Κυριακή, Μαρτίου 15

Αφόπλισε ο Τράγκας: Πρέπει να είμαστε με το όπλο παρά πόδας και με ένα…

olo1v51580900662059
Ο Ερντογάν θέλει να αξιοποιήσει την παγκόσμια σύγχυση από τον κορονοϊό για να επιτεθεί στην Ελλάδα
Πρέπει να είμαστε με το όπλο παρά πόδας και με ένα οινόπνευμα ή αντισηπτικό στο χέρι. Ο ιός διαλύει την παγκοσμιοποίηση, τις πολιτικές, διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις. Φυλακίζει ουσιαστικά την παγκόσμια κοινότητα. Ο κος Ερντογάν που μέχρι χθες δεν είχε κανένα κρούσμα στην Τουρκία και έτρωγε ξύλο από Μόσχα και Ουάσιγκτον, επιδιώκει τώρα να εισβάλλει στα εδάφη μας, πιστεύοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ας είμεθα όλοι σε συναγερμό. Όλοι οι νησιώτες πρέπει να έχουν από ένα έως δύο όπλα στα χέρια τους. Μέχρι στιγμής έχουμε 99 κρούσματα, έναν νεκρό – τον άτυχο 66 χρονο στο νοσοκομείο του Ρίο και εκατοντάδες σε καραντίνα. Μετά τον κο Μαρινάκη, η κα Μπόμπα σύζυγος του κου Τανιμανίδη, δήλωσε ότι έχει προσβληθεί και παραμένει σε αυτοπεριορισμό.
Σε παγκόσμια κλίμακα δεκάδες διάσημοι όπως το ζεύγος Χανκς δηλώνουν ότι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.
Η γειτονική Ιταλία ζει την κόλαση του Δάντη.
Ο Ερντογάν θέλει να αξιοποιήσει την παγκόσμια σύγχυση από τον κορονοϊό για να επιτεθεί στην Ελλάδα. Πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία, να εισβάλλει στα ελληνικά εδάφη ή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να πάρει εκβιαστικά χρήματα και κυρίως οφέλη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκτιμά ότι δεν θα επέμβει κανείς λόγω του συναγερμού και της διάλυσης της παγκοσμιοποίησης που επιφέρει η πανδημία. Τα αλλεπάλληλα επεισόδια στον Έβρο, οι πτήσεις σε βάθος 4 χλμ μέσα στο ελληνικό έδαφος, ο κόκκινος συναγερμός στο ελληνικό πεντάγωνο, καταγράφονται ως αποχρώσες ενδείξεις επικείμενου θερμού επεισοδίου και ενδεχομένως σύρραξης. Μετά από ατέλειωτο διπλωματικό ξύλο και ήττες που υπέστη ο κακός γείτονας, τόσο στις σχέσεις του με τη Μόσχα, όσο και στις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες στρέφεται πλέον στο πώς θα εκβιάσει τα πράγματα επιτιθέμενος στην Ελλάδα. Ο Αλαζόνας θεωρεί ότι μία έστω και μικρή νίκη με την Ελλάδα θα ανατρέψει τις εις βάρος του εντυπώσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ας είμεθα ενωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και τις δύο ασύμμετρες απειλές αυτή την εποχή. Και για να τις αντιμετωπίσουμε πρέπει να είμεθα υπεύθυνοι πολίτες με το όπλο παρά πόδας αλλά και με το απολυμαντικό στο χέρι.
Δεν είμαι σε θρησκευτικό παραλήρημα, ούτε είμαι ζαλισμένος από τη χρήση καθαρού οινοπνεύματος που κάνω όλη την ημέρα. Αν και ιδιαίτερα φοβισμένος, όπως πολλοί από εσάς της ηλικίας μου, που ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες, βρίσκομαι εδώ και μιλάω όχι από ηρωισμό αλλά από καθήκον. Επαναλαμβάνω, δεν έχω πρωινό παραλήρημα αλλά έχω την αίσθηση ότι ένα υπέρτατο ον, τιμωρεί τους ανθρώπους με παραδειγματικό τρόπο και επιβάλλει φυλάκιση και περιοριστικά μέτρα σε εκατοντάδες εκατομμύρια παθογόνα μικρόβια που ζουν πάνω στον πλανήτη και καταστρέφουν τη φυσική τάξη πραγμάτων. Ο Κορονοϊός οδηγεί σε υποχρεωτικό αυτοεγκλεισμό εκατοντάδες εκατομμύρια, δισεκατομμύρια κατοίκους σε ολόκληρη τη γη. Δεν υπάρχει φάρμακο, δεν υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει μόνο προς το παρόν τιμωρία, καραντίνα, φυλάκιση και απομόνωση. Ίσως αυτό το κάνει το υπέρτατο ον, για να αναχαιτίσει λίγο πριν από το τέλος τη μανία και την επιθετικότητα των ανθρώπων να καταστρέψουν το οικοσύστημα και να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Ένας κορονοϊός που έχει δεκαπλάσια ταχύτητα μετάδοσης από όλες τις μορφές γρίπης και μία πρωτεΐνη σε σχήμα ακίδας που προσκολλάται στην κυτταρική μεμβράνη με αποτέλεσμα να διαχέεται ταχύτατα σε όλους τους ιστούς, σε όλα τα όργανα, διαλύει την παγκοσμιοποίηση. Τα μεγάλα έθνη απομονώνονται. Οι αεροπορικές συγκοινωνίες αποκόπτονται. Τα χρηματιστήρια καταρρέουν. Οι δρόμοι ερημώνουν. Οι πόλεις μετατρέπονται σε φαντάσματα. Οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης καλπάζουν και ο ήχος από τις οπλές των αλόγων ακούγεται σε όλα τα σπίτια. Δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος, βασιλεύς, πρόεδρος Δημοκρατίας, ιθαγενής σε μια καλύβια στην Κεντρώα Αφρική, γυμνός κάπου στην πολυνησία ή ηθοποιός του Χόλυγουντ ή στρατιώτης ή πιστός ή άπιστος. Ο Κύριος επέλεξε την ταραγμένη αυτή εποχή να σπάσει μία ακόμα σφραγίδα, να ακουστεί μία ακόμα σάλπιγγα, να πέσει άλλο ένα κύμβαλο.
Οι ΗΠΑ διέκοψαν όλες τις αεροπορικές συγκοινωνίες με την Ευρώπη και αφήνουν μόνο τις πτήσεις προς και από τη Μεγάλη Βρετανία. Η Εθνοφυλακή έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους της Νέας Υόρκης αλλά υπάρχει και έντονη αστυνομική παρουσία στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθούν λεηλασίες. Δεν υπάρχει κομμάτι αυτής της γαλάζιας κουκκίδας που να μην έχει ένταση και να μην κυριαρχείται από φόβο, πανικό, απομόνωση και φυλάκιση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Είναι το μεγάλο μήνυμα του θεού σε έναν παράφρονα άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει ότι τον άγγιξε ή είναι καλύτερός του. Πιστεύει ότι χωρίς τιμωρία μπορεί να είναι σοδομίτης ή γομορίτης ή τόσο πονηρός και περίεργος που γυρίζει και κοιτάζει το μανιτάρι πίσω του, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται σε τέφρα.
Το ένα μετά το άλλο τα έθνη απομονώνονται και ο δαίμονας της παγκοσμιοποίησης δέχεται τα πλήγματα της ρομφαίας του Μιχαήλ. Δεν είμαι σε παραλήρημα. Αλλά η παγκόσμια κοινότητα θυμίζει σήμερα το πρωί παγκόσμια φυλακή. Για όποιες κατακτήσεις ένα πανηγυρίσει ο Homo Anti- Sapiens βλέπει τώρα να ισοπεδώνονται. Εκμηδένισε τις αποστάσεις με τα σύγχρονα αεροσκάφη. Καθηλώθηκαν στη γη ή πετάνε χωρίς επιβάτες. Πανηγύρισε τις μεγάλες οικονομικές επιδόσεις που φέρνουν τα κρουαζιερόπλοια που μετατράπηκαν σε πλωτές φυλακές. Πολλοί που παρέμειναν ή παραμένουν σε καραντίνα, αισθάνθηκαν όπως οι έγκλειστοι σε ψυχιατρικό άσυλο. Πήγαν για αναψυχή στην Καραϊβική ή αλλού και ζουν τώρα τον εφιάλτη. Τα φωτεινά ταμπλό των χρηματιστηρίων έδειξαν σε όλες τις μετοχές των golden boys και των πλουσίων το βελάκι να είναι προς τα κάτω. Οι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακο για τον κορονοϊό, γιατί δεν υπάρχει. Και θα έδιναν όλη την περιουσία τους να μάθουν αν ο ιός αφήνει ανοσία ή όχι. Γιατί η ζωή δεν αγοράζεται, χορηγείται.
Όλοι τρέχουν. Και ίσως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία κρύβει κάποια πράγματα, προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερος πανικός. Δεν είναι γρίπη των πτηνών. Δεν είναι γρίπη των χοίρων. Δεν είναι Έμπολα. Είναι κάτι που ακόμη ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ή κάποιοι το ξέρουν και ακόμη δεν χρειάζεται να το ΠΟΥΝ.
Οι κυβερνήσεις επιθυμούν φυσικά βραδεία εξάπλωση της νόσου, ώστε τα συστήματα υγείας να αντέξουν και να μην φτάσουμε στο σημείο να επιλέγει ο γιατρός ποιος πρέπει να πεθάνει και ποιος όχι. Όλες οι γρίπες ξεκίνησαν από την Κίνα. Όλοι οι ιοί αναπτύσσονται σε ζώα, επειδή ο άνθρωπος δημιουργεί υπερπαραγωγές στην πανίδα, προκειμένου να σιτιστεί. Ιολόγοι κάθε χρόνο παρακολουθούν τις μεταλλάξεις των στελεχών σε διάφορα πτηνοτροφεία, χοιροτροφεία ή μονάδες παραγωγής ζώων. Υπάρχουν και στελέχη που αναπτύσσονται σε άλλους οργανισμούς που τρώνε κυρίως οι Ασιάτες. Νυχτερίδες, φίδια, μυρμηγοφάγους, σκορπιούς και άλλα τέτοια έμβια όντα. Αποτέλεσμα, γεννώνται και παράγονται και άλλοι μεταλλαγμένοι ιοί. Οι χειρότεροι είναι αυτοί που παράγονται από ερευνητές μέσα σε διάφορα εργαστήρια ιολογίας, για να χρησιμοποιηθούν είτε ως βιολογικά όπλα, είτε ως αφορμές για την ανεύρεση νέων εμβολίων. Και στις δύο περιπτώσεις είναι η τρέλα του ανθρώπου να φτιάξει νέες μορφές ζωής ή νέα καταστροφικά όπλα μέσω της γενετικής.
Ευτυχώς ο κος Μητσοτάκης στο χθεσινό μήνυμά του ήταν σωστός. Ολιγόλογος και μέσα στα πλαίσια του ορθολογισμού και της προστασίας του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος. Σωστά τοποθετήθηκε με λίγα λόγια σε όλα. Περιέγραψε πως έχει η κατάσταση, τοποθετήθηκε – ορθά κατά τη γνώμη μου- στο θέμα της διαφωνίας εκκλησίας – επιστημόνων και καλά είπε ότι εκεί που τελειώνει η επιστήμη, αρχίζει η πίστη. Πρέπει να χαιρετίσω και την όλη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κου Τσίπρα, ο οποίος ως πολιτικός αρχηγός αλλά και ως κόμμα τοποθετήθηκε ορθά, εθνικά και κοινωνικά, απέναντι στα θέματα τόσο της εμπόλεμης κατάστασης που έχουμε με την Τουρκία, όσο και στο θέμα του κορονοϊού. Είναι άξιον λόγου και χαίρει επισήμανσης ότι και η Εφημερίδα των Συντακτών προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βασικό θέμα, το μήνυμα του πρωθυπουργού και την επισήμανση ότι πρέπει οι πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις αλλά και τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της κρίσεως. Η συνεννόηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών είναι εμφανής, προφανής και επιβεβλημένη. Είναι αδιανόητο να έχουμε μεταξύ μας έριδες, ενώ τουρκικά μαχητικά πετάνε πάνω από τον Έβρο και τουρκική ακταιωρός εμβολίζει σκάφος του λιμενικού στην Κω. Αυτό που συμβαίνει στον Έβρο είναι αδιανόητο και αποτελεί πολεμική κατάσταση. Είναι επίθεση εναντίον της Ελλάδος με αξιοποίηση των χιλιάδων μεταναστών μεταξύ των οποίων είναι βέβαιο πλέον ότι υπάρχουν εκατοντάδες άνδρες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, είτε με παραλλαγή, είτε όχι. Δεν είναι συμπτωματικό ότι ταλαιπωρημένες υποτίθεται ψυχές γνωρίζουν άριστα τη χρήση εκτοξευστήρων, χημικών και βομβών κρότου λάμψης, όπως επίσης και την παρασκευή μολότοφ.
Την ίδια ώρα, που πετάνε δεκάδες μολότοφ στην άλλη πλευρά του φράχτη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απλώσει 11 από τα 12 υποβρύχια από το Καστελόριζο μέχρι το Ιόνιο. Ήδη εντοπίζονται τα τουρκικά υποβρύχια κοντά στους διαύλους Ρόδου, Καρπάθου, Πελοποννήσου, Κυθήρων, Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος. Ο Ερντογάν θέλει να μας χτυπήσει μέσα στη σύγχυση του Κορονοϊού και μέσα στην κοινωνική αυτοαπομόνωση που επιβάλλει η αναχαίτιση της νόσου.
 makeleio.gr