Κυριακή, Μαρτίου 15

Αρχιεπίσκοπε απαγορεύστε τώρα τους εκκλησιασμούς. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Αρχιεπίσκοπε απαγορεύστε τώρα τους εκκλησιασμούς. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου
zougla.gr
Η Πολιτεία ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παραλίες όπου ο ένας επάνω στον άλλον προσποιήθηκαν πώς ευχαριστιούνται το κολύμπι ή μάλλον τον συνωστισμό. Την Κυριακή οι πολίτες πήγαν μαζικά στις εκκλησίες όπου ως γνωστόν λόγω
εντολής του Αγίου Πνεύματος ο κορωνοϊός δεν κυκλοφορεί.
Δεν είμαστε σοβαροί. Καθόλου σοβαροί. Η Εκκλησία επίσημα όφειλε να κλείσει τις εκκλησίες και να απαγορεύσει τις λειτουργίες. Τελεία και παύλα. Πρέπει να απαγορευτεί για ένα χρονικό διάστημα κάθε συλλογική και κοινωνική εκδήλωση. Πρέπει οι πολίτες να πειθαρχήσουν άμεσα . Δεν υπάρχει ολίγη ή μερική πειθαρχία, υπάρχει μόνον κάθετη και οριζόντια απαγόρευση δραστηριοτήτων η οποία πρέπει να γίνει άμεσα και καθολικά σεβαστή. Ειδάλλως θα υπάρξουν ποινικές επιπτώσεις.
Υπάρχουν ορισμένοι Ιεράρχες που αντιλήφθηκαν αμέσως το μέγεθος του συλλογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό. Είναι ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι ζώντας στον προσωπικό τους Μεσαίωνα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Η απαγόρευση κάθε φύσεως εκκλησιασμού πρέπει να έλθει από την κορυφή , δηλαδή από την ηγεσία της Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε την αρχή. Ας δώσει εντολή ο Αρχιεπίσκοπος να κλείσουν οι εκκλησίες για ένα διάστημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος ούτε και η Χριστιανοσύνη.
Το είπαμε από την αρχή και θα το επαναλαμβάνουμε ακούραστα. Ο «πόλεμος» κατά του κορωνοϊού είναι συλλογικός μεν αλλά βασίζεται στην ατομική ευθύνη. Κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και τους άλλους. Αλλιώς δεν γίνεται δουλειά. Ο καθένας μας οφείλει να αντιληφθεί πώς η τιθάσευση της ασθένειας αυτής είναι εφικτή μόνον όταν όλοι πειθαρχήσουμε . Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς κουτοπονηριές.