Απαγόρευση κυκλοφορίας: 19 Αλβανοί επιχείρησαν να επαναπατριστούν μόνοι τους με το ΚΤΕΛ

alvanoi_rio
19 Αλβανοί υπήκοους επιβιβάστηκαν από την Αθήνα σε λεωφορείο, ωστόσο στα διόδια του Ρίου αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο - Δεν είχαν έγγραφα μετακίνησης και τους επιβλήθηκε το καθιερωμένο πρόστιμο
Ηθελαν να επαναπατριστούν στην Αλβανία και προσπάθησαν να το κάνουν μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Ο λόγος για 19 Αλβανούς υπήκοους που επιβιβάστηκαν από την Αθήνα σε λεωφορείο, ωστόσο στα διόδια του Ρίου αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν πως εκτός των άλλων δεν διέθεταν καν έγγραφα μετακίνησης.

Σύμωνα με το thebest.gr, οι 19 υπήκοοι Αλβανίας εντοπίστηκαν να κινούνται μαζικά με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στην πλειονότητά τους είναι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο στην χώρα μας, οι οποίοι έμειναν άνεργοι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
19 Αλβανοί θέλησαν να επαναπατριστούν... μόνοι τουςΤο λεωφορείο οδηγήθηκε μέχρι τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, όπου αστυνομικοί τους ζήτησαν εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός τους ήταν να μεταβούν στην χώρα τους, ενώ κανείς δεν διέθετε άδεια μετακίνησης. Για τον λόγο αυτό τους επιδόθηκε κλήση και το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ.


Απορία προκαλεί το γεγονός οτί οι 19 Αλβανοί υπήκοοι ήθελαν να μεταβούν στην χώρα τους, τη στιγμή που τα σύνορα είναι κλειστά. Οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θα μπορούσαν κάλλιστα να νοσούν από κορωνοϊό και να μεταφέρουν την νόσο σε άλλες περιοχές. Για τον λόγο αυτό ακολουθήθηκε το πρωτόκολο, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το πιθανότερο σενάριο θέλει επαναπροώθησή τους, στην Αθήνα και παραμονή σε κατ’ οίκον καραντίνα.

protothema.gr