σκοπίμως από τον Ερντογάν δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία. Ο Έλληνας έχει ανθρωπιστικά αισθήματα, αλλά δεν επιτρέπει στην Τουρκία να μας επιτίθεται με έναν ακήρυκτο πόλεμο. Όλοι είμαστε Εβρίτες, όλοι είμαστε νησιώτες. Τα σύνορα της Ελλάδος είναι ιερά. Γι’ αυτά έχει χυθεί πολύ αίμα.

Η μάχη, όμως, δεν δίδεται μόνον στα σύνορα. Χρειάζεται η εσωτερική θωράκιση. Να ξαναμιλήσουμε για Έθνος, σύνορα, εθνικό κράτος, ταυτότητα, κυριαρχία. Να σταματήσουμε την ιδεολογική προσπάθεια ενοχοποιήσεως αυτών των αξιών. Η προπαγάνδα των εθνομηδενιστών θα πέσει στο κενό.

Για το Έθνος αγωνίσθηκαν οι Έλληνες επί αιώνες. Για να ιδρύσουν το εθνικό κράτος των Ελλήνων αγωνίσθηκαν οι πρόγονοι μας το 1821. Όλες οι εξουσίες υπάρχουν υπέρ του Λαού και του Έθνους, ορίζει το άρθρο 1, παρ. 3 του ισχύοντος Συντάγματος. Η απόφαση 460/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει:

«… δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος τουλάχιστον από τους ορισμούς του άρθρου 1 παρ.3 του ισχύοντος Συντάγματος, τέλος δε και ότι το κράτος αυτό είναι εντεταγμένο σε υπερεθνική κοινότητα εθνικών κρατών με παρόμοιες συνταγματικές παραδόσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση)..»

Τα εθνικά κράτη παραμένουν στο επίκεντρο των διεθνών σχέσεων. Τα εθνικά κράτη δεν είναι ξεπερασμένα όπως κάποιοι θα ήθελαν. Τα εθνικά κράτη έχουν σύνορα και δικαιούνται να τα προστατεύσουν. Η Ελλάς έχει καθορισμένα σύνορα και στην ξηρά και στη θάλασσα. Όσο κι αν ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποιήσεως της οικονομίας, καμία χώρα δεν επιθυμεί την κατάργηση των συνόρων και της κυριαρχίας της. Η Ισπανία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εναντίον των μεταναστών, που εισέρχονται παρανόμως από τα σύνορά της, και δικαιώθηκε.

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας τη διαχρονική ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού. Ας καλλιεργήσουμε μέσω της Παιδείας την εθνική ταυτότητα. Βεβαίως θα σεβασθούμε και την ετερότητα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αλλά ας μην λησμονούμε ότι η Εκκλησία μας δεν εγκρίνει την αυτοκτονία. Ούτε την ατομική ούτε την εθνική.

Εν όψει του 2021 είναι ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το πραγματικό νόημα του 1821. Για μια πατρίδα με ασφαλή σύνορα.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 8.3.2020
 Η Freepen.grεδώ