Σύψας για κορονοϊό: Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη, τα δύσκολα είναι μπροστά μας

«Δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα»
Σύψας για κορονοϊό: Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη, τα δύσκολα είναι μπροστά μας
δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας. Δεν είμαστε ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου»
προειδοποιεί ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας για τη διασπορά του κορονοϊού, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος στη θριαμβολογία και στον εφησυχασμό.
«Στην Ιταλία είχαμε πολύ χαμηλή κινητικότητα της επιδημίας και στις 26 Φεβρουάριου απότομα είχαμε πολλαπλασιασμό κρουσμάτων» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ακούω θριαμβολογία... Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνουμε δηλώσεις, το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς ακόμα, ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε, έχουμε πολύ χρόνο μπορεί να έχουμε και παράταση, να χτυπήσουμε ξύλο, να μη χαλαρώνουμε να μην εφησυχάζουμε ας είμαστε προσεκτικοί, είναι μπροστά μας οι δύσκολες μέρες, θα πιεστεί το σύστημα υγείας, να ξέρουμε την πραγματικότητα να μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.
«Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα... Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε απολογισμούς και να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες... Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, μια καμπή» σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος.
Όπως διευκρίνισε, «ακόμη και να περάσει το δυσκολότερο κομμάτι δε σημαίνει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από το σπίτι ότι θα υπάρξει σφύριγμα και θα βγούμε όλοι τρέχοντας από το σπίτι».
«Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι να αντέξει το σύστημα υγείας. Ακόμη και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά δεν πρέπει να έχουμε διασπορά».newsbeast.gr