Πέμπτη, Απριλίου 30

Μίρκα Καλατζοπούλου: Η ηθοποιός νόσησε από κορωνοϊό στα 75 της χρόνια

mirka_kalazopoulou

Πώς είναι τώρα η κατάσταση της υγείας της

Η ηθοποιός Μίρκα Καλατζοπούλου στα 75 της χρόνια προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και πάλεψε μαζί του για 35 ολόκληρες ημέρες, ωστόσο τον ξεπέρασε και τώρα είναι καλά. Η ηθοποιός έκανε την αποκάλυψη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
«Αγαπημένοι μου φίλοι! Οι φωτογραφίες του Πάσχα που σας έστειλα με βρήκαν πρώτη φορά έξω στο κήπο,ύστερα από 35 μέρες μέσα,έχοντας αγκαλιά τον κοροναίο.Τώρα είμαι πολύ καλύτερα....σχεδόν ΤΕΛΟΣ! Είδατε στο πρόσωπό μου την ταλαιπωρία που πέρασα. Σας αγαπώ πολύ κι ευχαριστώ πολύ που με αγαπάτε!! Να έχετε Υγεία και να προσέχετε», έγραψε η Μίρκα Καλατζοπούλου.

Mirka_Megali
Και νέα ανάρτηση για τα πολλά μηνύματα που δέχτηκε

Ποια είναι η Μίρκα Καλατζοπούλου
Η Μίρκα Καλατζοπούλου ήταν μια εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα στα νιάτα της. Η ασχολία της με τον ελληνικό κινηματογράφο άρχισε όταν εκείνη ήταν ακόμη μικρό παιδί. Η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε το 1945. Μάλιστα, εκτός από εκείνη και ο αδερφός της αγάπησε το θέατρο και τον κινηματογράφο από μικρή ηλικία.

Η Μίρκα μέσα από τις ταινίες της

Η Μίρκα κέρδισε τον πρώτο της ρόλο σε ηλικία 10 ετών. Ήταν τότε που έπαιξε στην ταινία «Η δούκισσα της Πλακεντίας» (σ.σ. 1955) και το 1960 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ερωτικά παιχνίδια». Τη δεκαετία του 60 πήρε μέρος σε δεκάδες ταινίες από τις οποίες ξεχωρίζουν «Ο κατήφορος», «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» και «Κορόιδο γαμπρέ». Έπαιξε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, του Βασίλη Αυλωνίτη, του Νίκου Σταυρίδη και του Γιάννη Γκιωνάκη και είχε την τιμή να συνυπάρξει στο θεατρικό σανίδι με τη Άννα Συνοδινού στο έργο «Εκκλησιάζουσες». Φιλοξενήθηκε στα εξώφυλλα των περιοδικών της εποχής και άρχισε να γίνεται περιζήτητη στα κινηματογραφικά πλατό.

Mirka


Ωστόσο, το 1967 έκανε ένα διάλειμμα στην καριέρα της, καθώς παντρεύτηκε με τον Γερμανό-Αμερικανό επιχειρηματία Καρλ Έπσερ και μετακόμισε στην Αμερική, όπου απέκτησε δύο παιδιά. Εκεί συνέχισε να ασχολείται με την υποκριτική και παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή της Columbia.

Mirka1
Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε ξανά στο θέατρο, ενώ το 1980 έπαιξε στη θρυλική ταινία του Ν. Τζίμα «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Κούρκουλος. Έπαιξε επίσης στις σειρές της ΕΤ1 «Ζητώ γνωριμία», «Καραβάν Σαράι», «Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα». Μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο ήταν το 1999 στην ταινία Safe sex.

Η Μίρκα Καλατζοπούλου ζει πλέον στα 75 της χρόνια με την οικογένειά της στην περιοχή της Αρτέμιδος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

https://www.protothema.gr