Πέμπτη, Απριλίου 23

Κ. Τσιάρας: «Έως το τέλος Απριλίου υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας» Σήμερα τ' αλλάζουν αφού έγινε το έλα να δεις από τηλεφωνήματα πολιτών...

ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ...ΜΑΝΟΥΛΕΣ 
Για την επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, όπως υποστήριξε προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας.


Ο υπουργός ειπε ακόμα πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει από την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων.

Σημείωσε πως δεν ανοίγει όλος ο χώρος της Δικαιοσύνης κάτι που θα γίνει σταδιακά και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Ερωτηθείς εάν το άνοιγμα των δικαστηρίων συνδέεται με τους πλειστηριασμούς είπε πως έως το τέλος Απριλίου υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει παράταση στην προστασία.

Σε ότι αφορά την επιμήκυνση του δικαστικού έτους ο κ. Τσιάρας είπε πως μόνο για φέτος από την 1 έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να οριστούν δικάσιμοι και να υπάρχουν πινάκια.