Δευτέρα, Μαρτίου 23

Μεταφορά μεταναστών σε Καβάλα και Ραφήνα - Από την μια αποκλείουν τα νησιά και ετοιμάζουν απαγόρευση κυκλοφορίας και από την άλλη κάνουν διασπορά στην ενδοχώρα - Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Στη ναύλωση δύο πλοίων, ενός συμβατικού, του AQUA BLUE και ενός ταχύπλοου SUPERJET προχώρησε ήδη από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2020 το κράτος προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου παρατηρούνται μαζικές ροές, προς την Καβάλα, τη Ραφήνα και από εκεί στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να υπάρχουν
πληροφορίες για τις τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν.

Με τον λαό μαντρωμένο στα σπίτια του, από την τρομοκρατία για τον κορονοϊό, (λέγε με και ΜΗΤΣΟΤΑΚ-ΙΟ), έχουν την άνεση τα πολιτικά ρεμάλια, να μετατρέπουν την χώρα σε  τοξική αποθήκη λαθροεισβολέων, ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ...

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ, Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.

Και αντί να ξεσηκωθεί το σύμπαν, καθόμαστε ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ - ΣΩΜΑΤΙΚΟ.


Καλλιόπη Σουφλή

 


Πόσοι μετανάστες θα έχουν τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας
-Πιθανή μεταφορά μεταναστών και από την Κέα
-Άγνωστες οι τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν

-Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική υπουργική απόφαση


Στη ναύλωση δύο πλοίων, ενός συμβατικού, του AQUA BLUE και ενός ταχύπλοου SUPERJET προχώρησε ήδη από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2020 το κράτος προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου παρατηρούνται μαζικές ροές, προς την Καβάλα, τη Ραφήνα και από εκεί στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τις τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν.

Ήδη το AQUA BLUE απέπλευσε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 από το λιμάνι του Λαυρίου (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) για Σάμο-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» αναλαμβάνοντας το κομμάτι του βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με τις υπουργικές διατάξεις το πλοίο συνολικά θα μεταφέρει -σ’ αυτήν τη φάση- 590 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ωστόσο στη «μάχη» της μεταφοράς «έπεσε» και το SUPERJET της ίδιας εταιρίας προκειμένου να αποσυμφορίσει το νότιο Αιγαίο με δρομολόγια από και προς Καστελόριζο-Ρόδο-Σύμη-Κω-Ραφήνα και από Ραφήνα για Λέρο-Κάλυμνο-Κω και επιστροφή στη Ραφήνα. 

Τα άτομα τα οποία θα μεταφερθούν ανέρχονται στα 375 στο πρώτο δρομολόγιο και 385 στο δεύτερο δρομολόγιο.

Οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην Κέα πρόκειται να μεταφερθούν απευθείας στην Καβάλα με πιθανό μέσο το ταχύπλοο SUPERJET, αλλά χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί η ώρα απόπλου/κατάπλου, αλλά και το πλοίο μεταφοράς τους, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Συνολικά τα δρομολόγια θα είναι 4, 2 από κάθε πλοίο της εταιρίας SEJATES. Τα 3 δρομολόγια θα ολοκληρωθούν μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, ενώ το δρομολόγιο Κέα-Καβάλα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία SEAJETS έχει συνδράμει και άλλες φορές, σε συνεννόηση με το υπουργείο, σε παρόμοιες κρατικές αποστολές, όπως στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις προσφυγικές ροές το 2015 με συμβατικά και ταχύπλοα σκάφη της.

Δείτε [ΕΔΩ] τη σχετική υπουργική απόφαση


Πηγή: kavalapost.gr

Πηγή