Τρίτη, Μαρτίου 31

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει τη βοήθεια των χωρών που μπορούν να βοηθήσουν... όταν η Ευρώπη αδιαφορεί;

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
«Χρειάστηκε ένας ιός για να καταρρεύσει ο μύθος της Ενωμένης Ευρώπης, της...


«Η Ιταλία, αποτελεί το παράδειγμα, που ευχόμαστε να μην ακολουθήσει η Ελλάδα. Πριν την υιοθέτηση του ευρώ, το ιταλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας διέθετε 600.000 κρεβάτια στα νοσοκομεία της. Κατόπιν, για την "ελεύθερη αγορά", τον "ανταγωνισμό", έφθασε στον αριθμό 200.000 κρεβατιών, αλλά δημιούργησε -όπως και στην Ελλάδα- πλήθος "επιχειρηματιών υγείας".
Η Ευρώπη που εφαρμόζει οικονομικές κυρώσεις στον "άξονα των κακών" (Ρωσία, Ιράν, Κούβα, Βενεζουέλα, Συρία), μπροστά στο φονικό κορονοϊό, δηλαδή το διορισμένο διευθυντήριο συγκυβέρνησης "αριστεράς" και δεξιάς, αντί να... συζητήσει μέτρα βοήθειας κι αλληλεγγύης των 27 χωρών-μελών της Ένωσης, αποφάσισε την οριστική υποταγή όλων μέσω της αναθεώρησης του "Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας".»

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει τη σημασία της ρωσικής βοήθειας επί ιταλικού εδάφους, σε αυτή την πρωτοφανή κρίση.
Η Ρωσία έχει στείλει τουλάχιστον 15 πτήσεις στην Ιταλία με βοήθεια, ανταποκρινόμενη στο ιταλικό αίτημα. Ανάμεσά τους ιατρικές και απολυμαντικές μονάδες, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

«Κι ενώ η Ευρώπη κάνει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, στην Ιταλία -εκτός από τη βοήθεια της Κίνας, Κούβας, Βιετνάμ- η Ρωσία δίνει τη μάχη για τη σωτηρία του ιταλικού λαού με τεράστιες αποστολές γιατρών και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Πολλοί ερμηνεύουν την ανθρωπιστική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι "χώρες του κακού", με συνωμοσιολογικές ερμηνείες, ή εκείνους τους παλικαρισμούς του Κοτζιά με απελάσεις Ρώσων διπλωματών, σε διατεταγμένη υπηρεσία των ΗΠΑ.
Δεν θα γίνουμε Ιταλία... θα επιλέξουμε να δανειστούμε. "Χαλάρωση" βάπτισαν την απόφαση του διευθυντηρίου να επιτρέψει τον δανεισμό χωρών, δηλαδή την οριστική εκχώρηση κάθε ίχνος κυριαρχίας-, δεν θα ζητήσουμε βοήθεια από την "κακή" Ρωσία, Κούβα, Κίνα..
Γιατί όμως αυτές οι χώρες μπορούν και προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια;
Η απάντηση είναι τόσο απλή, αλλά ποτέ δεν τολμάει να την εκφέρει κανένας, ειδικά στα ΜΜΕ.
Σε αυτές τις χώρες, η Κεντρική Τράπεζα τους, διαφεύγει του ελέγχου των μεγάλων οικογενειών του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Το ερώτημα που μας αφορά σήμερα όλους είναι ένα και μοναδικό.
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει τη βοήθεια των χωρών που μπορούν να βοηθήσουν, όταν η Ευρώπη αδιαφορεί;
Γιατί η Ελλάδα δεν προχωρεί σε αιτήματα βοήθειας, πριν οδηγηθεί στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία;», καταλήγει.
Sputnic, 28 Mάρτη 2020
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com