Κυριακή, Μαρτίου 8

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Γραφει ο Παναγιώτης Μπάρκας
Δεν ξέρω αν τον 15ο αιώνα υπήρχαν κινητά, διαδίκτυο, WhatsApp, SS400, F35, υπερδυνάμεις, κράτη και σύνορα κρατών.
Γνωρίζω ότι υπήρχαν πολεμικά μηνύματα και αίμα πολέμου που προκαλούσαν παρόμοια συμφέροντα και γεωστρατηγικά σκηνικά.
Τότε, η σε εγρήγορση και πεινασμένη για κατακτήσεις στρατιωτική οσμανική αυτοκρατορία, αφού με τις εκατοντάδες χιλιάδες στρατού είχε ισοπεδώσει την μακροβιότερη αυτοκρατορία των Ορθοδόξων Χριστιανών, επιδίωκε να καταχτήσει και το άλλο ήμισυ του Χριστιανισμού, τη Δυτική Ευρώπη, αντικρίζοντας πρώτα τα τείχη της Βιέννης.
Τώρα, γεωστρατηγικά συμφέροντα πολιτισμικής και οικονομικής επικυριαρχίας υπερδυνάμεων, εκτοπίζουν από κοιτίδες πανάρχαιου πολιτισμού και ασύλληπτου φυσικού πλούτου, εκατομμύρια «στρατού» του ίδιου πολιτισμού και θρησκεύματος με την αυτοκρατορία των Οσμανλήδων και τα ωθούν προς τη γηραιά Ήπειρο.
Αυτή η γηραιά Ήπειρος, που ακούει στο αρχαιοελληνικό όνομα Ευρώπη, κατά περίεργο τρόπο έχει κατορθώσει ακατανίκητη ισχύ με όπλο τον πολιτισμό, που σε οδηγεί στα πολιτιστικά επιτεύγματα όλου του κόσμου και στηρίζει το μέλλον της στην αναπαραγωγή του.
Και ενώ τη χρειάζονται γονατισμένη, δεν μπορεί κανείς να την καταχτήσει πλέον με τα όπλα.
Γιατί ισοπεδωμένη δεν τη χρειάζεται κανείς.
Άρα αποτελεσματική κατάχτηση και γονατισμός αποτελεί η αλλοίωση:
- πληθυσμιακή, πολιτιστική, θρησκευτική.
Είναι και ένα τίμημα που η Ευρώπη οφείλει να πληρώσει: λόγω της αιώνιας αποικιοκρατίας της και στα μέρη καταγωγής των εκατομμυρίων προσφύγουν που έλκονται τώρα από το ιδανικό όραμα της Ευρώπης.
(Κατά βάθος έχουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό το μερίδιό τους, αλλά πλέον εξευρωπαϊσμένο).
Και σήμερα λοιπόν το ίδιο σκηνικό.
Η Ευρώπη απροκάλυπτα πλέον δείχνει ότι θέλει άθιχτα τα τείχη της Βιέννης και καλεί σε θυσίες τις ίδιες περιοχές, την Ελλάδα, την Ήπειρο, τη χερσόνησο του Αίμου….
Αλήθεια δεν ήταν τότε η Ήπειρος με τον Πρίγκιπά της τον Γεώργιο Καστριώτη που για ένα τέταρτο του αιώνα εμπόδισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία να απειλήσει την Βιέννη και την Ευρώπη;!!
Και τότε, διπλωματικές κινήσεις, υποσχέσεις για οικονομική και στρατιωτική στήριξη και από κοινού άμυνα …
Στην πράξη όμως δεν στήριξαν τον πρίγκιπά μας … Μετά θανάτου τον κήρυξαν πρωταθλητή υπεράσπισης του Χριστιανισμού.
Αγάλματα, βιβλία, τραγωδίες, όπερες ύμνησαν στην Ευρώπη τον Ηπειρώτη Πρίγκιπα επί αιώνες.
Ο τόπος του όμως, η Ήπειρος πλήρωσε σκληρό τίμημα για την αντίσταση… αλλοιώθηκε θρησκευτικά, δημογραφικά, πολιτισμικά και αναγκάστηκε να ξεχάσει και τον πρίγκιπά της.
Δέκα περίπου χρόνια μετά το θάνατο του Γεώργιου Καστριώτη συνέχισε την αντίσταση μια άλλη περιοχή της Ηπείρου … η Δρόπολη (όχι στα όρια που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά μέχρι το Τεπελένι και την Πρεμετή).
Αλλά και αυτή πλήρωσε σε μεγάλο τμήμα με το ίδιο τίμημα την αντίστασή της
Και πιο δυτικά η Χιμάρα, όπου η αντίσταση στους αιώνες δεν σταμάτησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν παρόμοιες συνέπειες σε πολλά τμήματά της, που έφεραν και την σμίκρυνσή της.
Αλλά η ίδια συμπεριφορά από την Ευρώπη…. Υποσχέσεις ….
Και μόνο υποσχέσεις.
Και, εφόσον δε συμμερίζονταν το δικό της θρήσκευμα, ας προχωρούσε των Οθωμανών!!
Και σήμερα το ίδιο σκηνικό!!
Οι χιλιάδες, τα εκατομμύρια πρόσφυγες εκδιωγμένοι από έναν παράλογο πόλεμο συμφερόντων τρίτων, σχεδιάζεται να εγκλωβιστούν στους ίδιους τόπους της Χερσονήσου του Αίμου.
Ασφαλώς, όχι ως καταχτητές (!!!) αλλά με τις ίδιες όπως τότε συνέπειες , αλλοιώσεις, σε πολιτισμό, θρήσκευμα, νοοτροπίες, ήθη, έθιμα ….
Υπάρχουν μάλιστα και ευνοϊκότερες καταστάσεις…. ενώ μια εντελεχή ανάλυση μας επιτρέπει να μιλούμε για σχέδιο που ετοιμαζότανε δεν ξέρουμε από πότε, αλλά που άρχισε να εφαρμόζεται έντονα πριν τουλάχιστον από 20 χρόνια.
Έτσι, στις ευνοϊκότερες καταστάσεις μπορούμε να αναφέρουμε, πως οι κάποτε ισχυρές μυλόπετρες αφομοίωσης των ξένων φύλων και πολιτισμών του ντόπιου, τότε αποκλειστικά ελληνικού πολιτισμού, έχουν κουραστεί και καταναλωθεί (δεν μπορούμε να μιλήσουμε πλέον για δυνατότητα αφομοίωσης ξένων φύλων και πολιτισμών, απεναντίας).
Συνεπώς, οι ντόπιοι, και όχι μόνο οι αυτόχθονες, δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν στον δυναμισμό του προσφυγικού κύματος, η ανομοιότητα του οποίου επιφέρει και επιπλέον δυσκολότερα προβλήματα!
Στην κοιτίδα του Γεώργιου Καστριώτη, υπάρχουν έτοιμες θρησκευτικές υποδομές, υποδοχής… ενώ η Ευρώπη δίνει χρήματα στους ντόπιους εξουσιαστές για να τους υποδεχτούν (κάτι μου μοιάζει αυτό με το καβαφικό μήνυμα των βαρβάρων) και να μη τους επιτρέψουν να βαδίσουν προς τη Βιέννη.
(Και επειδή δεν είναι σίγουροι φτιάχνουν κι άλλα φράγματα μέχρι την Κροατία)
Στη Δρόπολη, τη Χιμάρα και το Βούρκο το δημογραφικό κενό από τη φυγή του αυτόχθονου πληθυσμού, οι αλλοιώσεις στον πολιτισμό την οικονομία και το (εθνικό) θρήσκευμα, οι έτοιμες υποδομές, οι καλλονές της φύσης και οι εύκολες σχετικά συνθήκες διαβίωσης, αποτελούν σίγουρο πόλο έλξης και εύκολο πλέον στόχο.
(Οι κάποτε Έλληνες της περιοχής, με σχεδόν απονεκρωμένο το εθνικό αίσθημα και την αγάπη για την πατρίδα, έχουν επιδοθεί στα πανηγύρια, κόβουν πίτες στην Ελλάδα…!!!
Δεν γνωρίζουν και ούτε καν θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους γιατί αυτό αναλογίζει προσωπικές και συλλογικές εθνικές ευθύνες και τους διευκολύνει στην ανευθυνότητα να πουλούν κάθε περιουσιακό στοιχείο στον τόπο τους.
Τους εμποδίζει να βλέπουν ότι τα καμαρωτά σπίτια τους είναι ελκυστικά και για τον πιο διστακτικό!)
Που σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια και η Ελλάδα, στα πολιτικά της βόρεια σύνορα δε θα έχει το ιστορικό ελληνικό στοιχείο, ούτε το παραδοσιακό αλβανικό…!!! 
Και υπό την οπτική αυτή γωνία τα πολιτικά της σύνορα θα καταργηθούν υπό το βάρος της νέας πραγματικότητας … (και τότε δε θα έχει σημασία ούτε η ιστορία….!!!)
(Προσωπικά τα έλεγα αυτά στον Πρωθυπουργό Σιμήτη πριν από 22 χρόνια, όταν επισκέφτηκε τα Τίρανα…
Αλλά εκείνος έβλεπε τότε την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στην απώτερη Αλβανία, τα οποία σήμερα κατά περίεργο τρόπο έχουν αποσυρθεί όλα, έναντι μισού δισεκατομμυρίου Ευρώ και η Ελλάδα από πρώτη χώρα στην παρουσία στην Αλβανία σήμερα είναι 8η !! Τυχαίο λέτε!!!)
Η Τουρκία ωστόσο φροντίζει τώρα να καλλιεργήσει μεταξύ των προσφύγων τον ανθελληνισμό… κλίμα το οποίο ανθεί, επίσης με τη συμβολή της και άλλων εταίρων της στη γη του Γεώργιου Καστριώτη.
Αυτός ο ανθελληνισμός μπορεί να ενωθεί (στο μέλλον) όταν πρόκειται για απώτερο στόχο την Ελλάδα.
(Εντούτοις λεφτά υπάρχουν !)
Είναι αυτοί όλοι οι λόγοι που καταστούν την αντίσταση στον Έβρο πέρα και άνω κάθε ιστορικής σημασίας.
Σώζει πρώτα την Ελαδίτσα και τον Ελληνισμό και μετά σώζει και την Ευρώπη.
Αλλά ας μη λησμονούμε ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα όσο η ίδια απειλείται!
Γι΄αυτό εκεί σήμερα τα παιδιά της Ελλάδας γράφουν τη συνέχεια της ένδοξης εθνικής ιστορίας! ΤΕΛΟΣ

 https://www.epilekta.com/2020/03/blog-