Δευτέρα, Μαρτίου 9

Η ιστορική προειδοποίηση της Θάτσερ για τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης (VIDEO)


της Φανούλας Αργυρού* Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν φθάσει στα έσχατα πλέον. Δέχονται μίαν ελεεινή, πρόστυχη και ανελέητη επίθε...


Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν φθάσει στα έσχατα πλέον. Δέχονται μίαν ελεεινή, πρόστυχη και ανελέητη επίθεση, μια εισβολή, από την κατοχική Τουρκία.
Δεν λέω μόνο από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά από την Τουρκία γενικά ως κράτος. Γιατί όλα γίνονται με την ανοχή όλων των πολιτικών στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια, θα πρέπει και οι πλέον άσχετοι, δικοί μας «νεο-οθωμανοί» τουρκόφιλοι, προβοκάτορες να το έχουν καταλάβει.
Και ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αμυνθούν ακόμα και με πόλεμο εναντίον των εισβολών αυτών και να κηρύξουν έκτακτη ανάγκη και να σφραγίσουν όλα τα σύνορα στην Ελλάδα και όλα τα οδοφράγματα στην γραμμή αντιπαράταξης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε ο περιβόητος νέος «Πύργος της Βαβέλ», η κατά τα άλλα λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κάνει οτιδήποτε να τις βοηθήσει.
Τουναντίον, εφόσον είναι η τελευταία που δημιούργησε τον νέο αυτό Αττίλα εναντίον Ελλάδας, τον ονομαζόμενο «προσφυγικό» ή «μεταναστευτικό».

Με την ανοχή της ΕΕ και με την εθελούσια στραβομάρα της, αλλά και με τους σχεδιασμούς μιας χούφτας αλαζόνων της που ονειρεύτηκαν και προώθησαν τα ανοικτά σύνορα, τώρα τα κράτη-μέλη έχουν να αντιμετωπίσουν τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα.

Ένα από αυτούς ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Jacques Delors.
Αυτός έκανε σχεδιασμούς για την επέκταση και το μέλλον της ΕΕ, για το  «Eurofuture» και ο οποίος ονειρευόταν το άνοιγμα των συνόρων.

Στους σχεδιασμούς εκείνους απάντησε προνοητικά η Μάργκαρετ Θάτσερ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Είναι πρέπον, σε αυτές τις στιγμές που περνούμε να είναι να θυμηθούμε την ιστορική ομιλία της,  γνωστή ως η «Bruges Speech», στο Βέλγιο στις 21 Σεπτεμβρίου 1988, όπου προειδοποιούσε για το μέλλον.

Σε αυτή την ιστορική ομιλία μίλησε για «Συνεργασία μεταξύ Κυρίαρχων Κρατών» (Sovereign States), όπου έγινε γνωστή η θέση της εναντίον των ανοιχτών συνόρων.

Είπε μεταξύ άλλων η Θάτσερ: «Η πρώτη μου καθοδηγητική αρχή είναι αυτή: πρόθυμη και ενεργός συνεργασία μεταξύ ανεξαρτήτων κυρίαρχων κρατών είναι ο καλύτερος τρόπος να κτιστεί μια επιτυχής Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η προσπάθεια καταστολής εθνοτήτων και συγκέντρωση εξουσίας στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής μάζας, θα είναι πολύ καταστροφικό και θα θέσει σε κίνδυνο τους στόχους που επιδιώκουμε να πετύχουμε.

Η Ευρώπη θα είναι πιο ισχυρή ακριβώς γιατί η Γαλλία είναι Γαλλία, η Ισπανία είναι Ισπανία, η Βρετανία είναι Βρετανία, η κάθε μια με τα δικά της τελωνεία, παραδόσεις και ταυτότητα.
Προσπάθεια να τοποθετηθούν μέσα σε ένα είδος ταυτότητας με ευρωπαϊκή προσωπικότητα θα είναι τρέλα».



Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της «τρέλας» για την οποία προειδοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1988;
Και για τις όποιες θέσεις της θα την αναγκάσουν σε παραίτηση λίγο αργότερα οι «ευρωπαϊστές» στο Συντηρητικό Κόμμα Βρετανίας;
Δεν θα ξεχάσω το άρθρο του αρχισυντάκτη  των «Sunday Times» του Λονδίνου Andrew Ferguson Neil, «A reluctant Goodbye» με το οποίο την καλούσε να παραιτηθεί! Δύο μέρες πριν την παραίτησή της…

Να λοιπόν το αποτέλεσμα. Μια χούφτα επιχειρηματίες, τραπεζίτες, στα γραφεία τους στις Βρυξέλλες, που βγάζουν όποιο «νόμο» τους κατέβει και σοφίστηκαν μέχρι και τα αγγούρια στις αγορές των χωρών μελών της ΕΕ θα πρέπει να είναι ίσια και όχι ζαβά, έχουν κατακλέψει τους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου καταστρέφοντας τις οικονομίες των χωρών και ευθύνονται για τα όσα σήμερα εκβιάζει και απαιτεί ένας δικτάτορας Ερντογάν.
Τον οποίο ακόμα και χρηματοδοτούν με δισεκατομμύρια ευρώ, δίχως την παραμικρή διάθεση να βοηθήσουν πραγματικά τις χώρες μας που βρίσκονται στο έλεος του.
Γιατί οι κύριες χώρες της λεγόμενης ΕΕ, το μόνο που  σκέφτονται είναι τις δικές τους οικονομικές συναλλαγές με την Τουρκία.

Σήμερα οι φόβοι της Μάργκαρετ Θάτσερ έγιναν πράξη.
Με πρώτα θύματα την Ελλάδα και την Κύπρο. 
Και αυτά τα αναφέρω ανεξάρτητα από την φιλοτουρκική στάση της Βρετανίας έναντι του Κυπριακού.

Η Βρετανία τελικά φεύγει από την ΕΕ, 32 χρόνια μετά την ιστορική ομιλία της Θάτσερ.  

Αν δεν υιοθετούνταν τα ανοιχτά σύνορα στις χώρες μέλη της ΕΕ, δεν θα άνοιγε σήμερα τα δικά του ο Ερντογάν, για να εκβιάζει απάνθρωπα αν δεν του δώσουν ότι ζητεί.
Κερδίζοντας έτσι και τον άλλο του στόχο, την σταδιακή ισλαμοποίηση της ίδιας της Ευρώπης.
Με τουρκοποίηση των νησιών της Ελλάδας, που ήδη βρίσκεται σε προχωρημένη εξέλιξη, εφόσον έχει πλημμυρίσει και καταπνίξει τα νησιά, το ίδιο και για την Στερεά Ελλάδα.
Ακόμα χειρότερα στην μικρή Κύπρο. Που σε σύγκριση με τον πληθυσμό της ήδη φορτώθηκε 15,000 και πλέον υποτιθέμενους «πρόσφυγες» που φθάνουν καθημερινά παράνομα μέσω των κατεχομένων, κατευθυνόμενοι από την Άγκυρα για ολοκλήρωση του σχεδίου του Δρ. Νιχάτ Ερίμ από το 1956 για επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου.

Ας πάψουν να ονειρεύονται ακόμα στην Κύπρο και στην Ελλάδα ότι η ΕΕ θα τους βοηθήσει.
Τίποτα δεν κάνει ούτε σκοπεύει να κάνει.
Η ΕΕ απλά δεν είναι κανονική Ένωση και δεν ήταν από την αρχή.
Αν έμενε ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα με τους 6-8 στην αρχή θα είχε καλό αποτέλεσμα.
Αλλά δυστυχώς ήταν μια ευρωπαϊκή ομάδα, τύπου Ένωσης Βορείων χωρών και οι χώρες πέραν της Βιέννης ας πάνε στα τσακίδια.
Δεν δίνουν πεντάρα για τις υπόλοιπες  χώρες, ακόμα περισσότερο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Γι’ αυτό έπρεπε προ καιρού να ξυπνήσουν οι ηγέτες του Ελληνισμού παρά αφελώς να βασίζονται στο ότι η …ΕΕ θα τους βοηθήσει ή να ικανοποιούνται προσωρινώς και αυτοί με τα εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες!
Οι δε Κύπριοι ηγέτες, ότι θα τους σώσουν και θα βοηθήσουν για σωστή λύση του Κυπριακού. 
Κουροφέξαλα και όνειρα θερινής νυκτός.
Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο είναι οι ίδιοι οι Έλληνες Κύπρου και  Ελλάδας με ενισχυμένη αμυντική δύναμη, αποφασιστικότητα και ετσιθελισμό για εθνική σωτηρία.

Δυστυχώς  δεν έχουμε ακόμα παραδειγματιστεί από τους Ισραηλινούς.
Οι οποίοι μας το είπαν αρκετές φορές, δηλαδή να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κανένας άλλος δεν θα τρέξει να μας σώσει. 

Ήθελαν ανοιχτά σύνορα στην ΕΕ. Ελλάδα και Κύπρος δίχως να προβλέψουν τη γεωγραφική τους θέση, τις σχέσεις τους με την Τουρκία και ότι θα ήσαν οι πρώτοι που θα πλήρωναν τον λογαριασμό εις βάρος των εθνικών τους συμφερόντων.
Δέχθηκαν τα πάντα  ασυζητητί… ως Ευρωπαίοι!! 
Ορίστε τα αποτελέσματα.

Η λεγόμενη Ευρωπαϊκά Ένωση κατρακυλάει, όπως έχει γράψει και το «Bloomberg» στις 3/3/2020.
Και στην Κύπρο ακόμα ονειρεύονται … λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας βρετανο-τουρκικών προδιαγραφών απαρτχάιντ με τις αρχές της ΕΕ!!!

Ο Ερντογάν έχει ήδη 3 εκατομμύρια «προσφύγων» για τους οποίους έχει κτίσει μια ολόκληρη πόλη με αντίσκηνα και έχει ξεκινήσει οργανωμένη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο και αμφότερες χώρες μαζεύουν ευχολόγια… συμπαράστασης για τον κάλαθο των αχρήστων και συστάσεις… αυτοσυγκράτησης! Και ήλθε από πάνω και ο κορωνοϊός…

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας, πέραν της αμυντικής ενίσχυσης, είναι η άμεση απάντηση στην νέα εισβολή της Τουρκίας και του Ερντογάν με το ίδιο νόμισμα.
Να σταλούν με πλοία όλοι οι λαθραίοι πίσω είτε στην Τουρκία απ’ όπου στάλθηκαν είτε στις χώρες τους, βάση και της πρόσφατης απόφασης του ΕΔΑΔ με Έλληνα πρόεδρο το Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.
Σε αυτή την απόφαση-σταθμό της 13ης Φεβρουαρίου 2020, το ΕΔΑΔ δέχθηκε ως αποδεκτές τις μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών.

Όλοι όσοι εισέρχονται στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι παράνομοι.
Να πάνε όλοι πίσω.
Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και επιβίωσης.
Βάση και δικού τους ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα αφού δεν φθάνουν, για παράδειγμα, από νόμιμα λιμάνια ή αεροδρόμια.

Τέλος, ξεχωρίζω όμως όσους είναι γνήσιοι Σύριοι πρόσφυγες που έτρεξαν να γλυτώσουν τη γενική σφαγή στη χώρα τους.

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος, Λονδίνο