Πέμπτη, Απριλίου 30

Μητσοτάκης: Προστατεύσαμε την υγεία των πολιτών - Οι συνέπειες της κρίσης θα είναι δραματικές

Μητσοτάκης: Παρατείνεται για 3 μήνες η προστασία πρώτης κατοικίας
Δαπανήσαμε πόρους προκειμένου να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα και η οποίς είναι σε εξέλιξη από τις 11:00 το πρωί.

Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια,


Την ομίλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκίνησε εκφράζοντας τη θλίψη του για την συντριβή του καναδέζικου ελικοπτέρου, το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην Κεφαλονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «καμία κρίσιμη ανάγκη δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δημοκρατική ευαισθησία και την υποχρέωση της κυβέρνησης να λογοδοτεί. Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί. Η έκκληση που κάνω είναι να σταματήσει στη δημόσια αντιπαράθεσή μας αυτή τη συζήτηση για τον τρόπο που λειτούργησε το κοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες» και συμπλήρωσε σχετικά πως «η Βουλή λειτούργησε τους τελευταίους 2 μήνες, η κυβέρνηση αξιοποίησε το εργαλείο των ΠΝΠ. Η πρακτική αυτή προφανώς και θα σταματήσει μετά την έκδοση της τελευταίας ΠΝΠ, που θα γίνει σήμερα». Ξεκινώντας τον απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής ανέφερε πως «Προστατέψαμε την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Δαπανήσαμε πολλούς πόρους για να υπερασπιστούμε το ανώτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την υγεία των πολιτών. Το πετύχαμε και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων. Την επιτυχία που είχαμε δεν την πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά συνολικά ο ελληνικός λαός».

Προχωρώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες κλίνες covid διαθέσιμες, που ελπίζουμε να μην τις χρειαστούμε. Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως στον πρώτο υγειονομικό στόχο που είχαμε θέσει. Άλλες χώρες δεν το κατάφεραν. Η κρίση αυτή θέτει σε κίνδυνο ταυτόχρονα όλα όσα συγκροτούν τη φύση και την υπόσταση του ανθρώπου. Η απειλή αυτή αφορά τους πάντες, όλες τις χώρες, δεν κάνει κανένα κοινωνικό διαχωρισμό και η πηγή της παραμένει αόρατη». Όμως παράλληλα ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια λέγοντας πως «οι συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες


Στη συνέχεια τον λόγο θα λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1048242/se-exelix