Σάββατο, Μαρτίου 14

Κορωνοϊός: «Σκληρός μήνας» ο Απρίλιος λέει ο ΕΟΔΥ – Κλιμάκωση της επιδημίας στην Ελλάδα

1
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών σχετικά με την εξάπλωση του Convid 19 στην χώρα μας.
Να κλιμακωθεί τον Απρίλιο, αναμένεται, η επιδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Αναμένεται με όρους επιδημιολογικούς, με όρους επιστημονικούς
να κλιμακωθεί η επιδημία, για αυτό θα είναι σκληρός μήνας και για εμάς ο Απρίλιος. Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτακόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Ο ιός αυτός δεν είναι φονικός, φονικός ιός είναι ο ιός της ευλογιάς που είχε 90% θνητότητα. Αυτός ο ιός έχει θνητότητα 2-3% με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν είναι φονικός ιός. Οι περισσότεροι οι οποίοι θα νοσήσουν θα αναπτύξουν συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος ή ακόμα και τίποτα, το 70-80% θα είναι έτσι. Το 20% όμως θα αναπτύξει σοβαρότερα συμπτώματα, κάποιοι εξ αυτών θα κάνουν πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαριά πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαρύτατη πνευμονία θα διασωληνωθούν, κάποιοι θα καταλήξουν».
Στη συνέχεια σημείωσε ότι: «Η λίστα με τα κρούσματα είναι συγκεκριμένη, προστίθενται συνέχεια καινούργια ονόματα. Μπορεί τα εκτιμώμενα κρούσματα να είναι περισσότερα. Σε καμία περίπτωση όμως, και αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω, δεν έχει γίνει απόκρυψη κρουσμάτων. Ο αριθμός είναι αυτός ο οποίος δίνεται επισήμως από τον ΕΟΔΥ».