Τετάρτη, Μαρτίου 18

Ηλίας Σιώρας: «Δεν πιστεύει κανείς τους υποκριτές – Προκαλούν οργή στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη με τον θάνατο»

Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ):
“Οι διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Υγεία, είναι υποκριτική.

Προκαλούν οργή στους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνιση μάχη με το θάνατο. Κάποτε μας λοιδορούσαν -επί τουλάχιστον μια δεκαετία- ότι τα αιτήματα για...

ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά και ανέφικτα. Σήμερα όλος λαός καταλαβαίνει και βλέπει πως ήταν ανάγκη. Και για το χθες και για σήμερα και για το μέλλον.
Δεν πιστεύει κάνεις τους υποκριτές. Ας αφήσουν τα ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, καλύπτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που αποτελούν βόμβα για την υγεία του λαού, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, μαζί με το λαό. Τη στήριξη του, τη βλέπουμε καθημερινά στα μάτια των ασθενών και των οικογενειών τους”
.