Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού

Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού
«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος σε αυτή την κρίση ενώ πηγή προέλευσης και των 7 κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας, είναι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στη Βόρεια Ιταλία, καθώς και οι επαφές τους.», είπε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε πώς τα συγκεκριμένα κρούσματα του κορωνοϊού, επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε για τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γειτονική Ιταλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς του ιού.
Όσο για τις ευπαθείς ομάδες, διευκρίνισε πως αυτές είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, καθώς και άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την άμυνά τους. Σχετικά με τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.
Ο κ. Τσιόδρας προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, ενώ για όσους ήρθαν από την Ιταλία, τους συμβουλεύει να παρακολουθούν την υγεία τους και αν δουν κάτι ύποπτο να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.
Τα συμπτώματα του ιού είναι: πυρετός, πονόλαιμος, καταρροή και καταβολή του οργανισμού.
Δεν πρέπει να αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Να μην ξεχνάμε να εφαρμόζουμε τους κανόνες τήρησης της υγιεινής.zougla.gr