Τετάρτη, Απριλίου 29

Ανησυχία Υπ. Υγείας: Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και σε γηροκομείο

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε οικιακή βοηθός ιδιοκτήτη οίκου ευγηρίας στην Λευκωσία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” ο ίδιος και η οικιακή βοηθός διαμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο στο… γηροκομείο, καθώς το σπίτι τους ανακαινίζεται.
Η οικιακή βοηθός που διαπιστώθηκε ότι είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στον οίκο ευγηρίας, στον οποίο διαμένουν 45 άτομα και δουλεύουν άλλοι 15, ενώ δεν λαμβάνονταν μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας.


Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σε τεστ τα μέλη του προσωπικού, ενώ δόθηκαν και οδηγίες για απολύμανση.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος παρουσιάζεται ο Υπουργός Υγείας ο οποίος έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του περιστατικού και ιχνηλάτηση των επαφών.
Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Κωνσταντίνος Ιωάννου χαρακτήρισε απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές αφού θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες να παραπεμφθούν οι υποθέσεις στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εργασίας.

Φαίνεται κάποιοι, να πραγματοποίησαν πάρτι γενεθλίων με συνάθροιση πολλών ατόμων στον Πύργο Λεμεσού. Μετά από διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης, ο εστιάτορας βρέθηκε θετικός στον ιό και μάλιστα ήταν ασυμπτωματικός. Σημειώνεται ότι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος διοργάνωσε πάρτι για τα γενέθλια του πατέρα του ο οποίος έκλεισε τα 93.. Το τεστ διενεργήθηκε μέσω του σχεδίου για εξετάσεις που … Continue reading Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού μετά από πάρτι γενεθλίων 93χρονου