Τρίτη, Μαρτίου 3

#Νormalizenormalbodies: Το νέο body positivity κίνημα με εμπνεύστρια τη Mik Zazon

#Νormalizenormalbodies: Το νέο body positivity κίνημα με εμπνεύστρια τη Mik Zazon
Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια όταν είχε κάνει την εμφάνισή του το Facebook και αργότερα το Instagram για να ανεβάσουμε μια φωτογραφία στον λογαριασμό μας το σκεφτόμασταν μισή ώρα τουλάχιστον καθώς θέλαμε να δείχνουμε πάντα αψεγάδιαστοι.

Ευτυχώς αυτό φαίνεται να αλλάζει. Μεγάλο μερίδιο της αλλαγής αυτής οφείλεται στην αύξηση του κινήματος body positive, το οποίο αποτελεί την μετάβαση από ένα φεμινιστικό κίνημα σε μια εμπορικά βιώσιμη τάση.
Μοντέλα plus size, όπως η Ashley Graham ή με λεύκη όπως η Winnie Harlow έρχονται να βάλουν τη δική τους σφραγίδα και να προωθήσουν μια ανάλογη εικόνα και στη μόδα.
Με σκοπό να κάνει το κίνημα της μοναδικότητας κάθε σώματος ακόμα πιο ισχυρό, ένα νέο hashtag έχει γίνει viral στο Instagram, τονίζοντας τη σημασία να «κανονικοποιήσουμε τα κανονικά σώματα» και όχι μόνο αυτά που παρουσιάζουν οι καλλίγραμμες influencers και celebrities στα προφίλ τους.
Το νέο κίνημα ονομάζεται #normalizenormalbodies και γίνεται viral.


Εμπνεύστρια του κινήματος είναι η Mik Zazon και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες.
«Το κανονικό σώμα σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Αλλά θέλω όλοι να ξέρουν όλες οι γυναίκες, ότι, ακόμα και αν δεν ανήκεις σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία σώματος, στις plus size ή σε αυτές με αθλητικό σώμα ή σε αυτές χωρίς καμπύλες, κι εσύ αξίζεις μια θέση στο κίνημα του body-positivity» δήλωσε η ίδια πρόσφατα στο Shape.com.
«Αυτό το κίνημα είναι ο τρόπος μου για να θυμίσω στις γυναίκες να δείχνουν το σώμα τους όπως κι αν είναι. Δε χρειάζεται να ανήκεις σε κάποιο συγκεκριμένο καλούπι ή συγκεκριμένη κατηγορία για να νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Όλα τα σώματα είναι “κανονικά” σώματα » τόνισε.

Το hashtag #NormalizeNormalBodies είναι ό,τι πιο απολαυστικό είδα τελευταία!


Mik Zazon

Φιλιά, ΚΙΜ

 kimkilian1981