Σάββατο, Απριλίου 18

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα τριπλασιαστεί εντός 30 ετών

Πολλαπλασιάζονται όπως οι κατσαρίδες!

Η χώρα θα έχει τον υψηλότερο συνολικό πληθυσμό μουσουλμάνων στην Ευρώπη
Μια μελέτη από το ερευνητικό κέντρο Pew δείχνει ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου θα τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Το μοντέλο, το οποίο εξετάζει τα μεσαία επίπεδα μετανάστευσης κατά τη διάρκεια αυτής της
περιόδου (με τη μετανάστευση να συνεχίζεται αλλά η εισροή προσφύγων να σταματά), έδειξε ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων θα αυξηθεί από 4,1 εκατομμύρια το 2016 σε 13 εκατομμύρια έως το 2050, όπως ανέφερε η The Telegraph. Αυτό θα ανέλθει στο 16,7% του συνολικού πληθυσμού και θα δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον υψηλότερο συνολικό πληθυσμό μουσουλμάνων στην Ευρώπη. Σήμερα βρίσκεται πίσω από τη Γαλλία και τη Γερμανία από αυτή την άποψη.

Η Pew Research σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει ο προτιμώμενος προορισμός για οικονομικούς μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη. Μεταξύ 2010 και 2016, το Ηνωμένο Βασίλειο δέχτηκε μόνο 60.000 πρόσφυγες, ενώ απορρόφησε 1,5 εκατομμύρια μετανάστες. Και το 43% όλων των μεταναστών που εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν Μουσουλμάνοι.

Η τάση επιδεινώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες γεννούν κατά μέσο όρο 2,9 παιδιά, ενώ οι μη μουσουλμάνοι έχουν μόνο ποσοστό γονιμότητας 1,8. Έτσι, το ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού που είναι μουσουλμανικός θα συνεχίσει να αυξάνεται απότομα ακόμη και αν σταματήσει όλη η μετανάστευση στη χώρα.

Η μελέτη της Pew ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εχθρότητας προς τους Σύρους και τους Ιρακινούς πρόσφυγες. Λίγο περισσότεροι από 1 στους 3 Βρετανούς τους βλέπουν ως «μεγάλη απειλή», σε σύγκριση με το 39% στη Γαλλία, το 42% στην Ισπανία και το 60% στην Πολωνία.

Είναι ήδη αναμενόμενο ότι λευκοί Βρετανοί πολίτες γίνονται γρήγορα μειοψηφία σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι κατά την απογραφή του επόμενου έτους, η πόλη του Μπέρμιγχαμ πιθανότατα θα έχει γίνει περισσότερο από 50% μη λευκή!!