Τρίτη, Απριλίου 21

Συγκλονίζει η διευθύντρια της ΜΕΘ Αγίου Δημητρίου για το θάνατο του 35χρονου: «Είμαι ράκος – “Όλη τη νύχτα προσπαθούσαμε να τον σώσουμε!”»

1
Την πορεία μέχρι το θάνατο του 35χρονου από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που νικήθηκε από τον κορωνοιό, περιγράφει στο usay.gr η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, Γλυκερία Βλαχογιάννη, υποστηρίζοντας ότι παρόλο που το περιστατικό βγήκε αρνητικό στο πρώτο τεστ, αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα. Ερωτήματα προκύπτουν για το πόσο ασφαλή θεωρούνται τελικά τα τεστ που γίνονται στους ασθενείς που έχουν ενδείξεις στον ιό. Συγκεκριμένα μας είπε τα εξής:


«Είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα γιατρό…. Είχαμε  την απώλεια ενός νεαρού χωρίς συνοδά συμπτώματα, δηλαδή χωρίς καμιά υποκείμενη νόσο, ο οποίος αιφνίδια κατέρρευσε και κατέληξε…Το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό, σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών μπορεί να βγει αρνητικό, δεν το αρνούμαι ναι…Κανείς δεν έχει πει ότι υπάρχει 100% εγκυρότητα στα τεστ, πάντα υπάρχει ένα ποσοστό που μπορεί να βγει αρνητικό, γιαυτό και επαναλαμβάνεται, όταν υπάρχει ισχυρή υποψία. Στην προκειμένη περίπτωση, άσχετα με το πρώτο τεστ, τον ασθενή τον αντιμετωπίσανε και στην παθολογική και στη ΜΕΘ σαν κρούσμα.Δεν τον αφήσαμε να φύγει, επειδή είχαμε ισχυρές ενδείξεις , τον κρατήσαμε , τον αντιμετωπίσαμε σαν πιθανό κρούσμα περιμένοντας την πιστοποίηση του τεστ. Ζούσε στη Θεσσαλονίκη, ήταν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, έχουν ενημερωθεί όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Είμαι ένα ράκος με αυτό που συνέβη…Περισσότερες πληροφορίες θα δώσει το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας και ο κ. Τσιόδρας.»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος Μ.Κ, ήταν πατέρας ενός παιδιού, ξυλουργός στο επάγγελμα και ζούσε εδώ και χρόνια με την οικογένεια του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

 makeleio.gr/