Κυριακή, Μαρτίου 22

Το φαρμακευτικό καρτέλ, ο κοροναϊός και η παγκόσμια οικονομία

Το φαρμακευτικό καρτέλ, ο κοροναϊός και η παγκόσμια οικονομία
φώτο Το φαρμακευτικό καρτέλ, ο κοροναϊός και η παγκόσμια οικονομία
Το φαρμακευτικό καρτέλ, ο κοροναϊός και η παγκόσμια οικονομία
Η πανδημία του κορονοϊού: Ο έλεγχος της φαρμακευτικής περίθαλψης από το φαρμακευτικό καρτέλ θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία
Μια νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD), ενός διακυβερνητικού οργάνου, του οποίου η σύνθεση αποτελείται από 36 αναπτυγμένες χώρες, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η επιδημία COVID-19 του κορονοϊού θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

Δηλώνοντας ότι

«οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν γρήγορα και με αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουν τον ιό και τον οικονομικό του αντίκτυπο», ο OECD λέει ότι ο ιός παρουσιάζει την παγκόσμια οικονομία με τη σοβαρότερη απειλή του από την οικονομική κρίση.
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι τόσο πολύ ότι ο ίδιος ο κορονοϊός θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, αλλά περισσότερο ότι το φαρμακευτικό καρτέλ συνεχίζει να ελέγχει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης μας.
Η έκθεση του OECD είναι μόνο μία από τις πολλές ζοφερές οικονομικές προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε σχέση με τον κοροναϊό. Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Bloomberg, μια πύλη πρακτορείου ειδήσεων που ιδρύθηκε από τον πολυδισεκατομμυριούχο Michael Bloomberg, ισχυρίστηκε ότι ο ιός θα μπορούσε να κοστίσει 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και να «θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία».

Το CNN προέβλεψε ομοίως ότι,

με το ξέσπασμα που προκαλεί «ακραίο φόβο στις χρηματοπιστωτικές αγορές», «θα μπορούσε να οδηγήσει τον κόσμο σε ύφεση». Αλλά με το κοινό στο οποίο γίνεται όλο και περισσότερο πλύση εγκεφάλου για να πιστεύει ότι η παραγωγή ενός φαρμακευτικού εμβολίου είναι ο μόνος τρόπος να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία και ότι τουλάχιστον εννέα εταιρείες φαρμάκων εργάζονται τώρα σε ένα, είναι ήδη σαφές ποιος είναι ο κύριος εκμεταλλευτής αυτής της υστερίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το Φαρμακευτικό Καρτέλ επιδιώκει να επωφεληθεί από την υστερία του κορονοϊού

Λόγω του αυξανόμενου παγκόσμιου ενδιαφέροντος για προσεγγίσεις φυσικής υγείας, η μπίζνα με τις ασθένειες των 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του φαρμακευτικού καρτέλ δεν ήταν ποτέ σε μεγαλύτερη απειλή από ό, τι σήμερα.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι πρωτοποριακές επιστημονικές ανακαλύψεις του Dr. Rath στους τομείς των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του διαβήτη και άλλων ασθενειών έχουν οδηγήσει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γυρίζουν την πλάτη τους σε σκευάσματα που βασίζονται σε φάρμακα.
Μέσα από τους ενδιαφερόμενους φορείς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ιατρική και την πολιτική, το φαρμακευτικό καρτέλ χειραγωγεί την πανδημία των κορονοϊών με στόχο να κάνει τους ανθρώπους τόσο φοβισμένους ώστε να οδηγηθούν πίσω στα συμπλέκτη τους.

Φόβος: Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο χειραγώγησης 

Ο βαθμός στον οποίο το Φαρμακευτικό Καρτέλ θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία φαίνεται ίσως καλύτερα από τις στατιστικές που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) το 2011, το οποίο υπολόγισε ότι μέχρι το 2030 οι σωρευτικές παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις των πέντε κύριων χρόνιων ασθενειών – καρδιοπάθεια, καρκίνος, διαβήτης, ψυχικές ασθένειες και αναπνευστικοί νόσοι – θα μπορούσε να φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Βάζοντας αυτό το άθροισμα σε πλαίσιο, κατά τη δημοσίευση της έκθεσης, αντιπροσωπεύει αρκετά χρήματα για την εξάλειψη της φτώχειας δύο δολαρίων την ημέρα, μεταξύ των 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που υπάρχουν στη χώρα αυτή εδώ και πάνω από μισό αιώνα.
Δηλώνοντας ότι τα συμπεράσματά του ήταν «ξεκάθαρα» και ότι χρειάστηκε «ενωμένο μέτωπο», το WEF κάλεσε τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα να δεσμευτούν για την καταπολέμηση των χρόνιων ασθενειών και της αυξανόμενης οικονομικής τους επιβάρυνσης.

Από τότε, όμως, κατέστη σαφές ότι η έκκληση του WEF έπεσε σε κουφά αυτιά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας στους τρεις από τους ενήλικες πάσχει τώρα από πολλαπλές χρόνιες παθήσεις. Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο αριθμός αυτός είναι πιο κοντά στους τρεις στους τέσσερις ηλικιωμένους και προβλέπεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια.
Ως επενδυτική βιομηχανία που κατευθύνεται από τα κέρδη των μετόχων της, η φαρμακευτική βιομηχανία δεν ενδιαφέρεται για την εκ ρίζας πρόληψη των χρόνιων παθήσεων υγείας.
Η πανδημία των κορονοϊού είναι μια υπενθύμιση ότι η επίτευξη του στόχου της «Υγείας για όλους» απαιτεί από εμάς να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες παγκόσμιας εκπαίδευσης στον τομέα της υγείας. Εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να μάθουν για τα οφέλη των σωσίβιων φυσικών θεραπειών, τα οποία περιλαμβάνουν την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Επομένως, εναπόκειται σε εμάς, ως υποστηρικτές ενός νέου παγκόσμιου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης βασισμένου σε επιστημονικές φυσικές προσεγγίσεις υγείας, να μοιραστούμε όσο το δυνατόν ευρύτερα αυτές τις σημαντικές γνώσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί κυριολεκτικά να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Από τον Paul Anthony Taylor, εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Υγείας Dr. Rath
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Λόμπι φαρμακοβιομηχανιών, το ισχυρότερο λόμπι στην Ευρώπη 
Καθηγητής Imperial: Θα θυμόμαστε τους επόμενους δύο μήνες για πάντα 
Ron Paul Institute: Να είστε δύσπιστοι με τις κυβερνήσεις, ο Covid 19 διευκολύνει τα σχέδια τους   
Πηγή
Taylor PA. The Coronavirus Pandemic: Pharma Cartel’s Control Of Healthcare Putting World Economy At Risk, Dr. Rath Health Foundation – www.dr-rath-foundation.org
Αρθρογράφος: Μάριος Δημόπουλος
Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας
Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος του American Association of Drugless Practitioners
Μέλος του American Association of Nutritional Consultants
Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners
Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe
Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων

 proionta-tis-fisis.com